Pricing & Propositie Manager

Pricing & Propositie Manager

  • Strategy
  • Technology
  • Leiden
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 943 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Samotics werkgeverspagina voor andere vacatures

Semiotic Labs staat aan de vooravond van een flinke schaalvergroting. Veel verschillende partijen in de keten, onder andere OEMs, serviceproviders, integrators, lokale overheden en multinationals, maken gebruik of willen gebruik maken van de diensten van Semiotic Labs. De onderlinge verschillen en behoeften zijn groot. Dit vraagt om de ontwikkeling van scherpe klantproposities en een geavanceerd pricing framework. Daarom zoekt Semiotic Labs een Pricing & Propositie Manager.

Over Semiotic Labs

Wereldwijd zijn er meer dan 300 miljoen elektromotoren. Deze motoren vormen het hart van de wereldwijde industriële economie. 7% per jaar van deze motoren houdt ermee op ieder jaar. Dit falen leidt niet alleen tot forse financiële verliezen, maar ook tot energieverspilling en milieuvervuiling. Falende motoren zorgen voor stilvallende productieprocessen en infrastructuur met grote gevolgschade. Denk bijvoorbeeld aan stilgevallen productlijnen van bederfbare voedingsmiddelen, stilstaande bagagebanden op een vliegveld, openstaande bruggen midden in een grote stad of lekkende pompinstallaties bij een chemische fabriek.

Daarom kiezen veel bedrijven ervoor kapotte elektromotoren niet te repareren maar te vervangen. Anderen doen preventief onderhoud omdat een falende motor lange tijd tot 30% meer energie verbruikt. Hiermee kan maar tot 60% van de downtime voorkomen worden en veel van het uitgevoerde onderhoud is overbodig. Kortom: de verspilling is enorm.

In 4 jaar tijd heeft Semiotic Labs met behulp van artifcial intelligence (AI) unieke technologie ontwikkeld én getest waarmee weken tot maanden van
tevoren kan worden voorspeld wanneer een elektromotor kapot gaat.

Semiotic Labs registreert het energiegebruik van de motoren op afstand, analyseert de data in real time en voorkomt met gericht onderhoud meer dan 95% van de schadegevallen.

Vacature: Pricing & Propositie Manager

Pricing & Propositie Manager binnen Semiotic Labs is een hele interessante landing spot voor strategie consultants. De Pricing & Propositie Manager is verantwoordelijk voor een aantal strategische vraagstukken met enorme impact onder de streep voor Semiotic Labs.

De diensten van Semiotic Labs worden afgenomen door sterk uiteenlopende eindgebruikers, van multinationals tot kleine lokale spelers. Ook zijn er verschillende potentiële partners in de keten zoals fabrikanten van elektromotoren, installateurs, servicepartijen en integrators die graag met Semiotic Labs willen samenwerken. Om schaalbare groei binnen relevante klant- en partnersegmenten te realiseren zijn duidelijke service en prijsproposities nodig. De Pricing & Propositie Manager is in de lead om deze proposities te ontwerpen en te blijven doorontwikkelen.

De juiste prijs voor de diensten van Semiotic Labs is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder onder andere de kosten van downtime voor de klant, de cost-to-serve voor Semiotic Labs en de prijzen van competitieve diensten. De Pricing & Propositie Manager brengt deze factoren in kaart en ontwikkelt een model om voor iedere klant de juiste prijsstelling te kunnen berekenen. Voor de grotere accounts zal de Pricing & Propositie Manager door het salesteam nauw betrokken worden bij het onderhandelingstraject.

De Pricing & Propositie Manager onderzoekt de kosten van downtime in verschillende sectoren, overweegt de toegevoegde waarde van de Semiotic Labs service in relatie tot de downtime kosten én tot alternatieve oplossingen – als basis voor de ontwikkeling van verschillende proposities. Doelstelling daarbij is om tot een optimale balans te komen van waarde voor de klant en voor Semiotic Labs. Downtime bij de klant leidt tot flinke financiële verliezen, energieverspilling en milieuvervuiling. De gevolgen van bijvoorbeeld een stilstaande bagageband bij een luchthaven zijn anders dan bij een stilgevallen productielijn in de voedingsmiddelenindustrie.

Semiotic Labs werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters op imke.peters@topofminds.com

Contact

Pricing & Propositie Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.