Product Manager Advertising Journey

Product Manager Advertising Journey

  • IT
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1165 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Weinig bedrijven groeien zo hard als bol.com. De advertising-tak levert een grote bijdrage aan die exponentiële groei. Bol.com Advertising biedt externe verkooppartners verschillende advertentiemogelijkheden op het bol.com platform. De Product Manager Advertising Journey optimaliseert de journey die adverteerders op het advertentieplatform afleggen. 

Over bol.com

Bol.com staat voor gemak, service en inspiratie. Het bedrijf is – met 11,5 miljoen actieve klanten – verreweg de populairste winkel van Nederland en België. Het assortiment bestaat uit ruim dertig miljoen artikelen; van e-books tot tuinmeubilair en van laptops tot woonaccessoires. Maar bol.com is meer dan alleen een webwinkel: het is ook een platform waarop 39.000 externe verkopers hun producten aanbieden. Zij profiteren van bol.coms succesvolle customer experience en het gigantische bereik dat het platform heeft. Bol.com is zeker geen ‘traditionele’ webwinkel (meer): het bedrijf is vol in transitie naar een online retail tech platform.

Tussen 2011 en 2019 groeide de omzet met meer dan 600 procent. En het eindpunt is nog lang niet in zicht. Bol.com wil blijven uitbreiden – hoe sneller, hoe beter. Hiervoor werkt het bedrijf voortdurend aan het verbeteren van haar proposities, het aantrekken van nieuw talent en het opschalen van de logistiek.

Bol.com Advertising
Vijf gedreven crossfunctionele teams moeten ervoor zorgen dat de advertisingtak van bol.com de komende jaren naar ongekende hoogten gebracht wordt. Daarmee rust een flinke taak op de schouders van de Product Managers in het bedrijf, die niet alleen met een product- en innovatiebril op kijken naar het domein waar ze verantwoordelijk voor zijn, maar ook een cruciale rol spelen in het faciliteren van de crossfunctionele manier van werken in de organisatie.

De vijf producten – Performance Marketing, Brand Advertising Solutions, Audiences & AdTech, Advertising Journey en Reliable & Scalable Systems and Processes – worden aangestuurd door vijf verschillende product managers die allen onderdeel uitmaken van het Product & Innovation Team.

Vacature: Product Manager Advertising Journey

De Product Manager Advertising Journey werkt samen met de andere Product Managers en het Advertising MT aan het verbeteren en optimaliseren van de advertisingstrategie van bol.com. Welke tools en processen moeten worden ingezet om adverteerders mee te voeren op een bij hen passende customer journey? Start de adverteerder de reis zelf of komt hij via een (media)bureau op het advertentieplatform van bol.com terecht? Daar hoort een andere portal bij. Hoe moet dat portal er precies uitzien en hoe verloopt de reis vanaf dat moment verder? Over al deze vragen buigt de Product Manager Advertising Journey zich samen met haar/zijn cross-functionele team, en vertaalt opgedane inzichten door naar een krachtige, inspirerende visie op de advertising journey productstrategie.

Ontwikkeling van eerste versie van de API
Onlangs begon bol.com met het uitdenken en bouwen van de eerst versie van een Advertiser API. Daarmee rijst de de vraag welke kanalen – zodra die API af is – geopend moeten worden, en hoe bol.com in de toekomst met agencies wil werken. Bij welke derde partijen moet deze API te zijner tijd ingeplugd worden om adverteerders nóg beter te bedienen? Aan de Product Manager Advertising Journey om dit helder in kaart te brengen en strategische keuzes te maken.

“Product Managers zijn thought leaders die de fundamenten van de toekomstvisie van bol.com bouwen. Advertising biedt enorm veel groeikansen, die we de komende jaren volop moeten verzilveren. De Product Manager Advertising Journey speelt een cruciale rol in het realiseren van die doelstelling.” – Jouke Dessens, Head of Product & Innovation

Drijvende kracht achter de innovatiefunnel
Product Managers spelen binnen bol.com een belangrijke rol in het verbeteren van de strategie en het analyseren van mogelijkheden om nieuwe kanalen en klantgroepen aan te boren. Als drijvende kracht achter de innovatiefunnel is de Product Manager Advertising Journey – ondersteund door een dedicated Product Owner, business analist en IT team – altijd op zoek naar manieren om de online advertising op het platform van bol.com beter, slimmer en effectiever in te richten. Een analytische mindset, strategische visie (op zowel de korte als de lange termijn) en goede stakeholdermanagement skills zijn in deze rol onmisbaar.

De rol is de uitgelezen kans voor een kandidaat met ervaring op het gebied van online advertising of eerder voor een online retailer werkzaam was. De kandidaat brengt relevante ervaring mee naar bol.com, bij voorkeur opgedaan in de tijd dat zij/hij eerder voor een online (retail) platform werkte waarop door derden geadverteerd kan worden. Zij/hij snapt het speelveld en de context van de platformindustrie volkomen, en brengt kennis op inspirerende wijze over aan collega’s. Ook iemand die eerder werkzaam was bij een mediabureau of -bedrijf zou in deze rol goed tot haar/zijn recht kunnen komen. De Product Manager Advertising Journey rapporteert direct aan Jouke Dessens, Head of Product & Innovation.

De ideale kandidaat beschikt over strategisch inzicht om de welbekende stippen op de horizon te zetten en is bedreven in productmanagement en ‘IT heavy’ settings. Daarnaast heeft zij/hij ook de projectmanagementskills om meerdere zaken tegelijk in goede banen te kunnen leiden. Een hands-on aanpak, flinke dosis teamspirit en een zelfstartend karakter kunnen tot slot ook niet ontbreken.

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Jessica Lim
 via jessica.lim@topofminds.com.

Contact

Jessica Lim Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.