Portfolio & Sustainability Brand Manager

Portfolio & Sustainability Brand Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Rotterdam
 • 705 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Coca-Cola Company vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Van een afgelegen benzinestation in Azië tot Times Square in New York: Coca-Cola® is overal. Het succesvolle bedrijf heeft een ijzersterke positie opgebouwd binnen de FMCG branche door naast Coca-Cola® nog veel meer merken zoals Chaudfontaine, Fanta en FuzeTea in de markt te zetten. Een ondernemende en creatieve Portfolio & Sustainability Brand Manager bouwt die positie in Nederland verder uit door actief in te spelen op trends in de markt en consumenten via verschillende kanalen te inspireren met diverse producten.

COCA-COLA®: EEN WERELDWIJD BEGRIP

Als nummer vijf (Interbrand, 2018) op de lijst most valuable brands is Coca-Cola® niet weg te denken uit het leven van miljoenen consumenten. Door succesvolle campagnes als ‘Taste the Feeling’ en ‘Open Happiness’ heeft Coca-Cola® sinds haar oprichting in 1886 een merkwaarde opgebouwd van ruim 66 miljard dollar. Maar dat is niet alles. Naast de wereldberoemde frisdrank heeft Coca-Cola® in de loop der jaren een breed scala aan succesvolle merken toegevoegd aan haar beverage portfolio met bekende namen als Sprite, Aquarius en Chaudfontaine. En het portfolio blijft groeien. Zo introduceerde Coca-Cola® in 2018 in Nederland het succesvolle FuzeTea: ijsthee met unieke smaakcombinaties, caloriearm en laag in suikers. Gemaakt van duurzaam geteelde thee en geleverd in een 100% recyclebare verpakking.

Al deze producten worden in Nederland op de markt gebracht door twee bedrijven: The Coca-Cola Company, waar Coca-Cola Nederland deel van uitmaakt. Zij zijn eigenaar van alle merken en verkopen het basisconcentraat aan Coca-Cola European Partners. Zij produceren en verkopen de frisdranken en distribueren deze naar dertien Europese landen, waaronder Nederland. In het Marketing team van The Coca-Cola Company is een nieuwe rol gecreëerd voor een Portfolio & Sustainablity Brand Manager met een portfolio- en kanaalbrede visie en verantwoordelijkheid.

VACATURE: PORTFOLIO & SUSTAINABILITY BRAND MANAGER

De Portfolio & Sustainability Brand Manager richt zich op het volledige Coca-Cola® portfolio. Hij/zij ontwikkelt een overkoepelende marketingstrategie en voert deze uit om met meerdere merken via diverse kanalen in te spelen op de nieuwste trends en ontwikkelingen. Zo zorgt de Portfolio & Sustainability Brand Manager over alle merken heen voor meer omzet, groei en hogere awareness levels bij consumenten.

De Portfolio & Sustainability Brand Manager ontwikkelt en implementeert een onderscheidende portfolio brede marketingstrategie en stimuleert daarmee de transitie van brand- naar een total beverage company. Zo stapt Coca-Cola dit jaar met twee merken en specifieke innovaties in het premium mixer segment. De Portfolio & Sustainability Brand Manager zorgt voor zichtbaarheid en activatie van deze introducties in de horeca en ontwikkelt een strategie om dit in de toekomst verder uit te bouwen.

De Portfolio & Sustainability Brand Manager ontwikkelt en implementeert de through-the-line campagnes voor portfolio of duurzaamheids gedreven initiatieven die zorgen voor optimale zichtbaarheid van de merken in verschillende kanalen.  Verder speelt de Portfolio & Sustainability Brand Manager actief in op trends en ontwikkelingen in de markt en drijft hij/zij de inzet van de kracht van de merken en het portfolio om duurzaamheid te stimuleren.

De Portfolio & Sustainability Brand Manager rapporteert direct aan Carolien de Kok, Portfolio & Channel Marketing Manager, en werkt bij het vertalen van strategie naar ontwikkeling samen met de Brand Managers, het Connections Team en de West Europese Business Unit counterparts in The Coca-Cola Company. Daarnaast werkt de Portfolio & Sustainability Brand Manager nauw samen met Coca-Cola European Partners bij de implementatie van de kanaal- en klantactivaties.

KANDIDAATPROFIEL

 • Minimaal 4 jaar werkervaring in een strategische marketing rol, idealiter als Brand Manager voor diverse merken en/of als Portfolio Marketeer binnen de FMCG branche
 • Ervaren in het ontwikkelen en implementeren van marketingstrategieën over verschillende merken en kanalen heen
 • Sterke stakeholdermanagement- en communicatieskills
 • Ondernemend, hands-on en ervaren in het zelfstandig initiëren en leiden van projecten
 • Analytisch sterk met goed commercieel inzicht
 • WO opgeleid

Coca-Cola® werkt voor de invulling van de vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

 

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.