Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

People Strategy & Transformation Lead

People Strategy & Transformation Lead

 • Consulting Exit
 • Industrial
 • Bunnik
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 2763 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de BAM Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 5 jaar ervaring
 • In strategieconsulting
 • Uitstekende communicatie- en presentatievaardigheden
 • Executiekracht
 • Bedreven in het navigeren door een complex stakeholderveld

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

BAM is de grootste bouwonderneming van Nederland. Onder het motto ‘Building a sustainable tomorrow’ benadrukt het bedrijf zijn ambitieuze, groene doelstellingen. Een van de speerpunten voor een succesvolle uitvoering van deze strategie is het positioneren van de people-agenda. Als rechterhand van de CHRO is de People Strategy & Transformation Lead de drijvende kracht achter het (door)ontwikkelen en implementeren van de strategie.

Over BAM

Koninklijke BAM Groep ontwerpt, bouwt en onderhoudt duurzame gebouwen, woningen en infrastructuur voor opdrachtgevers in de publieke en private sector. Dat doet het beursgenoteerde bedrijf al sinds 1869, het jaar waarin ondernemer Adam van der Wal in Zuid-Holland een timmerwinkel opent. Het familiebedrijf wordt in 1927 omgezet in de ‘Bataafsche Aanneming Maatschappij van Bouw- en Betonwerken’, al snel afgekort tot BAM. In 1994, als de onderneming 125 jaar bestaat, krijgt de marktleider het ‘Koninklijke’ predicaat. Met ruim zes miljard euro omzet en dertienduizend werknemers is BAM vandaag de dag niet alleen een toonaangevende speler in Nederland, maar bedient het bedrijf ook de markt in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en België.

Duurzame bouwer
Voor BAM is bouwen een manier om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. BAM bouwt voor het leven, voor ons en voor toekomstige generaties, zoals de organisatie zelf zegt. Duurzaamheid vormt het fundament van die visie. Het bedrijf heeft een uitgesproken ambitieuze groene agenda, en is actief bezig zijn footprint op het gebied van CO2, grondstoffen en afval te verbeteren. BAM wil klanten zoveel mogelijk schaalbare duurzaamheidsoplossingen bieden. Een voorbeeld hiervan is Flow, het door BAM gelanceerde modulaire concept waarin het woonwijken bouwt met prefab, houten woningen.

Vacature: People Strategy & Transformation Lead

BAM bevindt zich in een transformatieve periode. Het sterker positioneren van het people-topic is een belangrijk punt op de strategische agenda. Deze agenda wordt door de Executive Committee volledig ondersteund en raakt de hele organisatie. Het afgelopen jaar werd het fundament gelegd en zijn al belangrijke slagen gemaakt. Aan de People Strategy & Transformation Lead de missie om de strategie effectief in de organisatie te verankeren.

In de fase waarin de People-afdeling zich bevindt, is de People Strategy & Transformation Lead verantwoordelijk voor verschillende initiatieven, waaronder het verder professionaliseren van het data- en analytics-domein, het uitrollen van strategische personeelsplanning en het beter aantrekken van schaars talent om groene projecten te realiseren.

Bij elk initiatief zijn verschillende teams, divisies en business units betrokken waar de People Strategy & Transformation Lead mee schakelt. Zorgen dat een project effectief in de organisatie landt, vergt veel aandacht en energie. Met haar/zijn overtuigende communicatieve vaardigheden en sterke executiekracht zorgt de People Strategy & Transformation Lead ervoor dat elk initiatief adequaat opgevolgd en geïmplementeerd wordt, om zo de ambitieuze people-roadmap tot leven te laten komen.

Rechterhand en klankbord van de CHRO
Voor Sabine van Hooijdonk-Verboom, CHRO en lid van de Raad van Bestuur, is de People Strategy & Transformation Lead naast de directe rechterhand ook een gewaardeerd klankbord. Zij/hij ondersteunt Sabine proactief ter voorbereiding van presentaties en het doordenken van strategische issues. Dat gaat verder dan alleen het people-stuk; de People Strategy & Transformation Lead is betrokken bij verschillende organisatiebrede thema’s. Voor deze topics en andere zaken op Sabine’s agenda is de People Strategy & Transformation Lead het eerste aanspreekpunt.

Als marktleider hebben we de beste positionering om impact te maken op de duurzame gebouwde omgeving. Tegelijkertijd betekent die status ook dat we de moeilijkste puzzels moeten oplossen. Als People Strategy & Transformation Lead word je bij veel van deze puzzels betrokken. De rol heeft exposure naar de Raad van Bestuur en de hele organisatie.” – Sabine van Hooijdonk-Verboom, CHRO

Een gedreven consultant die de overstap wil maken naar een toonaangevende speler, vindt bij BAM de ideale plek om haar/zijn expertise en kennis in te zetten. Deze rol is essentieel om de people-functie naar de volgende fase te leiden. De CHRO geeft de People Strategy & Transformation Lead dan ook het vertrouwen, de vrijheid en de verantwoordelijkheid om de rol naar eigen inzicht verder vorm te geven. Binnen BAM bestaan op termijn mooie doorgroeimogelijkheden, zowel binnen als buiten het people-domein.

Interesse?

BAM werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Sophie Jansen via sophie.jansen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Sophie Jansen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.