Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Product Owner

Product Owner

  • IT
  • Health
  • Bussum
  • Vanaf 2 jaar werkervaring
  • 1544 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Nierpatiënten Vereniging Nederland werkgeverspagina voor andere vacatures

Nierpatiënten Vereniging Nederland ondersteunt nierpatiënten bij het verkrijgen van de meest optimale levens- en zorgkwaliteit. Om dit te bereiken is een belangrijke rol voor het in 2018 opgerichte platform Nieren.nl weggelegd. Aan de Product Owner de taak om dit platform zowel technisch als strategisch verder te ontwikkelen tot dé digitale gezondheidscoach.

Over Nierpatiënten Vereniging Nederland

Elke dag hebben naar schatting 1,7 miljoen mensen in Nederland te maken met chronische nierschade. Soms zonder dat zij dit weten, aangezien de klachten pas optreden als de nieren ernstig beschadigd zijn. En hoe ernstiger de schade, hoe meer lichamelijke, sociale en psychische hindernissen dit oplevert. Sinds 1977 behartigt de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) de belangen van mensen met een nieraandoening. Zo deelt de NVN praktische informatie via onder andere het ledenblad Wisselwerking en themadagen in samenwerking met regionale nierpatiëntenverenigingen en professionals, en ondersteunt hen bij een actieve deelname aan de samenleving via STAP (steun- en adviespunt). Om nierpatiënten zo goed mogelijk te ondersteunen, heeft de NVN samen met de Nierstichting in 2018 één online aanspreekpunt in het leven geroepen: Nieren.nl.

Nieren.nl
Nieren.nl biedt een schat aan informatie voor nierpatiënten, -donoren, hun naasten en andere geïnteresseerden. Met als motto ‘Vergroot je kennis, deel je ervaring’ kunnen ze op dit platform advies inwinnen bij een professional, een veilig gesprek aangaan met lotgenoten en recepten vinden die nierziekten ondersteunen. Het platform is drukbezocht en heeft een steeds bredere bekendheid gekregen, ook bij professionals. Het aantal unieke bezoekers staat inmiddels op 150.000 per maand en de community telt 3000 deelnemers, maar wat de NVN en Nierstichting betreft is dit slechts het begin. Nieren.nl moet niet alleen een hulp- en serviceplatform zijn, maar een compleet e-health-ecosysteem dat nierpatiënten ondersteunt om hun dagelijkse belemmeringen zelf weg te halen.

De ambities liegen er niet om: Nieren.nl wil dé online gezondheidscoach zijn en de nierpatiënt een end-to-end patient journey op weg naar passende zorg en ondersteuning bieden. Hiervoor moeten alle on- en offline kanalen elkaar meer versterken. Om de weg hiernaartoe goed te laten verlopen, hebben de NVN en de Nierstichting besloten dat Nieren.nl organisatorisch voortaan volledig onder de NVN valt. Binnen het nieuw samengestelde team van de Manager Patiëntinformatie en -ondersteuning gaat de Product Owner samen met negen collega’s verder bouwen aan het online platform.

Vacature: Product Owner

Organiseren, structureren en innoveren, dit doet de Product Owner in een notendop. Zij/hij is verantwoordelijk voor de technische en strategische doorontwikkeling van Nieren.nl. In dit proces spelen behoeftenonderzoek, focusgroepen en co-creatie met nierpatiënten, – donoren en overige stakeholders een grote rol. Het is daarom essentieel dat de Product Owner contact met hen houdt, zich goed kan verplaatsen in hun behoeften en deze vervolgens feilloos naar de meest passende producten en diensten vertaalt.

De Product Owner begeleidt niet alleen ontwikkelsprints op basis van de agile-principes, maar laat ook haar/zijn eigen creatieve ideeën goed stromen. Zij/hij denkt namelijk vanaf moment één mee over de inhoud van nieuwe producten en diensten. Elk thema wordt behandeld in een speciaal hiervoor ingericht multidisciplinair team met collega’s van de NVN en de Nierstichting. Thema’s waaraan gewerkt wordt, zijn bijvoorbeeld kinderen met een nierziekte en nierdonaties bij leven. Voor de komende jaren ligt de focus vooral op innovaties en uitdagingen als het personaliseren van informatie en de ontwikkeling van nieuwe vormen van e-learning.

“De ideale kandidaat moet de rol van Product Owner echt ownen. Zij/hij trakteert het team op veel energie en structuur, plant en prioriteert als de beste, overziet in een handomdraai het grotere geheel en is bovendien erg betrokken. ” – Marja Hodac, Directeur

Naast het creëren van userstories, testen van nieuwe features, de roadmap mede invullen en het bewaken van de uitvoering ervan, ligt het technisch beheer van het platform volledig in handen van de Product Owner. Hiervoor werkt zij/hij nauw samen digitale en datapartners. Diepgaande technische kennis is voor deze rol niet noodzakelijk, maar het is wel van belang dat zij/hij zelfstandig met deze partijen over technische onderwerpen kan schakelen. Zo weet de Product Owner precies wat er inhoudelijk wel en niet mogelijk is, durft zij/hij beslissingen te nemen en verkoopt waar nodig uitstekend een “nee.”

Tot slot de cultuur; deze staat bij de NVN in het teken van menselijkheid, oprechte interesse en de gedrevenheid om het leven van nierpatiënten zo goed mogelijk te maken. Werken bij de NVN houdt dus in dat de missie van Nieren.nl – “nierpatiënten ondersteunen om hun dagelijkse leven in te richten zoals zij dat willen, ondanks de belemmeringen die zij ervaren” – de Product Owner intrinsiek motiveert.

 

Interesse?

Nierpatiënten Vereniging Nederland werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.