Product Manager Mobile App

Product Manager Mobile App

 • Product
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 17 april 2024
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 814 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 6 jaar ervaring
 • Met mobile app-productontwikkeling
 • Binnen innovatieve, baanbrekende organisaties
 • Pionieren
 • Innoveren
 • Digital-first omgeving

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Wie kent de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij niet? Prijzen winnen met de buren – en intussen goede doelen steunen om de wereld te verbeteren. De loterijen zijn inmiddels in vijf Europese landen een begrip. Een vanzelfsprekend onderdeel van de best-in-class klantervaring is de mobiele app. De Product Manager Mobile App perfectioneert en schaalt deze vanuit een duidelijke visie.

Over De Nationale Postcode Loterij

Het concept van loterijen met een maatschappelijke bestedingsmissie bestaat in Nederland al eeuwen. Ook vlak na de Tweede Wereldoorlog werd deze formule veelvuldig ingezet: verschillende organisaties zamelden zo geld in voor de wederopbouw. In 1961 verenigden deze initiatieven zich tot een formele goededoelenloterij. Een kleine dertig jaar later, in 1989, werd de volgende stap gezet, toen oud-medewerkers van Novib de Nationale Postcode Loterij oprichtten.

De kracht van marketing was en is het uitgangspunt. Reclamespotjes, de bekende enveloppen op de deurmat of een tv-programma als Miljoenenjacht: meedoen is leuk en kan de levens van individuen of hele straten veranderen. Intussen maakt het de wereld ook een stukje beter, doordat de opbrengsten worden gedoneerd aan goede doelen voor mens en natuur. Zo lukt het de Nationale Postcode Loterij anno 2024 om met een commerciële aanpak een groot deel van de Nederlandse huishoudens te betrekken bij en financieel te laten bijdragen aan goede doelen. Sinds de oprichting is op deze manier meer dan acht miljard euro aan goede doelen uitgekeerd en staat de organisatie in de top drie grootste private gevers ter wereld.

Op weg naar digital first
Inmiddels is de Postcode Lottery Group ook actief in andere landen: Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Zweden. Een van de strategische pijlers van de Postcode Lottery Group is dan ook de oprichting van Group Product. Dit stelt de organisatie in staat te blijven groeien en uiteindelijk nog meer geld in te zamelen voor het goede doel.

De Postcode Lottery Group zal zich meer op digitale productinnovatie richten en het creëren van schaalbare, best-in-class klanttrajecten. De Postcode Lottery Group doet dit vanuit de visie om een zo groot mogelijke groep klanten te bereiken en hen zo effectief mogelijk te bedienen. Een sleutelcomponent hierin is de Mobile App – en een centrale rol is dan ook weggelegd voor de Product Manager Mobile App.

Vacature: Product Manager Mobile App

De Product Manager Mobile App wordt verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van de nieuwe mobiele app van de Postcode Lottery Group, die nog in de kinderschoenen staat. Zij/hij stuurt een crossfunctioneel scrumteam aan dat bestaat uit developers, een Product Designer, een Product Researcher en een Agile Coach. Zij/hij rapporteert aan de Head of Product NL.

Perfectioneren van de app
De Mobile App is live sinds maart 2024. Het betreft een app rondom de VIP-kaart, een product van de VriendenLoterij waarmee deelnemers in het hele land op leuke uitjes kunnen gaan. De Postcode Lottery Group gaat nu voortbouwen op deze app, om uiteindelijk internationaal alle klanten te voorzien van een best-in-class mobiele ervaring. Hierin neemt de ondernemende, ambitieuze en nieuwsgierige Product Manager Mobile App een pionierende en sturende rol. Zij/hij zal, met haar/zijn team, vooral nadenken over vragen rondom personalisatie en entertainmentwaarde, waarbij tegelijkertijd de balans met schaalbaarheid in het oog wordt gehouden.

“De Product Manager Mobile App combineert visie met executiekracht. Zij/hij brengt ondernemende energie mee en enthousiasmeert het eigen team en de business door de visie, strategie en plannen overtuigend te communiceren op alle niveaus.” – Mike Bouckaert, Group Product Director

Dit is een waardevolle uitdaging voor een zeer klantgerichte en initiatiefrijke kandidaat, die in deze eigenschappen ook een rolmodel kan zijn naar collega’s en die op termijn eventueel meerdere product owners hierin zal coachen. Zij/hij stimuleert een datagedreven cultuur rondom productontwikkelingen en –innovatie. Ook past zij/hij best practices toe wat betreft het inzetten van onderzoek, analyse en release cycles. De kandidaat creëert vanzelfsprekend een scherp begrip van opkomende trends en technologieën, voor zichzelf en in het hele team. Daarnaast werkt zij/hij heldere roadmaps uit en stuurt zij/hij op effectieve processen en meetbare KPI’s.

De Product Manager Mobile App krijgt in deze rol de kans om een app op te schalen die in de toekomst miljoenen deelnemers aan zich bindt – en tegelijkertijd grote maatschappelijke impact zal creëren.

Interesse?

De Nationale Postcode Loterij werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Jessica Lim via jessica.lim@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Jessica Lim Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Product Manager Mobile App

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.