Product Manager

Product Manager

  • IT
  • Consumer
  • Utrecht
  • 927 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bol. vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De toekomst van de advertentiemarkt ligt bij de grote retailplatformen. Dat zien we in de VS en Azië al gebeuren en ook in Nederland wordt dat meer en meer de standaard. Dankzij haar gigantische bereik is bol.com uitstekend gepositioneerd om hier optimaal van te profiteren. De Product Manager van Bol.com Retail Media Group (BRMG) zorgt ervoor dat de e-tailer de eerste keus is voor iedere adverteerder. Hij/zij ontwikkelt de propositie- en productstrategie voor één van de producten/productgroepen van BRMG om zo de groei exponentieel te versnellen.

Over bol.com

Met meer dan vijftien miljoen artikelen is bol.com hard op weg dé one-stop-shop van Nederland en België te worden. Het enorme assortiment bestaat onder andere uit boeken, games, elektronica, woondecoratie, sport, kleding en meubels. Dus van voetbalschoenen tot breedbeeldtelevisies en van tuintafels tot dameshorloges, op bol.com vind je wat je nodig hebt.

Het e-tailplatform heeft met ongeveer negen miljoen unieke bezoekers per maand een enorm bereik en een schat aan consumentendata. Deze unique selling points maken bol.com tot een ideaal advertentieplatform. De advertisingtak Bol.com Retail Media Group (BRMG) ontwikkelt effectieve en relevante mediaproposities om de USPs te monetizen en tegelijkertijd de customer journey op het huidige hoge niveau te houden.

BRMG is cruciaal voor bol.com’s strategie om een leidend retail- en techplatform te zijn. Dat zorgt voor een hoog ambitieniveau en biedt veel kansen en mogelijkheden. Het aantal klanten van BRMG moet de komende jaren exponentieel groeien. Daarom zal het team – nu zo’n dertig man sterk – snel opschalen en wordt er hard gewerkt aan de optimalisatie en automatisering van het productportfolio.

Vacature: Product Manager

De transitie naar geautomatiseerde, schaalbare proposities moet vooral voortkomen uit technische innovaties. De Product Manager speelt daar een leidende rol in. Hij/zij ontwikkelt de producten in zijn/haar scope door, om zo de proposities van BRMG te verbeteren en daarmee de opbrengst exponentieel te laten groeien. De Product Manager is onderdeel van een snelgroeiend team met veel strategische focus. Dat biedt alle ruimte om echt iets neer te zetten.

“Van de Product Manager vragen we eigenlijk maar één ding: make it happen. Hij/zij krijgt de vrijheid om zijn/haar productgroep zelfstandig op te pakken en uit te bouwen. Pragmatisme, een strategische blik en analytisch vermogen zijn in deze rol belangrijk, maar iemand met de creativiteit om ons te verrassen met compleet nieuwe inzichten en ideeën is ook bijzonder welkom.” – Jouke Dessens, Head of Product & Innovation, bol.com Retail Media Group

Het huidige productaanbod van BRMG omvat o.a. banners, productsponsoring, artikelen in de online magazines, en gezamenlijke socialmediacampagnes en tv-reclames. In de kern vertaalt de Product Manager de business-strategie naar een productstrategie voor zijn/haar product of productgroep. De Product Manager ontwikkelt de roadmap en heeft daarbij de leiding over de implementatie. Daarbij neemt hij/zij beslissingen over bijvoorbeeld pricing en MVP’s. Behalve het verbeteren van het huidige productportfolio denkt hij/zij ook na over nieuwe en aanverwante proposities om het aanbod mee uit te breiden.

De Product Manager werkt veelvuldig samen met de Lead Product Manager en de andere leden van het Product & Innovation team. Zo helpen Business Analisten bij het uitdenken en analytisch onderbouwen van proposities, ondersteunen Business Developers bijvoorbeeld bij het projectmanagement, en programmeren IT Developers de ontwikkelde innovaties en verbeteringen.

Kandidaatprofiel

  • WO-opleidingsniveau
  • Minimaal 5 jaar ervaring, waarvan minimaal 3 jaar als Product Manager met een digitale focus
  • Ervaring met productontwikkeling, bij voorkeur in media- en marketingcontext

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.

Contact

Product Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.