Product Owner

Product Owner

  • IT
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1711 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bol. vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

‘Even bij bol.com bestellen’ is sinds 1999 een veelgehoord quote. Waar het bedrijf startte als online webwinkel is het uitgegroeid tot marktleidende platformorganisatie waarop ook derde partijen hun producten verkopen. De Product Owner speelt een cruciale rol in het genereren van the best offer en daarmee de ambitieuze groeiambities van bol.com.

Over bol.com

Van boeken en babyspullen tot tuinmeubilair en mode, met een assortiment van zo’n 30 miljoen artikelen en meer dan 12 miljoen actieve klanten is bol.com dé online marktleider. Iedere dag werken er zo’n 2.100 ‘bol.commers’ op een analytische en data-gedreven wijze aan het verbeteren van de customer journey. Bol.com weet wat de klant wil. En dit gegeven is meteen dé sleutel tot het grote succes en de razendsnelle groei van het innovatieve platform.

De belangrijkste aanjager van de snelle groei is de platformfunctie. Sinds 2011 stelt bol.com haar online winkel ook open voor derde verkopers, waardoor het assortiment exponentieel is gegroeid. Vandaag de dag zijn er in het totaal zo’n 39.000 zakelijke partners aangesloten die hun producten via het inmiddels grootste online retail-techplatform van de Benelux verkopen. Deze stroom is inmiddels goed voor meer dan de helft van de omzet, die vorig jaar een record bereikte van 2,8 miljard euro. Dat haar aanpak succesvol is, blijkt ook uit de bol.com-prijzenkast die jaarlijks rijkelijk wordt aangevuld. Zo eindigt het platform steevast in de top-5 van de meest klantvriendelijke bedrijven van Nederland, beste social media en sterkste retailmerk.

Offer Highway
Zonder productinformatie zou bol.com niet bestaan. En met precies deze essentiële informatie werkt de onlangs geïntroduceerde Offer Highway. Het is de spil tussen bol.com en de leverancier en verzamelt, verwerkt én publiceert de enorme hoeveelheid productinformatie. Dagelijks komt dit neer op zo’n 50 miljoen data-changes die vanuit de leveranciers via de offer highway bij bol.com terechtkomen. De Offer Highway zorgt ervoor dat de leverancier deze veranderingen real-time op het platform terugziet

De product Offer Highway is opgedeeld in drie verschillende productteams die ieder verantwoordelijk zijn voor een eigen onderdeel. Een hiervan is best offer. Meerdere leveranciers kunnen op bol.com namelijk hetzelfde product aanbieden. Op basis van verschillende factoren beslist een specifiek algoritme welke leverancier de felbegeerde buy button voor het beste aanbod krijgt. Dit maakt dat het algoritme niet alleen de klantproposities enorm beïnvloedt, maar ook de omzetkansen van leveranciers. De aankomende Product Owner beheert dit unieke algoritme en de omliggende onderdelen en brengt het naar een hoger niveau.

Vacature: Product Owner

De Product Owner is volledig verantwoordelijk voor het best offer team. Samen met een team van vier Software Engineers houdt deze persoon het algoritme en omliggende delen up & running, verbetert het waar nodig en maximaliseert de doeltreffendheid ervan. Met een holistische kijk op IT, data en machine-learning en een grote interesse in data pakt zij/hij deze rol direct met beide handen aan.

Het allerbeste algoritme in zijn soort creëren, is het credo. Om dit te bereiken werkt de Product Owner op een coachende wijze samen met haar/zijn team aan de ontwikkeling, optimalisatie en de fine-tuning ervan. De ideale kandidaat denkt in stappen, overziet met gemak complexe processen en herkent kansen en knelpunten. Van onderzoek naar de aanbiedingen die het best op de klantvoorkeuren aansluiten tot experimenten rondom algoritme-verbeteringen, schaalbare en betrouwbare aanbiedingsprocessen zijn het uiteindelijke doel.

“We brengen veel talenten en changes in de Offer Highway-afdeling samen. Het aantrekkelijke van deze rol is dat je werkelijk de touwtjes in handen hebt om dit product te vormen er je eigen stempel op te drukken.” – Gaia Lupo, People Lead

Naast het team, werkt de Product Owner veel samen met haar/zijn collega’s binnen het Offer Highway-domein. Maar omdat dit product ook van grote invloed is op de dagelijkse commerciële en technische operatie, heeft de Product Owner met een veel groter aantal stakeholders binnen bol.com te maken. Zij/hij zet daarom op een verbindende wijze een sterk stakeholdermanagement op en weet precies wie wanneer aan te haken. Dankzij de positieve en uplifting spirit van deze persoon is werken met de Product Owner eigenlijk altijd een feest.

Hoe maken we het platform beter en toekomstgerichter? De Product Owner beantwoordt deze vraag met een krachtige langetermijnvisie en weet anderen hier eenvoudig enthousiast voor te maken. Dankzij voldoende data-kennis, kan de Product Owner snel in de materie duiken en zit meteen op dezelfde golflengte als de Engineers. Zij/hij weet hen te inspireren en uit te dagen met prikkelende vragen en aanbevelingen over nieuwe services waarin de verkoper centraal staat.

Je iedere dag een beetje meer ontwikkelen zit diep in het DNA van bol.com verweven. De Product Owner voelt zich daarom thuis in een ambitieuze en pionierende omgeving die haar/hem veel mogelijkheden voor verdere ontwikkeling biedt.

 

Interesse? 

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.