Packaging Consultant Eigen Merk

Packaging Consultant Eigen Merk

 • IT
 • Consumer
 • Zaandam
 • 691 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Packaging Consultant Eigen Merk werkgeverspagina voor andere vacatures

Verpakkingen spelen een hoofdrol in de aankoopbeslissing voor het schap. Zeker bij eigen merk producten, die immers allemaal hetzelfde huismerk dragen. Door kennis en ervaring te centraliseren bij de retailer en deze vervolgens te delen met de private label fabrikanten komen er betere verpakkingen tot stand. In een volgende fase kunnen ook kosten verlaagd worden, door het centraliseren van inkoop van grondstoffen.

De rol van het eigen merk

Albert Heijn weet haar positie als marktleider steeds weer te bestendigen. Door een beter assortiment, betere prijzen, betere service en natuurlijk: betere producten. Het huismerk is het paradepaardje van een retailer. De trouwste klanten worden geworven met sterke producten van het huismerk, het differentiërend vermogen is enorm. Dat het eigen merk op alle producten van toepassing is, maakt onderscheidend vermogen op productniveau extra belangrijk. De verpakking is daarbij het meest tastbaar. De “plop” bij het openen van een pot bruine bonen. Het gladjes dichtvouwen van een kaasverpakking. Het in-één-geheel-loskomen van de folie van een boterkuipje. Het zijn producteigenschappen die onderbewust sterk bepalend zijn voor de kwaliteitsperceptie van een product. Dat verdient dus alle aandacht – en die kreeg het tot voor kort nog niet. Albert Heijn brengt hier als eerste food retailer verandering in.

“Strategic Sourcing wordt momenteel opnieuw ingericht. Dat biedt veel ruimte om dingen anders – en dus beter – te doen. Nu ook aandacht voor de verpakking.” – Pieter Paul van der Lugt, Director Strategic Sourcing Eigen Merk

Verpakkingsexpertise centraal beleggen betekent synergie verzilveren

Er is veel te halen met het centraliseren van de expertise rondom verpakkingen. De belangrijkste wins zijn:

 1. Harmonisatie De ene verpakking is nou eenmaal beter dan de andere. Zowel voor honing, pindakaas als jam. Dus neem de winnende ontwerpen en pas ze zo breed mogelijk toe. Die harmonisatie leidt tot betere producten en in een latere fase ook nog tot inkoopvoordeel wanneer grondstoffen centraal worden ingekocht.
 2. Kennis opbouwen en delen Iedere leverancier denkt nu op zijn beurt na over optimalisatie van verpakkingen en heeft daarvoor een packaging specialist in dienst. Albert Heijn ziet alle verpakkingen door haar winkels gaan en heeft daarmee een ongekend brede blik. Doordat Albert Heijn zorgt voor kennisdeling tussen alle leveranciers gaat de kwaliteit over de gehele linie omhoog

De functie: Consultant Packaging Eigen Merk

De Consultant Packaging Eigen Merk is een combinatie van een technisch expert en een commercieel adviseur. De technisch expert zorgt ervoor dat hij de praktijk best practices verzamelt die hij met de juiste mensen deelt om tot betere verpakkingen te komen. Haalt kennis uit de markt, baseert zich op trends en veranderingen in wet- en regelgeving; maar vooral destilleert hij succesverhalen uit de praktijk en rolt deze uit over de gehele leveranciersbasis. Iets wat hem een graag geziene gast maakt bij leveranciers, zijn aandacht vertegenwoordigt immers concrete waarde. Kennisdeling leidt hier tot win-win situaties. De commercieel adviseur manoeuvreert gemakkelijk in het commerciële speelveld tussen retailer en fabrikant – klant en leverancier. Strategic Sourcing is niet gericht op een onderhandeling over condities maar op het versterken van de symbiose in een commerciële relatie. Binnen die relatie is het simpelweg geven van advies niet genoeg. De Consultant Packaging is tevens een change manager die de met overtuigingskracht en souplesse de juiste partijen in beweging krijgt op het juiste moment.

Persoonlijkheid

 • Technisch expert
 • Commercieel adviseur
 • Praktische innovator

Ervaring

 • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring in consulting, sourcing of packaging
 • Technische WO-opleiding is een pre
 • Kwantitatief analytisch vermogen staat centraal

Interessant, want:

 • Extreem hoge zichtbaarheid en relevantie – jouw werk ligt in de etalage
 • Albert Heijn loopt voorop in de ontwikkelingen binnen retail, ook nu weer

Contact

Packaging Consultant Eigen Merk Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.