Product Manager Advertising

Product Manager Advertising

  • IT
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1547 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bol. vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Weinig bedrijven groeien zo hard als bol.com. De advertising-tak levert een grote bijdrage aan die exponentiële groei. Bol.com Advertising biedt externe verkooppartners verschillende advertentiemogelijkheden op het bol.com platform. Door een innovatieve advertisingproductstrategie te ontwikkelen, speelt de Product Manager een cruciale rol in het realiseren van de groeiambities van bol.com. 

Over bol.com

Bol.com staat voor gemak, service en inspiratie. Het bedrijf is – met 11,5 miljoen actieve klanten – verreweg de populairste winkel van Nederland en België. Het assortiment bestaat uit ruim 23 miljoen artikelen; van e-books tot tuinmeubilair en van laptops tot woonaccessoires. Maar bol.com is meer dan alleen een webwinkel: het is ook een platform waarop 35.000 externe verkopers hun producten aanbieden. Zij profiteren van bol.coms succesvolle customer experience en het gigantische bereik dat het platform heeft.

Bol.com is zeker geen ‘traditionele’ webwinkel (meer): het bedrijf is vol in transitie naar een online retail tech platform. In 2015 lanceerde bol.com de bol.com Retail Media Group (BRMG). Met behulp van diverse advertentie-oplossingen stelt BRMG partijen in staat op of via bol.com te adverteren. De afgelopen vijf jaar is de afdeling flink gegroeid, en bestaat tegenwoordig uit een commercieel-, campaigning- en innovatieteam.

Op weg naar het #1 retail mediaplatform
Het Product & Innovatie team heeft zich ten doel gesteld om het #1 retail mediaplatform van België en Nederland te bouwen. Dit doen ze door zich te richten op vijf producten: Performance Marketing, Brand Advertising Solutions, Data monetization/AdTech, Advertising Journey en Reliable & Scalable Systems and Processes. Elk van deze producten worden aangestuurd door een Product Manager.

Vacature: Product Manager Advertising

Er is momenteel ruimte voor twee verschillende Product Managers. Een ervan is verantwoordelijk is voor het Brand Advertising Solutions-vlak; de ander richt zich op de Advertising Journey.  Product Managers sturen een crossfunctioneel team aan en blijven gedurende het hele traject betrokken – vanaf strategie tot implementatie en uitrol. Daarbij worden ze ondersteund door een dedicated Product Owner en IT Team. Beiden maken onderdeel uit van het Product & Innovation Team, onder leiding van Jouke Dessens.

De Product Manager speelt een cruciale rol in het ontwikkelen en (verder) uitbouwen van de advertisingproductstrategie. Welke tooling helpt daarbij, welke insights zijn er nodig om zaken te optimaliseren en ervoor te zorgen dat adverteerders hun merken nóg beter kunnen positioneren? Dat bol.com de data in huis heeft om al deze vragen te beantwoorden, staat vast. De volgende stap is om dit alles op de juiste wijze door te vertalen zodat de ambitie om het grootste en beste retail mediaplatform te zijn, gerealiseerd wordt.

Grootste uitdaging van de Product Manager Brand Advertising Solutions
De basisingrediënten (denk aan real-time klantdata klantinzichten) om branding ambities van adverteerders waar te maken, zijn in huis. Maar de product- en advertisingstrategie staat nog in de kinderschoenen. Wat moet de exacte propositie worden en hoe ‘verkoopt’ BRMG haar hybride identiteit als verkoopplatform enerzijds, en als online advertentiekanaal anderzijds? Dat is de hamvraag en tevens grootste uitdaging voor de Product Manager Brand Advertising Solutions.

Zij/hij stippelt op basis van de nieuwste klantinzichten een gedegen innovatieroadmap uit en zorgt ervoor dat die door het crossfunctionele team ‘van idee tot klant’ uitgevoerd wordt. Daarnaast brengt de Product Manager Brand Advertising Solutions mogelijkheden in kaart om de lokale positionering ook buiten de Nederlandse en Vlaamse landsgrenzen te vermarkten, want daar liggen grote kansen.

Product Manager Advertising Journey: op naar de ideale advertising journey
De Product Manager Advertising Journey richt zich volledig op de reis die adverteerders op het advertentieplatform afleggen: de advertising journey. Op basis van waardevolle klant- en partnerinzichten over deze reis komt de Product Manager Advertising Journey tot een sterke, inspirerende visie op de productstrategie voor deze journey. Op dit moment zijn er nog meerdere onduidelijkheden en vragen die een ideale advertising journey in de weg staan. Aan de Product Manager Advertising Journey om hierin duidelijkheid te verschaffen en slimme, strategische keuzes te maken.

“Product Managers binnen BRMG krijgen de unieke kans om mee te bouwen aan een cruciaal onderdeel van bol.com, dat vol in de spotlights staat. Waarbij je zowel de strategische keuzes, als ook de daadwerkelijke realisatie ervan in een crossfunctioneel team onder één dak uitvoert. Dit is zeker geen makkelijke rol, maar als je van een uitdaging houdt, is dit een geweldige kans!” – Jouke Dessens, Head of Product & Innovation

Drijvende kracht achter de innovatiefunnel
Als drijvende kracht achter de innovatiefunnel zijn Product Managers altijd op zoek naar manieren om de online advertising op het platform van bol.com beter, slimmer en effectiever in te richten, en nieuwe adverteerders en kanalen aan te boren.

Deze rollen zijn beide uitgelezen kansen voor een kandidaat met ervaring op het gebied van online advertising (binnen de retail). De ideale kandidaat brengt relevante ervaring mee naar bol.com, bij voorkeur opgedaan in de tijd dat zij/hij eerder voor een online (retail) platform werkte waarop door derden geadverteerd kan worden. Ook iemand die eerder werkzaam was bij een mediabureau of -bedrijf zou in deze rol goed tot haar/zijn recht kunnen komen.

De ideale kandidaat beschikt over strategisch inzicht om de welbekende stippen op de horizon te zetten, maar heeft daarnaast ook de projectmanagementskills om meerdere zaken tegelijk in goede banen te kunnen leiden. IT-savviness, een hands-on aanpak en een zelfstartend karakter kunnen tot slot ook niet ontbreken.

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Jessica Lim
 via jessica.lim@topofminds.com.

Contact

Jessica Lim Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.