Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Operations Manager

Operations Manager

  • Operations
  • Sustainability
  • Etten-Leur
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2721 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Smurfit Kappa werkgeverspagina voor andere vacatures

Smurfit Kappa ELCORR is een productielocatie van een van ’s werelds grootste spelers in de verpakkingsindustrie. De Operations Manager van ELCORR wordt verantwoordelijk voor een strategische topprioriteit: de productiviteit in de fabriek verhogen.

Over Smurfit Kappa

In 350 fabrieken, verdeeld over 36 landen en drie continenten, produceert Smurfit Kappa jaarlijks een kleine tien miljard vierkante meter papieren verpakkingsmateriaal. Daarmee is de multinational wereldwijd een van de grootste spelers in de industrie. De experts van Smurfit Kappa leveren oplossingen op maat en denken proactief met klanten mee over bijvoorbeeld de inrichting van hun supply chain of de optimalisatie van schapverpakkingen om zo verkoopcijfers en merkbekendheid te stimuleren. 

In alle aspecten van de operatie streeft Smurfit Kappa naar duurzame processen en producten. De gebruikte grondstoffen bestaan bijvoorbeeld voor minimaal 84 procent uit gerecyclede vezels. Ook zet het bedrijf sterk in op innovatie om haar verpakkingen efficiënter te maken. Daarmee zorgt Smurfit Kappa voor aanzienlijk minder CO2-uitstoot in de supply chain van haar duizenden klanten.

Wereldwijd werken er zo’n 46.000 mensen bij Smurfit Kappa. Ongeveer 230 daarvan werken voor Smurfit Kappa ELCORR, de productielocatie in Etten-Leur. Hier maakt het bedrijf een hoog volume aan verpakkingsoplossingen voor bekende Nederlandse FMCG-spelers als FrieslandCampina, Nutricia en Farm Frites. Bij ELCORR blinkt men uit in kwaliteit en betrouwbaarheid, met levertijden zo kort als een aantal dagen.

Vacature: Operations Manager

De nieuwe Operations Manager wordt verantwoordelijk voor de hele fabriekslocatie van Smurfit Kappa ELCORR. Zij/hij stuurt zo’n honderdvijftig mensen aan, waaronder een productieleider, vier teamleiders en operators die in ploegendiensten werken.

De komende jaren staan voor ELCORR in het teken van volumegroei. Hiervoor zet het bedrijf in op productiviteitsverbetering, cultuurverandering en investeringen in nieuwe machines. Deze strategische prioriteiten komen samen bij de Operations Manager, die rapporteert aan de Managing Director van ELCORR en lid is van het Management Team.

“Onze ideale Operations Manager kan ons challengen met haar of zijn expertise. Het is iemand die ons inspireert met nieuwe ideeën en de energie heeft om het hele team daar enthousiast voor te maken.” – Carolien Kortenoeven, Managing Director ELCORR

Leiderschap
Het leiden van het productieteam is een belangrijke verantwoordelijkheid van de Operations Manager. Zij/hij richt zich op de training, coaching en ontwikkeling van de teamleden en investeert in brede inzetbaarheid. Daarnaast brengt de Operations Manager een cultuuromslag te weeg door de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden helder te definiëren en een werkwijze te introduceren die gebaseerd is op eigenaarschap en gestructureerde communicatie. Zij/hij legt de nadruk op continue verbetering en implementeert een strategische personeelsplanning en goede ontwikkelplannen om zo de prestaties, nu en in de toekomst, te verhogen.

Productiviteit
Om de productiviteit te verhogen, denkt de Operations Manager in eerste instantie vanuit mensen. Zij/hij benut de uitgebreide kennis die aanwezig is op de werkvloer en vertaalt die door naar strategieën, structuren en processen. Vervolgens koppelt zij/hij die begrijpelijk en praktisch terug aan de teamleden. Ook zorgt de Operations Manager voor heldere doelen, KPI’s en dashboards om inzicht te krijgen in de prestaties. Zo kan zij/hij resultaatgericht de verbeteringen realiseren. 

Ook investeringen in de fabriek zijn een manier om de productiviteit te verhogen. De Operations Manager werkt die plannen uit tot goede businesscases en is vervolgens in de lead voor de implementatie. Zij/hij betrekt daar de juiste mensen (intern en extern) bij om het traject soepel te laten verlopen.

Teamwork
Samenwerking is een belangrijk onderdeel van de rol. De Operations Manager werkt bijvoorbeeld nauw samen met Planning & Logistiek en met Commercie, bijvoorbeeld om de wensen van klanten en de mogelijkheden van de fabriek op elkaar af te stemmen.

De uitdaging van de rol ligt met name in de veelzijdigheid. Aan de ene kant denkt de Operations Manager gestructureerd na over verbeteringen van de processen. Aan de andere kant is zij/hij dagelijks aanwezig in de fabriek en weet zij/hij precies wat daar speelt.

 

Interesse? 

Smurfit Kappa werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis
via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.