Pricing Manager Internationaal

Pricing Manager Internationaal

  • Finance
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 937 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HEMA vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Sinds de overname door investeerder Lion Capital krijgt HEMA de ruimte om in Europa fors uit te breiden. Inmiddels zijn er ruim 700 winkels in zeven landen. In nieuwe markten wordt de formule ook steeds verder bijgeschaafd. Met succes. In Frankrijk leidt de opening van een nieuw filiaal vaak tot Apple-achtige taferelen, met lange rijen HEMA-fans voor de deur. CEO Tjeerd Jegen: “Daar kunnen we in Nederland wat van leren.”

De ambities van HEMA

HEMA is een uniek winkelconcept: 32.000 producten en diensten, één merk. En al bijna een eeuw weet iedere Nederlander precies waar dat merk voor staat: hoge kwaliteit, fris design en een scherpe prijs. Sinds Tjeerd Jegen vorig jaar als CEO startte, waait er een nieuwe wind bij HEMA. Voor het eerst sinds 2008 is de omzet vier kwartalen op rij gestegen. Zijn strategie richt zich op drie thema’s: revitaliseren van de Benelux, versnellen van de internationale expansie en laten groeien van e-commerce. Recent werden bijvoorbeeld een flagship store op steenworpafstand van de Ramblas in Barcelona en een high-traffic HEMA in Londen geopend.

 “Ook internationaal hebben we meer winkels geopend en is onze like-for-like omzet sterk gestegen. Hoewel we in 2015 goede voortgang hebben geboekt, is er nog veel werk aan de winkel om zowel de operationele processen als de financiële resultaten te verbeteren.” – Tjeerd Jegen, CEO

In volgorde van het aantal winkels is HEMA actief in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Luxemburg. Om voor al deze verschillende internationale markten de prijsstelling te optimaliseren, wordt nu een Pricing Manager aangetrokken.

Over de vacature: Pricing Manager Hema Internationaal

Met name vanuit marketingperspectief heeft de unieke winkelformule van HEMA duidelijke voordelen. Maar het vormt ook een uitdaging op het gebied van pricing. Retailers die A-merken in de schappen hebben, houden in hun pricing sterk rekening met de prijs die concurrenten hanteren voor dezelfde producten. Maar HEMA is de enige retailer die producten van het HEMA-merk verkoopt. Zonder rechtstreekse benchmarks moet een framework ontwikkeld worden dat op eigen benen staat.

Pricing is medebepalend voor de marges en heeft grote invloed op rotatie. De impact onder de streep is dan ook groot.

De Pricing Manager Hema International (HINT) zal in het team van Head of Business Intelligence & Management Peter Paulsen vallen, die op zijn beurt rapporteert aan de Directeur Marketing & Formule.

“De Pricing Manager HINT zal veel samenwerken met zijn/haar counterpart voor de Nederlandse markt. Er zijn vooral raakvlakken op het gebied van rapportages en het vergelijkbaar maken van producten: hoe vergelijkt een consument de ene donkerblauwe herensok met de andere donkerblauwe herensok?” – Peter Paulsen, Head of Business Intelligence & Management

De functie heeft zowel strategische als operationele componenten. Verantwoordelijkheid reikt van onderzoek en datastromen tot en met analyse, advies en implementatie op artikelniveau.

Onder strategische verantwoordelijkheden vallen bijvoorbeeld het ontwikkelen van een prijsstellingsframework, business rules, tooling en dashboards (bijvoorbeeld met artikelprijzen bij andere retailers in de regio). Beslissingen worden afgestemd met de directie en zijn bindend voor het operationeel management in de landen.

Voor country management is de Pricing Manager HINT een sparring partner die ondersteunt bij strategische projecten zoals de prijsstrategie in Frankrijk, lokale BTW, wijzigingen in assortimentsplannen of effecten van valuta schommelingen.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.