Performance Marketing Manager

Performance Marketing Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Utrecht
 • 852 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de JACOBS DOUWE EGBERTS werkgeverspagina voor andere vacatures

JACOBS DOUWE EGBERTS (JDE) wil de grootste koffiespeler ter wereld worden. Met de fusies, overnames en investeringen van de afgelopen jaren is het fundament daarvoor gelegd. De commerciële resultaten zijn goed en de organisatie floreert. Tijd voor koffie? Niet bij JDE: ze gaan volle kracht vooruit binnen het online domein. JDE is een van de frontrunners binnen FMCG op het gebied van directe verkoop aan de consument (Direct to Consumer, DTC). De Performance Marketing Manager verbetert de ROI voor alle webshops van L’OR en Tassimo in meer dan twintig landen.

Direct to Consumer, DTC

Direct aan de klant verkopen zonder tussenkomst van retailers of pure-players is een succesverhaal van de bovenste plank. De koffie van Tassimo (cups) en L’OR (cups) wordt in heel Europa verkocht via eigen webshops. De verkoopcijfers zijn goed, laten een continue groei zien en de relaties met partners (retailers en pure-players) zijn onaangetast. Twijfels over mogelijke kanaalconflicten en terughoudendheid op investeringen in IT en logistiek zijn dan ook als sneeuw voor de zon verdwenen. Inmiddels staan internationaal uitbreiden, opschalen naar andere merken, implementeren van nieuwe verkoopmodellen en verder optimaliseren van de customer journey op het menu.

Het beheer van de internationale webshops ligt besloten binnen de afdeling DTC. De afdeling DTC is onderdeel van JDE Global, heeft een eigen P&L en opereert dicht bij de Raad van Bestuur. Er is bewust voor gekozen dit centraal te organiseren om de snelheid te waarborgen en optimaal gebruik te maken van schaalvoordelen. De afdeling DTC wordt commercieel aangestuurd door Wesley Kloppenburg, Commercial Manager DTC (P&L verantwoordelijk). Zijn team (16 fte in totaal) bestaat uit vier online marketing disciplines: CRM/Email, Content, Category Management en Performance Marketing.

Kloppenburg wil een ervaren Performance Marketing Manager aannemen; iemand die het vak verstaat, de techniek begrijpt en een strategie voor de toekomst schrijft.

Vacature: Performance Marketing Manager

De Performance Marketing Manager ontwikkelt de wereldwijde online-marketingstrategie. Hij/zij zorgt voor meer kwalitatieve traffic, maximaliseert de ROI en verhoogt de conversie-ratio. Daarnaast realiseert de Performance Marketing Manager een betere integratie van alle verschillende kanalen (AdWords, affiliates, display) en daarmee een inspirerende customer journey. De online campagnes dragen bij aan de merkwaarde van L’OR en Tassimo en zijn afgestemd op de juiste doelgroepen. Het doel is traffic naar en conversie binnen de webshops verbeteren, zonder dat dat ten koste gaat van de verkoopcijfers van (en de relaties met) partners.

De Performance Marketing Manager buigt zich ook over allocatie van het marketingbudget. Aan welke kanalen wordt het meeste geld uitgegeven en welk kanaal levert het meeste op? Het is de verantwoordelijkheid van de Performance Marketing Manager de totale kosten inzichtelijk te maken en te verlagen. Tegelijkertijd zorgt hij/zij ervoor dat de resultaten zichtbaar worden. Wat levert een online campagne precies op voor de P&L van DTC, en voor de lokale teams? Zodra de meerwaarde van centrale online campagnes inzichtelijk wordt, gaan vanzelf nieuwe deuren open.

Leidinggevende functie

De Performance Marketing Manager stuurt één Junior Online Marketeer en één SEA Specialist aan. Zij zijn – in samenwerking met externe mediabureaus – verantwoordelijk voor de uitvoering van alle (internationale) online campagnes. De taak van de Performance Marketing Manager hierin is het vertalen van de strategie naar behapbare projecten, het ontwikkelen van een jaarkalender, analyseren van de resultaten en optreden als inhoudelijk sparringpartner. Het is belangrijk dat de Performance Marketing Manager de technische kant van online marketing begrijpt zodat hij/zij het team goed kan begeleiden. Tegelijkertijd focust deze persoon op de ontwikkeling en implementatie van een langetermijnstrategie. Samengevat: inhoudelijk faciliteren zonder onnodig te interveniëren in de uitvoering.

Stakeholdermanagement

Dezelfde faciliterende aanpak past de Performance Marketing Manager toe op de samenwerking met de landenorganisaties. De lokale afdelingen zijn eindverantwoordelijk voor de commerciële resultaten van L’OR en Tassimo in retail/e-tail. Zij hebben de lokale contacten met de winkels en webshops en zijn dan ook het best op de hoogte van lokale ontwikkelingen, trends in de markt, kansen en verbeterpunten. De Performance Marketing Manager luistert, denkt na en komt met interessante suggesties om DTC toe te voegen aan de kanaal-mix. Daarbij schakelt hij/zij tussen de verschillende niveaus, tussen alle disciplines en tussen het hoofdkantoor van JDE in Amsterdam en de verschillende landenorganisaties. Sterk stakeholdermanagement is cruciaal.

Voor wie is dit interessant?

Voor een ervaren professional die naast technische kennis ook ervaring heeft met het ontwikkelen en implementeren van online marketingstrategieën. Dankzij deze combinatie kan hij/zij enorme impact maken binnen een van de grootste spelers van de koffie-wereld.

Persoonlijkheid

 • Online strateeg
 • Overtuigend
 • Daadkrachtig
 • Ownership
 • Analytisch
 • Verantwoordelijk

Ervaring

 • Minimaal 6 jaar werkervaring
 • Waarvan 4 jaar in online marketing
 • Internationale organisatie op hoofdkantoor niveau
 • FMCG, Retail of e-commerce
 • Channel management
 • Stakeholder management
 • Een coach voor het team

Jacobs Douwe Egberts werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Martine Francken, Consultant bij Top of Minds, via martinefrancken@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.