Operations Manager

Operations Manager

  • Operations
  • Consumer
  • Leimuiden
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 637 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de TerraSana werkgeverspagina voor andere vacatures

Weinig bedrijven sluiten zo naadloos aan op de tijdgeest als TerraSana. De pionier op het gebied van positive eating maakt een ongekende groei door. De Operations Manager speelt een cruciale rol in de verdere groei en professionalisering van het familiebedrijf. 

Over TerraSana

Ooit, in een ver verleden, maakten mensen zich nauwelijks druk om waar hun eten vandaan kwam en hoe het geproduceerd werd. Biologische voeding was een nichemarkt. Those days are gone. Vandaag de dag weten we allemaal dat biologisch eten niet alleen goed is voor ons, maar ook voor de wereld om ons heen. Positive eating: dat is waar TerraSana – Latijn voor ‘Gezonde Aarde’ – voor staat. Van kokosolie, zongedroogde tomaten en notenpasta’s tot Japanse sojasauzen, mediterrane pesto en ahornsiroop – TerraSana importeert en produceert meer dan 450 biologische Droge Kruidenierswaren (DKW)-producten, gemaakt door kleine boeren en (familie)bedrijven uit de hele wereld. Een deel van de producten maken ze zelf in hun eigen fabriek in Leimuiden, alwaar in totaal zo’n 45 mensen werken.

Voor alle producten geldt: wat er niet in hoort, zit er niet in. Eerlijke herkomst en productie, pure ingrediënten en aandacht voor de behoefte van de consument staan centraal. Met als resultaat: producten die 100% biologisch, 97% vegan en 78% glutenvrij zijn die in veertig landen verkrijgbaar zijn, maar de focus duidelijk op Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en België ligt. Duurzaamheid en de wens om het elke keer een stap beter te doen, is diep verankerd in het dna van de organisatie. Up next: een composteerbare verpakkingslijn, waardoor plastic voorgoed uit het bedrijf verbannen wordt.

Concurrentie en mogelijkheden nemen toe
Vroeger kon men voor dit soort producten alleen bij bio-speciaalzaken terecht; tegenwoordig vindt men de biologische muesli’s, sappen en soepen ook steeds vaker in de schappen van de reguliere supermarktketens. Dat geldt overigens nog niet voor producten van TerraSana, die vooralsnog alleen in biospeciaalzaken in binnen- en buitenland liggen. De concurrentie op de biomarkt is de afgelopen jaren flink toegenomen, maar dat geldt net zo goed voor de kansen. Dat komt mooi uit, want inspelen op (food) trends, daar zijn ze bij TerraSana heel goed in. Het bedrijf groeit nationaal en internationaal harder dan ooit en is op vrijwel alle vlakken volop in beweging.

Vacature: Operations Manager

Een optimaliserings- en professionaliseringsslag van jewelste, zo laat de overall focus van de Operations Manager zich het best omschrijven. Met vier duidelijke kerntaken:

  • Vergroten van de efficiëntie en productie door optimaal inzet van mensen, middelen en machines. Kennis van lean is hiervoor wenselijk;
  • Het uitrollen van een nieuwe productielijn voor notenpasta (en daarmee dus de productiecapaciteit flink vergroten);
  • Digitalisering en automatisering doorvoeren, (meer) sturen op data;
  • Professionalisering in alle lagen van de operatie en organisatie, met een specifieke focus op werkprocessen, overlegstructuur en communicatie;

Dat het een uitdagend jaar wordt voor TerraSana, staat vast. Zo wordt een nieuwe, volledig geautomatiseerde lijn voor de notenpasta opgezet; worden zowel een CRM-, voorraadbeheer- en andere informatiesystemen geïmplementeerd, gaat de nieuwe website live en staat een flinke uitbreiding van het pand op de agenda. Verdere professionalisering maakt het mogelijk dat TerraSana in de toekomst aan grotere ketens kan leveren. De Operations Manager ziet – in nauwe samenwerking met de manager Finance & IT – als meewerkend voorman toe op de uitvoer en implementatie van alle zaken die ten grondslag liggen aan deze professionalisering. Gedegen kennis en ervaring met WMS software is derhalve een must, evenals know-how en feeling met automatisering, digitalisering en IT.  De Operations Manager kijkt met een scherpe blik naar de huidige operatie en logistiek, en vraagt zich continu af waar – nationaal en internationaal – mogelijkheden voor verbetering zijn, en geeft direct gevolg aan die ideeën.

“Deze rol is de uitgelezen kans voor een hands-on type die op zoek is naar een volgende stap in haar/zijn carrière, die snel kan schakelen en vooral iemand die zich elke dag vol overgave inzet om het beste uit zichzelf, collega’s en de organisatie te halen.” – Boudewijn van der Kroft, Managing Director

Daadkrachtige aanpak
Voor dit alles is een daadkrachtige aanpak een must. Daarnaast zijn ook ijzersterke communicatieve vaardigheden onmisbaar: de Operations Manager weet mensen op een plezierige en overtuigende manier met zich mee te krijgen. Ervaring met een warehouse management systeem is eveneens een vereiste. Kortom: de ideale kandidaat is een gedreven, outgoing type dat goed gedijt in een ambitieus familiebedrijf en zich voor de volle honderd procent wil inzetten om dat bedrijf en haar medewerkers naar the next level te brengen. De Operations Manager stuurt 2 fte aan – een teamleider Productie en een teamleider Logistiek – maakt deel uit van het MT en rapporteert direct aan Managing Director Boudewijn van der Kroft.

TerraSana werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.