Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

People & Culture Lead

People & Culture Lead

  • HR
  • Financial Services
  • Amsterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 4216 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Knab werkgeverspagina voor andere vacatures

Dankzij ongeëvenaarde service, intuïtieve proposities en een unieke bedrijfscultuur is Knab in relatief korte tijd uitgegroeid tot dé digitale bank van Nederland. De People & Culture Lead versterkt die cultuur en recruit, behoudt en ontwikkelt talent. Zo zorgt zij/hij er als onderdeel van het Leadership Team voor dat Knab haar indrukwekkende opmars door kan zetten.

Over Knab

Knab is een jonge online bank die in 2012 is opgericht vanuit de overtuiging dat het anders moet én kan in de financiële wereld; dat het moet draaien om de klant in plaats van om producten en regels. Daarom focust het bedrijf op innovatie, menselijke service en transparante dienstverlening. De naam zegt veel over wat Knab drijft. De bank doet het anders en heeft daarom de ‘K’ van klant vooropgezet.

Ondernemerschap is een van de kernwaarden van Knab. Dat zie je niet alleen terug in de bedrijfscultuur en de indrukwekkende ontwikkeling die de bank heeft doorgemaakt, maar ook door de klanten waar Knab voor staat. Het bedrijf richt zich met name op kleine ondernemers (zzp en MKB) en hun families, en ondersteunt hen bij het ontplooien van hun eigen ondernemerschap. Met slimme bankproducten biedt Knab hen gemak voor vandaag, oplossingen voor morgen en financiële vrijheid voor de toekomst.

Het klantperspectief is leidend in alles wat we doen. Dat hoor je vaker, maar bij ons is dat écht zo. Kijk maar eens naar de extreem hoge waardering die klanten hebben voor onze klantenservice.” – Nadine Klokke, CEO

Na acht jaar is Knab nog steeds een relatief jonge speler in het banklandschap. Toch is de bank, met meer dan 650 duizend klanten, de status van nieuwkomer ruim ontstegen. De snelgroeiende digitale bank – onderdeel van Aegon en recent gefuseerd met Aegon Bank – is klaar voor de volgende stap: doorgroeien naar een financieel zelfstandig bedrijf. Knab zet daarvoor onder andere in op IT, datagedreven werken, aangescherpte proposities, marketing en lerend vermogen. Zo zet de online bank haar groei door zonder de focus op de klant te verliezen.

Vacature: People & Culture Lead

De People & Culture Lead speelt een belangrijke rol in het realiseren van Knabs groeiambities. Zij/hij is verantwoordelijk voor alle HR-onderwerpen en creëert daarmee de voorwaarden om op te schalen, bijvoorbeeld door de juiste talenten aan te trekken, te behouden en te ontwikkelen. De People & Culture Lead rapporteert aan de CEO en denkt – als onderdeel van het Management Team – mee over bredere strategische vraagstukken. Daarnaast werkt zij/hij ook regelmatig samen met het HR Team van Aegon dat een aantal administratieve HR-taken voor Knab oppakt.

Onze unieke identiteit is een belangrijk onderdeel van ons succes. De People & Culture Lead bewaakt onze cultuur en versterkt onze HR-processen. Zij/hij volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet en vertaalt die naar concrete verbeteringen.” – Nadine Klokke, CEO

De People & Culture Lead ontwikkelt en implementeert de People-agenda van de online bank. Talentmanagement, strategische personeelsplanning en het neerzetten van een inspirerend learning & development-programma zijn daarin de eerste prioriteiten. Daarnaast is cultuur een belangrijk thema, onder andere door het vele thuiswerken. De People & Culture Lead laadt de kernwaarden met gedragingen en stimuleert de ruim 350 medewerkers om die gedragingen in te bedden in hun dagelijkse werk. Zo zorgt zij/hij ervoor dat Knab haar ondernemende, open en mensgerichte cultuur behoudt en versterkt. 

Het HR Team waar de People & Culture Lead leiding aan geeft, bestaat uit drie Recruiters en twee People & Culture Business Partners. Zij/hij bouwt een hecht team en krijgt de ruimte om zelf een aantal posities in te vullen. De bescheiden omvang van het team vraagt een People & Culture Lead die niet alleen managet maar ook zelf hands-on onderwerpen oppakt. Daarmee krijgt zij/hij de kans om zich te richten op een mix van strategische, tactische en operationele vraagstukken binnen een snelgroeiende en veelbelovende scale-up.

 

Interesse? 

Knab werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met
Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.