Product Marketing Manager

Product Marketing Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Roermond
 • 633 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Euramax werkgeverspagina voor andere vacatures

De Product Marketing Manager ontwikkelt samen met innovatieve engineers nieuwe productranges op basis van nieuwe innovaties en behoeften uit de markt. Hij/zij verbetert ook de marketingstrategie van de bestaande categorieën en voorziet de salesforce van de juiste input om optimaal te presteren.

Werken bij Euramax

Euramax is marktleider in het coaten van aluminium voor hoogstaande bekleding van gebouwen. De meest futuristische creaties zijn mogelijk met de innovatieve aluminium panelen, die bovendien onderhoudsarm en daardoor kostenbesparend zijn. Euramax maakt de wereld mooier met een verantwoord product. Euramax is een goede leerschool voor toekomstig ondernemers. Je krijgt ruimte, autonomie en verantwoordelijkheid. De ruimte om te winnen én onderuit te gaan. Euramax is een wereldspeler met een geweldig sterk merk in haar niche, maar geen grote corporate met alle traagheid van dien. Het is een middelgroot bedrijf waar je veel invloed hebt op de koers van het bedrijf. Iedereen heeft veel ruimte om de eigen functie vorm te geven, waardoor politiek geen rol speelt. Bij Euramax betekent ondernemerschap verantwoordelijkheid en risico nemen. Ruimte om je achter anderen te verschuilen is er niet. Maar tegelijkertijd is er veel ondersteuning en een collectief vangnet. Lees hier meer over Euramax.

Vacature voor Product Marketing Manager

Met de moderne productielijnen van Euramax is de productiecapaciteit op de korte termijn een gegeven. De groei van Euramax komt door de lijnen met steeds hoogwaardigere mogelijk product vol te krijgen. De Product Marketing Manager ontwikkelt een nieuwe portfoliostrategie en een duidelijke roadmap om deze strategie uit te voeren. Het doel daarbij is om nieuwe productranges te ontwikkelen op basis van marktinzichten en de laatste technische ontwikkelingen. De Product Marketing Manager weet deze nieuwe producten vervolgens goed in de markt te zetten. Daarnaast verbetert hij/zij ook de marketingstrategie van de bestaande categorieën en voorziet de salesforce van de juiste input om optimaal te presteren. Deze rol heeft direct impact op de groei van Euramax.

Nieuwe productranges

Euramax heeft op het moment 13 premium productranges met unieke kleuren en functionaliteiten. De Product Marketing Manager ontwikkelt nieuwe productranges om het productaanbod van Euramax uit te breiden. Door gesprekken met klanten, architecten, salesmensen en fabrikanten van panelen weet de Product Marketing Manager precies welke wensen er in de markt zijn. Daarnaast is hij/zij altijd op de hoogte van de laatste technische mogelijkheden en is de drijvende kracht achter innovaties binnen het bedrijf. Op basis van alle input onderzoekt de Product Marketing Manager, samen met het team van drie Innovation Engineers, wat bijvoorbeeld de mogelijkheden zijn voor een nieuwe coating met nieuwe kenmerken en functionaliteiten. Met een verfleverancier wordt daarna bekeken of de specificatie gemaakt kan worden. Een nieuwe productrange kan bijvoorbeeld een nieuwe categorie zijn met specificaties die perfect zijn voor gebruik bij vliegvelden. Of een product speciaal gemaakt voor het gebruik in elektrische auto’s. De Product Marketing Manager activeert vervolgens het nieuwe product met een goed uitgedachte productmarketingstrategie. Van eerste idee tot het in de markt zetten is hij verantwoordelijk.

Brochure Euramax

Een van de mogelijke nieuwe productranges is een volledige biobased-lijn, waarbij de coating volledig geproduceerd is op basis van hernieuwbare grondstoffen van biologische oorsprong. Samen met de eigenschappen van aluminium ontstaat zo een sterk duurzaam product. Vragen die onderzocht moeten worden zijn: Is het technisch mogelijk? Is er behoefte aan in de markt? En heeft een biobased verf inderdaad betere impact op het milieu? De Product Marketing Manager bekijkt daarbij naar mogelijke samenwerkingen met innovatieve partijen. Een complete biobased productrange, mét onderbouwing en certificering, waardoor bijvoorbeeld ook architecten hun gebouwen groener kunnen presenteren, zou een winnaar kunnen zijn.

Optimalisatie Marketingstrategie

Euramax staat bekend om de flexibiliteit alle mogelijke kleuren te kunnen leveren. Maar het is ook zaak om de complexiteit aan de productiekant zo laag mogelijk te houden. De Product Marketing Manager optimaliseert hiervoor de totale marketingstrategie. Hij/zij instrueert de Account Managers en salesmensen op welke producten en klanten de focus ligt en welke prijsacties gevoerd worden.

Kandidaatsprofiel

De Product Marketing Manager ontwikkelt snel een duidelijke visie en weet deze goed uit te dragen binnen en buiten het bedrijf. Hij/zij bouwt hiervoor goede relaties op met veel externe partijen zoals leveranciers, klanten, architecten en salesmensen. Ook intern moeten mensen goed worden aangestuurd om succesvol te kunnen zijn. De Product Marketing Manager heeft affiniteit met het product, is technisch georiënteerd en heeft minimaal vijf jaar ervaring in een B2B marketing omgeving. Hij/zij rapporteert direct aan de Marketing & Sales Director, Harmen Kruijt.

Persoonlijkheid

 • Uitmuntende communicatieskills
 • Relatiebouwer
 • Sterk leider
 • Strateeg

Ervaring

 • Ervaring binnen B2B omgeving
 • Marketing ervaring
 • Technische georiënteerd/affiniteit met het product
 • Leiderschapservaring

Contact

Product Marketing Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.