Product Manager

Product Manager

  • Interim
  • Logistics
  • Leiden
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1502 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Arriva werkgeverspagina voor andere vacatures

Als een van de grootste regionale vervoersbedrijven van Nederland werkt Arriva aan de toekomst van onze mobiliteit. De Product Manager is daar nauw bij betrokken. Zij/hij ontwikkelt nieuwe mobiliteitsoplossingen en verbetert klantreizen. Een rol gericht op de toekomst met tegelijkertijd de kans om ideeën direct terug te zien in de praktijk.

Arriva staat voor de invulling van deze positie op korte termijn ook open voor een interim-oplossing.

Over Arriva

Vrijwel iedereen kent Arriva. In tien van de twaalf Nederlandse provincies rijden zo’n 1500 (intercity)bussen, zestig touringcars en bijna 150 treinen van het vervoersbedrijf. Het maakt deel uit van de Britse Arriva Group, waar Deutsche Bahn (DB) sinds 2010 eigenaar van is. DB geldt wereldwijd als een van de belangrijkste reizigersvervoer- en logistiekbedrijven en is actief in 14 Europese landen. In Nederland telt Arriva zo’n 5500 medewerkers.

Duurzaamheid, diversiteit en sociale betrokkenheid
Maatschappelijke verantwoordelijkheid speelt binnen Arriva een belangrijke rol. Vooral duurzaamheid staat hoog op de agenda: het bedrijf stelt alles in het werk om een duurzame operatie te worden en daarin koploper te zijn. Naast duurzaamheid, neemt Arriva ook op het gebied van diversiteit en sociale betrokkenheid graag het voortouw. Het bedrijf streeft naar diversiteit in alle gelederen van de organisatie – zowel op als aan het stuur,

De toekomst van het OV: Mobility as a Service (MaaS)
Toen mensen door corona thuis moesten werken – en nog steeds – had dit logischerwijs grote impact op het openbaar vervoer. De veranderende behoefte van reizigers vraagt om nieuwe, flexibele producten en diensten: Mobility as a Service (MaaS). Met MaaS kunnen reizigers hun reis met de trein of bus – maar ook met de taxi, tram of de deelfiets, -auto en -scooter, of in combinatie – vooruit plannen, boeken en betalen. Het betekent een significante, duurzame verbetering van het mobiliteitssysteem. De Product Manager ontwikkelt vernieuwende producten en proposities en is zo een drijvende kracht achter deze transitie. 

Vacature: Product Manager

De Product Manager is nauw betrokken bij het ontwikkeltraject waarin het OV en de mobiliteit in Nederland (en daarbuiten) ingrijpend veranderen. Zij/hij beheert het gehele productportfolio van Arriva, ontwerpt nieuwe oplossingen en werkt de producten zelf uit. Daarin is veel ruimte voor creatief en innovatief denken, maar is ook een scherp oog voor details nodig om de bestaande producten en prijsstellingen zorgvuldig te onderhouden en nauwkeurig af te stemmen op de business. De Product Manager rapporteert aan de Manager Customer Excellence en heeft Heerenveen als standplaats. Zij/hij krijgt echter alle vrijheid om een deel van het werk remote te doen. Arriva staat op korte termijn ook open voor een interim-invulling van deze positie. 

De Product Manager zet, met vernieuwende OV-oplossingen, Arriva neer als toonaangevende vervoerder in binnen- en buitenland. Dat vraagt onder andere om creativiteit en innovatiekracht.” – Ivar Metman, Manager Customer Excellence

De reiziger staat centraal in het werk van de Product Manager. Zij/hij volgt de ontwikkelingen en behoeften in de vervoersmarkt intensief en zorgt dat het productassortiment optimaal aansluit op waar reizigers naar zoeken. Ook verbetert de Product Manager voortdurend de klantreizen door aanpassingen door te voeren in producten en verkooppunten, zoals in kaartautomaten en de reizigersapp. 

Pricing is een van de eerste onderwerpen waar de Product Manager zich op richt. In een publiek veld als het OV – met nauwe betrokkenheid vanuit de overheid en verschillende andere vervoerders – is het uitwerken van een optimale prijsstrategie een serieuze uitdaging. Andere belangrijke projecten waar zij/hij aan werkt, zijn bijvoorbeeld: de verdere ontwikkeling van MaaS en de implementatie van OVpay, het nieuwe landelijke betaalsysteem. 

De Product Manager heeft met veel verschillende stakeholders te maken. Zo overlegt zij/hij regelmatig met decentrale overheden, TLS, andere OV-bedrijven en leveranciers. Voor onderhandelingen met deze partijen bereidt de Product Manager plannen en businesscases voor. Ook intern is samenwerking en stakeholdermanagement belangrijk. Dat maakt de functie uitermate geschikt voor een digitale veranderaar die houdt van data en tegelijkertijd de sociale en politieke handigheid heeft om verschillende partijen bij elkaar te brengen en te enthousiasmeren.

 

Interesse? 

Arriva werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker
via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Vivian Linker Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.