Product Owner

Product Owner

 • Product
 • Health
 • Bussum
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 2028 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Nierpatiënten Vereniging Nederland werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 4 jaar ervaring
 • Ervaring met Agile
 • Ondernemend
 • Strategisch
 • Ervaring met het aansturen van externe bureaus

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Nierpatiënten Vereniging Nederland ondersteunt nierpatiënten en hun naasten in het leven met een nierziekte. Het in 2018 opgerichte platform Nieren.nl speelt een cruciale rol in het bereiken van die missie. De Product Owner zorgt ervoor dat het platform relevant en waardevol blijft.

Over Nierpatiënten Vereniging Nederland

Elk jaar komen er zo’n 2.000 patiënten met nierfalen bij. Soms zonder dat zij dit zelf weten, aangezien klachten zich vaak pas openbaren als de nieren al ernstig beschadigd zijn. En hoe ernstiger de schade, hoe meer lichamelijke, sociale en psychische hindernissen patiënten ervaren.

Sinds 1977 behartigt de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) de belangen van mensen met een nieraandoening. Dit doet ze onder meer door informatie te delen over dit onderwerp, met het magazine voor leden ‘Wisselwerking’, bijvoorbeeld, en met de verschillende themadagen die het in samenwerking met andere patiëntenverenigingen organiseert. NVN is een kleine, laagdrempelige organisatie waarin lijnen kort zijn en men graag snel schakelt. Ondernemerschap zit in het DNA van de mensen die er werken, evenals de wil om echt het verschil te maken in het leven van nierpatiënten en hun naasten.

Nieren.nl
In 2018 is Nieren.nl gelanceerd, een initiatief van de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland. Nieren.nl is het platform waarop de doelgroep onafhankelijke, betrouwbare en uiterst waardevolle informatie kan vinden.

Nieren.nl biedt een schat aan informatie voor nierpatiënten, hun naasten, mantelzorgers, donoren en iedereen die op een andere manier betrokken bij of geïnteresseerd is in nieraandoeningen. Nieren.nl wil als go-to hulp- en informatieplatform nierpatiënten ondersteunen in hun leven met een nierziekte, waarbij ze dat leven nog altijd zoveel mogelijk in kunnen richten zoals ze zelf willen. Met als motto ‘Kennis, steun en inspiratie over leven met een nierziekte’ kunnen gebruikers op het platform bijvoorbeeld advies bij een deskundige inwinnen, ervaringen van andere patiënten lezen, met lotgenoten in gesprek gaan en ‘niervriendelijke’ recepten vinden – en nog veel meer.

Het platform heeft in de afgelopen jaren steeds meer bekendheid gekregen en trekt maandelijks vele tienduizenden bezoekers. Tegelijkertijd is er ook concurrentie: er zijn meerdere andere platformen en kanalen waarop nierpatiënten minstens zulke interessante en waardevolle informatie kunnen vinden. Dat ziet NVN niet als een bedreiging, integendeel: hoe meer relevante informatie er voor de doelgroep beschikbaar is, hoe beter. Wel dwingt het de organisatie kritische vragen te stellen over haar eigen platform en Nieren.nl nóg beter en efficiënter te positioneren. Geen bedreiging dus, maar een kans om het platform en de impact die het heeft naar een hoger niveau te tillen.

Vacature: Product Owner

Hoe kunnen we de doelgroep optimaal bedienen en nóg beter inspelen op hun behoeften? Die vraag is leidend voor elke beslissing die de Product Owner neemt, en heeft impact op alle facetten van het platform. Hoe de informatie op Nieren.nl gestructureerd is, hoe de site-navigatie eruit ziet en hoe bepaalde content beter over het voetlicht gebracht kan worden, bijvoorbeeld. Samen met een extern bureau en een team met enthousiaste collega’s stippelt de Product Owner de lijnen uit om een optimale user experience neer te zetten. Het blijft echter niet alleen bij het uitzetten van lijnen en het opperen van ideeën: de Product Owner is ook de persoon die ze ten uitvoer brengt. Zij/hij neemt ownership voor het hele proces, behoudt altijd het overzicht en monitort continu of optimalisaties daadwerkelijk het gewenste effect sorteren.

Naast het (her)inrichten van de informatiestructuur, denkt de Product Owner ook proactief mee over de strategische koers van het platform. Vanuit de behoefte en wensen van de gebruiker denkt zij/hij na over interessante innovaties die het platform ook op lange termijn relevant en waardevol houden. Zij/hij werkt agile, transparant en is communicatief ijzersterk, waardoor de Product Owner intern en extern gemakkelijk de handen op elkaar krijgt.

Intern werkt de Product Owner nauw samen met de redactie, de Community Manager en andere collega’s, stuk voor stuk gepassioneerde mensen met veel expertise en ervaring. Extern stuurt de Product Owner verschillende bureaus, developers, designers en UX’ers aan. Goed kunnen organiseren en prioriteren is dus een must, net als op verschillende niveaus kunnen communiceren.

“Als Product Owner krijg je alle vrijheid en verantwoordelijkheid om Nieren.nl verder te ontwikkelen en te beheren. Je zet zowel de tactische als de praktische lijnen uit, denkt mee over de strategie, en bent van A tot Z in de lead.” – Erwin van Asselt, Manager Patiënteninformatie & Ondersteuning

De ideale kandidaat deelt de hands-on mindset van NVN en de intrinsieke wens om impact te maken. Tactische vergezichten en de waan van de dag gaan bij haar/hem hand in hand: de resultaatgerichte Product Owner kan niet alleen mooie, vruchtbare plannen voor de toekomst uitdenken, maar ook daadkrachtig bepalen wat er morgen moet gebeuren. De rol van Product Owner biedt een uitgelezen combinatie van denken en doen. Zij/hij kan een onmisbare bijdrage leveren aan de toekomst van een platform dat voor vele duizenden mensen van onschatbare waarde is.

 

Interesse?

Nierpatiënten Vereniging Nederland werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Lidewij Kosters via lidewij.kosters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Lidewij Kosters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.