Portfolio Leadership Development Program

Portfolio Leadership Development Program

 • Consulting Exit
 • Private Equity
 • Rotterdam
 • Doorlopende werving
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 5204 views

Kandidaatprofiel

Het programma staat open voor kandidaten met verschillende achtergronden. Het selectieproces is erop gericht om ongeacht werkervaring de grootste talenten te selecteren. Een cognitieve assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Iedere deelnemer is intelligent, analytisch, leergierig, pragmatisch en heeft aangeboren leiderschapsvaardigheden. Een voor de hand liggende achtergrond is strategy consulting of een management traineeship, maar bijvoorbeeld ook werkervaring in e-commerce of retail zijn mogelijk.

Tot voor kort was er geen duidelijke aanvliegroute voor professionals om Manager van een Private Equity Portfoliobedrijf te worden. HAL Investments brengt daar verandering in. Met het Private Equity Portfolio Leadership Development Program biedt de investeringsmaatschappij nu jaarlijks de vijf meest veelbelovende jonge Consultants en Managers van Nederland een unieke kans in hun carrière.

Over HAL Investments

HAL Investments is een internationale investeringsmaatschappij gevestigd in Rotterdam. HAL investeert voor de lange termijn in succesvolle bedrijven om deze te helpen met verdere groei. Autonomie van de ondernemingen is daarbij het uitgangspunt, maar er wordt wel nauw samengewerkt met de directies van de portfoliobedrijven om hen te helpen bij waardecreatie.

Private Equity Portfolio Leadership Development Program

Management van de portfoliobedrijven van HAL Investments is een vak apart. Het gaat om middelgrote tot grote bedrijven met een sterk groeipotentieel dat verzilverd kan worden door toevoeging van financieel en strategisch vermogen.

Dat betekent werken in de operatie met veel people management, hands-on productontwikkeling, direct klantcontact en alle operationele issues die bij zo’n bedrijf horen. En tegelijkertijd schakelen op hoog abstractieniveau met de directies.

Goed management is een schaars goed en zal in de toekomst alleen maar schaarser worden. Het is een bottleneck voor groei. Daarom nemen HAL Investments en haar portfoliobedrijven zelf het heft in handen met een eigen Portfolio Leadership Development Program. Als eerste in Nederland. Een unieke kans!

“Veel professionals die ik spreek, hebben de ambitie om op lange termijn als Manager van een private-equity-portfoliobedrijf te werken. Tot voor kort was er geen duidelijk pad om daar te komen. Managementervaring bij een corporate is niet de juiste opleiding voor een middelgroot bedrijf, consulting is te hands-off, etc. De spot-on training ontbrak. Daar brengt dit programma van HAL Investments verandering in.” – Auke Bijnsdorp, Managing Partner Top of Minds

Roulatie

Gedurende twee jaar rouleren deelnemers op projectbasis tussen portfoliobedrijven. Projecten duren gewoonlijk tussen de 6 en 18 maanden en voegen direct waarde toe aan de business.

Zo maken deelnemers tijdens het programma kennis met meerdere organisaties en managementteams. Dankzij het coachingsprogramma wordt de ontwikkeling van de deelnemers versneld.

Het Leadership Development Program is een unieke samenwerking tussen HAL Investments en haar portfoliobedrijven.

Coachingsprogramma

Het coachingsprogramma bestaat uit de volgende elementen:

 • Hiring Manager: dagelijkse aansturing en coaching vanuit het management van het  portfoliobedrijf waar je geplaatst bent.
 • Externe Mentor: een ervaringsexpert vanuit het HAL-netwerk om 1-op-1 mee te sparren over concrete business vragen.
 • Peer Coaching/intervisie: themadagen met alle deelnemers van het Leadership Development Program.
 • Trainingsmodules over relevante onderwerpen zoals Personal Strengths Development, Impactful Influencing, Managing Stress & Energy, Leading Stakeholders.

 

Interesse? 

HAL Investments werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters op imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Imke Peters Mail

Neem contact op

Match

Portfolio Leadership Development Program

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Portfolio Leadership Development Program

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Portfolio Leadership Development Program

Vraag over deze vacature? Vraag het Imke Peters

Manager Strategic SourcingASML
Volgende vacature
Chief Commercial OfficerKramp

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.