Portfolio Leadership Development Program

Portfolio Leadership Development Program

 • Consulting Exit
 • Private Equity
 • Verschillende standplaatsen
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 17299 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HAL Investments werkgeverspagina voor andere vacatures

Management van portfoliobedrijven binnen private equity is een vak apart. Buy-and-build-investeerders maken met financiële en strategische middelen veel initiatieven mogelijk en sturen op resultaat. Zowel het tempo als het niveau van transformaties en expansie ligt daardoor hoog.

HAL Investments leidt het toekomstig management samen met haar portfoliobedrijven zelf op met het Portfolio Leadership Development Program. Deelname staat open voor de absolute top van de WO-opgeleide professionals met minimaal drie jaar of meer werkervaring in consulting of een management-traineeship. Omdat de snelle doorgroei naar een managementfunctie centraal staat, rouleren deelnemers gedurende twee jaar tussen portfoliobedrijven en werken ze nauw samen met CEO’s. Het programma heeft een goed trackrecord van doorstroming naar managementfuncties.

Het LDP van HAL Investments  is inmiddels een bewezen succes. Daarom kan de volgende lichting op korte termijn starten.

"Ik leer de organisatie slimmer om te gaan met data."
Wahid Vardak Wahid deed business development bij een duurzame-energiebedrijf en startte in 2022 met het LDP bij Infomedics.
"Mijn plaatsing bij TABS was zo'n succes, dat ik hier inmiddels in vaste dienst ben."
Sanne Hettema Sanne werkte bij Strategy& en was Head of Development van SNTR. Ze startte het LDP in 2020 en is nu Chief of Staff bij TABS.

Portfolio Leadership Development Program

Het porftolio van HAL Investments bestaat uit middelgrote tot grote bedrijven met een sterk groeipotentieel dat verzilverd kan worden door toevoeging van strategisch vermogen. Op managementniveau betekent dat veel people management, hands-on productontwikkeling, direct klantcontact, allerhande operationele issues en tegelijkertijd schakelen op hoog abstractieniveau met de directies.

“Goed management is een schaars goed en een bottleneck voor groei,” alsdus Barry Lassche van HAL Investments. Management van portfoliobedrijven is een vak apart –  ervaring bij een corporate is bijvoorbeeld niet de juiste opleiding voor een middelgroot bedrijf en consulting is te hands-off. Omdat de spot-on training ontbrak, hebben HAL Investments en haar portfoliobedrijven zelf het heft in handen genomen met een eigen Portfolio Leadership Development Program. De eerste twee lichtingen zijn een groot succes, daarom start Top of Minds nu met de werving van de derde lichting.

“Ik kan hier het tastbare met het strategische combineren."
Dirk de Boer Dirk startte zijn carrière bij Van Oord. Hij startte het LDP in 2020 en deed projecten bij Atlas Professionals en MUNT Hypotheken.
"Ik mocht de integratie van een recente acquisitie leiden."
Daan Alberdingk Thijm Daan heeft een achtergrond bij SparkOptimus. In 2021 startte hij met het LDP bij Infomedics.

Roulatie

Gedurende twee jaar rouleren deelnemers op projectbasis tussen portfoliobedrijven. Projecten duren gewoonlijk tussen de 6 en 18 maanden en voegen direct waarde toe aan de business. Zo maken deelnemers tijdens het programma kennis met meerdere organisaties en managementteams.

Perspectief

Zowel de portfoliobedrijven als de deelnemers ervaren het programma als een groot succes. De eerste lichtingen hebben inmiddels al meerdere vaste aanstellingen opgeleverd, en de werving voor de derde lichting wordt nu gestart. Kandidaten kunnen zich via Top of Minds inschrijven door contact op te nemen met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com of het formulier onderaan deze pagina in te vullen.

"Iedere aanvraag bij MUNT Hypotheken loopt via mijn mensen."
Remko Wiesman Remko (ex-BCG) deed in 2020 mee aan het LDP en heeft nu een vaste aanstelling als Manager Operations bij MUNT Hypotheken.
"Het is fijn om te sparren met peers bij een ander portfoliobedrijf."
Mathijs Weck Mathijs werkte bij Monitor Deloitte voor hij in 2021 met het LDP begon. Zijn eerste project is bij Top Employers Institute.

Coaching

Het Leadership Development Program is een unieke samenwerking tussen HAL Investments en haar portfoliobedrijven. De investeerder verzorgt een coachingsprogramma om de ontwikkeling van de deelnemers te versnellen. Het coachingsprogramma bestaat uit de volgende elementen:

 • Hiring Manager: dagelijkse aansturing en coaching vanuit het management van het  portfoliobedrijf waar je geplaatst bent.
 • Externe Mentor: een ervaringsexpert vanuit het HAL-netwerk om 1-op-1 mee te sparren over concrete business vragen.
 • Peer Coaching/intervisie: themadagen met alle deelnemers van het Leadership Development Program.
 • Trainingsmodules over relevante onderwerpen zoals Personal Strengths Development, Impactful Influencing, Managing Stress & Energy, Leading Stakeholders.

Deelnemende Porfoliobedrijven

Interesse?

HAL Investments werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Solliciteer direct

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.