Product Owner E-commerce

Product Owner E-commerce

Amsterdam, Publicatie: 24 juli 2017

Suitsupply is één van de snelst groeiende fashionbrands ter wereld. Ze hebben een extreem goed product: kwalitatieve maatpakken voor een scherpe prijs, gedragen zich een beetje sexy, zijn klantgericht en zeer ondernemend. Naast een sterke online propositie heeft Suitsupply 80 fysieke winkels in 24 landen. De missie? Mannen – en sinds kort ook vrouwen – over de hele wereld helpen er op hun best uit te zien met tailored, affordable luxury

Werken bij Suitsupply

Het behalen van resultaat vraagt om extreme resultaatgerichtheid, een ‘keep-your-eye-on-the-price’-mentaliteit, duidelijke communicatie onderling, een directe feedbackcultuur en het samen vieren van successen. Ownership en zelfstandigheid zijn belangrijk om te slagen. Logischerwijs is data leidend en werkt het bedrijf op een agile manier. Ook creativiteit en risico durven nemen omschrijven de cultuur bij Suitsupply goed.

Met deze werkethos heeft Suitsupply de top bereikt. Om de frontrunner positie vast te houden en verder uit te bouwen zijn recent een aantal zwaargewichten aan de organisatie verbonden, waaronder David Dijkhuis (CFO bij Suitsupply en voormalig investment banker bij Bank of America Marrill Lynch) en Nick Lenten (CMO/CPO bij Suitsupply en ex-CMO/CPO/CTO bij Coolblue). De groeistrategie is gericht op het verbeteren van de online presence en het naadloos verweven van de klantbeleving via de online en offline kanalen. De ambitie is om het beste omnichannel brand binnen de fashion industrie te worden.

Omnichannel strategie

Het online kanaal is inmiddels verantwoordelijk voor 30% van de omzet. De ambitie is om dat verder te versnellen en online & offline nog dieper te integreren. De grootste uitdagingen? Het verbeteren van de huidige (data)infrastructuur, het inrichten en koppelen van de kanalen en het verlengen van de klantbeleving in retail naar online (en vice versa).

“Onze NPS en groeicijfers zeggen: klanten zijn blij met de extreem persoonlijke service en komen graag bij ons terug. Tegelijkertijd zijn we in ‘nog maar’ 24 landen actief en kunnen er nog duizend-en-een grote en kleine dingen beter. De potentie is gigantisch.” – Nick Lenten (Chief Customer Officer)

Deze ‘service propositie’ van Suitsupply komt tot uiting gedurende de hele customer journey en over alle kanalen heen. Klanten krijgen persoonlijk stylingadvies via WhatsApp, worden via videochat ondersteund bij het kiezen van de juiste maten, betalen alleen voor de producten die ze willen houden, kunnen gratis retourneren en krijgen op basis van hun aankoopgeschiedenis relevante productaanbevelingen te zien. Je kunt ook via de website een afspraak maken met de Stylist. Of, als je dat liever hebt, laat je gewoon eens in de zoveel tijd The Box Office thuisbezorgen met alle essentiële items voor dat seizoen.

Suitsupply zet volledig in op het realiseren van de meest optimale klantbeleving. De inzet van zoveel verschillende kanalen, gecombineerd met een hoog serviceniveau, maakt dat Suitsupply voorop loopt binnen de internationale mode-industrie.

Organisatie

De Product Owners worden aangestuurd door Nick Lenten (in de rol van CPO). Op dit moment zijn er twaalf klantgerichte developmentteams, ieder verantwoordelijk voor een deel van de customer journey. Die werken met in totaal acht Product Owners; een aantal hebben op dit moment dus een dubbele verantwoordelijkheid.

Vacature voor Product Owner E-commerce

De Product Owner E-commerce is samen met één van de Scrum-teams eigenaar van een deel van de klantreis. Bijvoorbeeld de zoekfunctie, ‘design-your-own-suit’ of de checkout. De Product Owner doet er alles aan om de resultaten te verbeteren en is altijd gefocust op klantbeleving en -tevredenheid. Suitsupply bouwt de fashion (web)winkel van de toekomst waarbij innovatieve concepten en vernieuwende methoden worden gebruikt.

Er werken meer dan 60 Developers (and counting) bij Suitsupply. Zelfstandige professionals, in zelfstandige team. Wat de Product Owner kan toevoegen is ondernemerschap, een overkoepelende visie, een duidelijke roadmap en leiderschap om de ideeën en concepten ook daadwerkelijk van de tekentafel af te krijgen. De Product Owner weet hoe hij/zij een team moet inspireren en activeren.

Recruiter Top of Minds Amsterdam

Jessica Lim

Senior Consultant

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

Inspirerend interview

Product Owner E-commerce

Suitsupply is één van de snelst groeiende fashionbrands ter wereld. Ze hebben een extreem goed product: kwalitatieve maatpakken voor een scherpe prijs, gedragen zich een... Lees meer