Product Development Manager

Product Development Manager

  • Operations
  • Rijswijk
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 1629 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Euro Pool System werkgeverspagina voor andere vacatures

Euro Pool System is al 25 jaar voorloper op het gebied van duurzaamheid. Heel veel kratten waarin versproducten worden verpakt, zijn door het Europese bedrijf ontwikkeld. Door nieuwe, nóg innovatievere verpakkingsoplossingen te ontwikkelen, waarborgt de Product Development Manager de pioniersrol van Euro Pool System.

Over Euro Pool System

Circulariteit is het sleutelwoord binnen Euro Pool System. Het bedrijf werd in 1992 opgericht door drie Europese verpakkingspools die af wilden rekenen met de inefficiënte wijze waarop groenten en fruit verpakt werden. De wens om verpakkingen te hergebruiken en zo duurzaam mogelijk te laten zijn, is nog altijd de drijvende kracht achter de organisatie.

De herbruikbare kratten zijn vanaf het begin een groot succes. Niet verwonderlijk, want naast duurzaam, zijn ze sterk, stapelbaar, schoon en altijd op tijd beschikbaar in een van de vele servicecentra in Europa. Euro Pool System maakt samen met La Palette Rouge (LPR) deel uit van de Euro Pool Group (EPG). De afgelopen jaren groeide Euro Pool System in razend tempo door.

Vandaag de dag gelden de kratten en pallets als de standaard die honderden retailers en fabrikanten in heel Europa voor hun producten gebruiken. Daarmee optimaliseert het bedrijf niet alleen de distributieketen, maar bouwt het tegelijkertijd aan een betere, duurzamere toekomst.

Nieuwe, state-of-the-art kratten en pallets
Returnable packaging is het duurzame antwoord op de uitdaging waar retail en industrie in deze tijd volop mee worstelen. Als toonaangevende logistieke dienstverlener in Europa liggen er voor Euro Pool System daardoor legio kansen voor groei. Nieuwe, nóg duurzamere kratten en pallets die het bedrijf aan het ontwikkelen is, spelen daarin een belangrijke rol. De Product Development Manager is van A tot Z verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen en uitrollen van innovatieve product- en marktcombinaties.

Vacature: Product Development Manager

De Product Development Manager buigt zich over het ontwerp van de nieuwe krat of pallet. Alle kennis is daarvoor binnen de organisatie ruimschoots aanwezig. Het idee vervolgens helder naar de praktijk doorvertalen is een van de belangrijkste opdrachten van de Product Development Manager. En tevens een cruciale, want productontwikkeling is een van de levensaders van de organisatie en een voorwaarde om innovatief en duurzaam te blijven en om concurrenten achter zich te houden.

Productontwikkeling is een complex proces, dat zomaar 1-2 jaar in beslag kan nemen. Elk product moet aan talloze eisen voldoen en alle fasen van de innovatiefunnel doorlopen. De Product Development Manager behoudt gedurende het hele traject het overzicht en ziet op gestructureerde wijze toe hoe het product wordt geïntroduceerd en geïntegreerd in de business.

Portfolio vol innovatietrajecten
Een analytische en onderzoekende blik is voor deze rol onmisbaar, net als een drive om echte game changers te bedenken en ontwikkelen. De Product Development Manager is altijd op zoek naar innovatieve mogelijkheden en concepten om de supply chain te optimaliseren en verduurzamen. Zij/hij werkt zij aan zij met een collega-Product Development Manager. Met als resultaat: een product portfolio met verschillende haalbare innovatieve, oplossingsgerichte ideeën.

“Returnable packaging is hét duurzame antwoord op de uitdaging van Retail en Industrie. De intrinsieke wil om het verschil te maken is kenmerkend voor Euro Pool System en alle mensen die voor het bedrijf werken.” 

De Product Development Manager beschikt over een projectmatige mindset waarmee zij/hij gestructureerde, daadkrachtige stappen zet om zaken in gang te zetten. Technische kennis en projectmanagementskills zijn een must; ervaring in de retailmarkt een pre. De Product Development Manager deelt op inspirerende wijze haar/zijn expertise met andere teams en regio’s waarin Euro Pool Group opereert.

De ideale kandidaat is een energieke, resultaatgedreven projectmanager met affiniteit voor duurzaamheid en circulaire verpakkingen. Iemand die over de communicatieve vaardigheden beschikt om in- en extern draagvlak te creëren. Een lange adem, pragmatische aanpak en proactieve mindset mogen ook niet ontbreken. Plus: een gepassioneerde drive om écht het verschil te willen maken voor Euro Pool System, haar klanten en de wereld.

 

Interesse?

Euro Pool System werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.