Product Manager E-commerce

Product Manager E-commerce

 • E-commerce
 • Consumer
 • Barendrecht
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 1113 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de The Greenery werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • HBO+ 
 • Meer dan 3 jaar werkervaring in (B2B) e-commerce
 • Sterk in verander- en projectmanagement
 • Ervaring met agile
 • Affiniteit met IT en digitalisering

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

The Greenery levert een compleet dagvers assortiment groente en fruit aan klanten over de hele wereld. Voor haar groei zet het bedrijf in op innovatie, met e-commerce als belangrijk thema. De Product Manager E-commerce realiseert die ambities door een schaalbaar e-commerceplatform neer te zetten en verdere digitalisering aan te jagen.

Over The Greenery

The Greenery zorgt elke dag voor een compleet, duurzaam en gezond assortiment groente en fruit voor groothandelaren, cateraars, de verwerkende industrie en (internationale) supermarkten, waaronder Jumbo en PLUS. Het bedrijf staat voor ‘vandaag geoogst, morgen in de winkel’. Mede dankzij continue (product)innovatie, een volledig geautomatiseerde logistieke infrastructuur en een sterke focus op digitalisering kan The Greenery die belofte iedere dag waarmaken. 

The Greenery is een coöperatie met circa 360 leden – allemaal groente- en fruittelers. Zij vormen de kern van het bedrijf. The Greenery is actief in 52 landen, er werken zo’n 1.100 medewerkers en het levert ruim 250 verschillende verse producten. Het internationale groente- en fruitbedrijf is opgedeeld in drie entiteiten, elk met een eigen focus: The Greenery Growers, The Greenery International en The Greenery Logistics. Daarnaast heeft het bedrijf een aantal dochterondernemingen, waaronder Hollander, Wagenaar en The Greenery Overseas. Bekijk dit filmpje voor voor meer informatie over wat The Greenery doet en waar het bedrijf voor staat.

“Samen met telers, klanten, leveranciers en partners maken we gezond, betaalbaar en veilig groente en fruit bereikbaar voor iedereen. Dat doen we met respect voor mens en natuur om zo een duurzame en sociaal verantwoorde teelt te waarborgen.” – Steven Martina, CEO

E-commerce is een van de strategische speerpunten van The Greenery. Het bedrijf zet in op groei, efficiëntie en een betere klantervaring door steeds meer transacties met klanten en partners online te laten plaatsvinden. The Greenery heeft hierin de afgelopen tijd al een aantal sterke stappen gezet. De digitale propositie heeft zich bewezen via een webshop in Mendix, een MVP Minimum Viable Product. De online omzet via deze webshop stijgt snel. Het bedrijf wil nu doorpakken, bijvoorbeeld door de telefonische trade om te zetten naar online en actief aan de slag te gaan met data. Doel is om de omzet vanuit e-commerce de komende jaren flink te laten groeien. Een ambitie die past bij het innovatieve profiel van het internationale groente- en fruitbedrijf.

Vacature: Product Manager E-commerce

De Product Manager E-commerce is de drijvende kracht achter The Greenery’s e-commerceambities. Zij/hij zet 24/7 digitale dienstverlening neer en zorgt er zo voor dat het bedrijf zich ontwikkelt tot de leidende B2B e-commercespeler in haar sector. Hiermee levert de Product Manager een significante bijdrage aan de missie van het bedrijf om groente en fruit bereikbaarder te maken voor The Greenery’s klanten en voor de consument. Zij/hij wordt onderdeel van het Digital Innovation Team – dat bestaat uit vijf creatieve en gedreven innovators – en geeft functioneel leiding aan de Coördinator Digitale Klantplatformen. De Product Manager rapporteert aan de Manager Innovatie & Duurzaamheid, die al ruim vier jaar bij The Greenery werkt en een achtergrond heeft als Senior Consultant bij (Monitor) Deloitte. De professionaliteit en strategische ervaring die hij daar heeft opgedaan, zijn waardevol in zijn aansturing van het Digital Innovation Team. 

“Wij zijn de pioniers binnen The Greenery. We jagen innovatie en digitalisering aan en experimenteren met nieuwe technologie. Een uitstekende plek voor de Product Manager E-commerce om vanuit daar vernieuwing te brengen.” – Pieter Hogeveen, Manager Innovatie & Duurzaamheid

De eerste prioriteit van de Product Manager E-commerce is om een nieuw en schaalbaar platform te realiseren. Zij/hij leidt het hele traject inclusief vendorselectie, roadmap, business case, afstemming met de interne gebruikers en prioriteren van de backlog. Dat vergt niet alleen goede IT- en projectmanagementvaardigheden, maar ook analytische skills om vanuit data tot nieuwe inzichten te komen en een sterk communicatieve instelling. Overkoepelend is de Product Manager verantwoordelijk voor het continu doorontwikkelen van The Greenery’s applicaties en platformen en het verbeteren van de customer journeys. Zij/hij richt zich daarbij op het end-to-end klanttraject, van acquisitie en onboarding tot en met de aftersales.

Naast de technische uitdaging, is het ook aan de Product Manager E-commerce om de rest van de organisatie te enthousiasmeren voor e-commerce en haar/zijn visie daarop. Daartoe werkt zij/hij nauw samen met – onder andere – Developers, Business Consultants, Product Owners, vertegenwoordigers vanuit de business (zoals sales, packaging en logistiek) en externe partners en klanten. De Product Manager zet een gedragen e-commercestrategie neer en werkt stap voor stap aan het online brengen van The Greenery’s klantinteracties.

De Product Manager E-commerce krijgt in haar/zijn rol de kans om met concrete en tastbare producten te werken en bij te dragen aan een gezonde samenleving. Wat de functie extra interessant maakt, is dat de Product Manager alle ruimte krijgt om e-commerce zelf vorm te geven en dus bij te dragen aan de toekomstige positionering van e-commerce in de organisatie. Zo speelt zij/hij een belangrijke rol in het realiseren van de digitale ambities van The Greenery.

 

Interesse?

The Greenery werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron via max.tasseron@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Product Manager E-commerce Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.