Podcast Lead

Podcast Lead

  • General Management
  • Leisure
  • Amsterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1571 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Client confidentieel werkgeverspagina voor andere vacatures

Een van de meest toonaangevende mediabedrijven van Nederland wil het bereik van hun podcasts vergroten en luisteraars de meest relevante podcasts aanbieden. Daarom bundelen ze de podcasts onder één platform. De vacature voor Podcast Lead is een impactvolle positie die een onmisbaar podcastplatform voor een groeiend publiek zal realiseren.

Over de organisatie

Dit mediabedrijf heeft de serieuze ambitie om op het gebied van podcasts de krachten van hun merken te bundelen en podcasts onder te brengen in een overkoepelend podcastplatform. Dit platform gaat onafhankelijk van de andere merken opereren. Het mediabedrijf trekt daarom een Podcast Lead aan om het platform op te zetten en tot een commercieel succes te maken.

We streven ernaar dat podcast qua bereik en kwaliteit in het standaardrijtje komt te staan van print, radio en online. Daarom trekken we een Podcast Lead aan die een podcastplatform voor ons zal creëren.” – Commercieel Directeur

Vacature: Podcast Lead

De Podcast Lead zet met het podcastplatform een toonaangevend audioportal neer dat relevant en vernieuwend is: wat betreft vorm, inhoud én in commercieel opzicht.

Het is een veelzijdige rol met verantwoordelijkheid voor strategie, inhoud en commercieel succes. Zij/hij is de schakel tussen alle stakeholders binnen de organisatie: redacties, commercie, techniek en development.

De doelstellingen voor de Podcast Lead zijn ambitieus. Over een jaar is het platform technisch gebouwd en ingericht, hebben we een aantrekkelijk portfolio aan podcasts op touw gezet en een community gebouwd. Daarnaast functioneert het team achter het platform goed en is er cohesie.” – Commercieel Directeur

De Podcast Lead zet een inhoudelijke visie neer voor het nieuwe platform en bouwt voort op de diepgaande domeinkennis en expertise van de bestaande redacties in de groep. Zo ontwikkelen zij samen een kwalitatief hoogwaardig podcastportfolio. 

De Podcast Lead zet het platform op als een zelfstandig organisatieonderdeel naast bestaande kanalen van de groep en heeft volledige P&L-verantwoordelijkheid. Het verdienmodel van de podcasts zal in het begin gericht zijn op sponsoring en advertentie-inkomsten, maar er is ruimte om te experimenteren met nieuwe verdienmodellen.

Om zowel de kwaliteit als de commercialisering van het platform naar een hoger plan te tillen, zal de Podcast Lead het businessplan uitwerken, een podcast-community creëren, strategische partnerships met externe podcastmakers opbouwen, en samen met bestaande marketing- en salesteams commerciële activiteiten opzetten. De Podcast Lead rapporteert aan de Commercieel Directeur.

 

Interesse? 

Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.