Product Development Manager

Product Development Manager

  • Scale-up
  • Consumer
  • Breda
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 1605 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Platinum werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor tuinmeubelaccessoires zoals parasols, parasolvoeten, schaduwdoeken en tuinmeubelhoezen kun je bij Platinum terecht. Het bedrijf is ambitieus en de producten zijn functioneel, kwalitatief en esthetisch onderscheidend. De nieuwe Product Development Manager gaat Platinums assortimentsstrategie bepalen, nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten innoveren.

Over Platinum

Platinum heeft een stevige positie verworven als ware specialist op het gebied van parasols, parasolvoeten, schaduwdoeken en tuinmeubelhoezen. Vanuit het hoofdkantoor in Breda ontwikkelt het bedrijf zelf de producten en verzorgt het de bijbehorende marketing en klantondersteuning. Sinds Committed Capital in 2019 is ingestapt, is het bedrijf strategisch volop in ontwikkeling. De strategische focus rust op drie pijlers: productinnovatie, aandacht voor detail en uitmuntende ondersteuning van klanten. Het bedrijf is bovendien sterk internationaal georiënteerd, met verkooppunten in 34 landen, vooral in Noord-West-Europa.

“Platinum heeft zich in de afgelopen twee decennia ontwikkeld als specialist in de branche. We hebben grote (internationale) ambities en zijn volop in ontwikkeling. Een dynamische tijd om in te stappen.” Kilian Audenaerde, CEO en Founder van Platinum

Platinum heeft de ambitie om veel meer mensen op een fijne en veilige manier te laten genieten van zonnige dagen in hun eigen tuin, op hun terras of balkon. Het gehele scala aan producten (400 stuks) is tot nu toe in-house door Platinum bedacht en ontwikkeld. Om aan de verscheidenheid aan klantwensen te voldoen, biedt Platinum naast A-merken zoals Platinum, Nesling en AeroCover ook white- en private-labels. De collectie wordt verkocht via een internationaal dealernetwerk van voornamelijk tuincentra, speciaalzaken en grootwinkelbedrijven.

Cultureel gezien hecht Platinum sterk aan hun kernwaarden: bekwaam, betrouwbaar, ondernemend, positief en vernieuwend. Het team is informeel en no-nonsense. Eigen initiatief wordt zeer gewaardeerd. Gezien de (internationale) ambities van Platinum, wil het bedrijf het team nu versterken met een gedreven Product Development Manager die binnen deze cultuur past. Een afwisselende en veelzijdige functie binnen deze internationaal georiënteerde, dynamische organisatie.

Vacature: Product Development Manager

De Product Development Manager optimaliseert Platinums productportfolio met innovatieve, nieuwe producten en met redesigns op het bestaande assortiment aan tuinmeubelaccessoires. Zo bewaakt zij/hij de kwaliteit, functionaliteit en populariteit van de collectie. Een zeer belangrijke rol, omdat dit uiteindelijk voor een groot deel bijdraagt aan een hogere conversie en omzet.

“De Product Development Manager speelt een essentiële rol, omdat ons bedrijfssucces valt of staat met de kwaliteit van het assortiment. Zij/hij rapporteert dan ook aan de CEO.” Ralf van Leipsig, Commercial Director bij Platinum

De verantwoordelijkheid voor New Product Development (NPD) ligt in handen van de Product Development Manager. In dit proces neemt zij/hij verantwoordelijkheid voor innovaties door de gehele organisatie heen, van idee tot realisatie. Zij/hij stelt, op basis van markt- en trendontwikkelingen, de strategie op voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Op basis daarvan werkt de Product Development Manager jaarplannen uit en draagt zij/hij ook zorg voor de uitvoering ervan. Hiervoor is continue cross-functionele afstemming en samenwerking cruciaal.

Ook het bredere assortiment wordt door de Product Development Manager bewaakt. Zij/hij is verantwoordelijkheid voor de product life cycles (PLC), bepaalt waar redesigns plaatsvinden en coördineert aanvragen voor private labels. De Product Development Manager analyseert hiervoor data in nauwe samenwerking met sales. Zij/hij doet datagedreven voorstellen voor het optimaliseren van het assortiment en zoekt aansluiting bij de juiste stakeholders.

De Product Development Manager is een spin in het web van functies en werkt nauw samen met mensen uit de verschillende onderdelen van de Platinum-organisatie. Zo betrekt zij/hij marketing en sales bij business cases en werkt continu samen met de directie om de NPD en PLC af te stemmen op de overkoepelende business-strategie. Daarnaast is de Product Development Manager ook naar buiten toe actief. Zij/hij bezoekt beurzen en klanten en voert consumentenonderzoek uit.

 

Interesse?

Platinum werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.