Operations Manager

Operations Manager

 • General Management
 • Deventer
 • 1099 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Smurfit Kappa werkgeverspagina voor andere vacatures

Jarenlange ervaring én een continue focus op innovatie. Dat maakt Smurfit Kappa dé expert in het ontwikkelen van vernieuwende toepassingen van karton. Smurfit Kappa Zedek is een onderscheidende operating company binnen de groep, doordat deze zich specialiseert in producten voor de consument – denk aan winkeldisplays en consumentenverpakkingen – in plaats van op de B2B-markt. De Operations Manager zit in het Managementteam, heeft de dagelijkse leiding over Smurfit Kappa Zedek en realiseert de groeistrategie.

Smurfit Kappa: open the future

In 350 fabrieken, verdeeld over 33 landen en drie continenten, produceert Smurfit Kappa jaarlijks een kleine tien miljard vierkante meter golfkarton. Daarmee is de multinational wereldwijd een van de grootste toonaangevende spelers in de verpakkingsindustrie.

Functionaliteit en kwaliteit zijn niet de enige punten die hoog op de agenda staan. In alle aspecten van de operatie streeft Smurfit Kappa naar optimaal duurzame processen en producten. Er worden duurzame grondstoffen gebruikt en verpakkingsproducten zijn voor minimaal 84 procent recyclebaar. Zo worden paper-based displays na de campagne weer bij de winkel opgehaald en in de recyclestroom van Smurfit Kappa opgenomen.

Expertise en innovatie

De organisatie nam zijn huidige vorm in 2005 aan, na een fusie tussen de Britse Jefferson Smurfit Group en het Nederlandse verpakkingsbedrijf Kappa Holding. Samen hebben de twee ruim tachtig jaar ervaring in de sector. Op basis van deze jarenlange ervaring weet Smurfit Kappa als geen ander hoe je producten naar, op én van een schap krijgt. Vanuit diepgaande markt-, klant- en productkennis ontwikkelt de organisatie oplossingen op maat voor complexe vraagstukken. Iedere fabriek heeft zijn eigen expertise en kan vanuit die focus gericht innoveren.

Smurfit Kappa Zedek

Smurfit Kappa Zedek is dé producent van hoogwaardige displays, POS-materialen en verpakkingen voor A-merken in de Retail, bedrukt in zowel Offset als digitale druk. Van ontwerp tot eindproduct, inclusief begeleiding en advisering in de keten. Smurfit Kappa Zedek snapt als geen ander hoe A-merken zich willen positioneren en hoe ze kunnen inspelen op het winkelgedrag van de consument. Vanuit de vestigingen in Deventer (design, productie en verkoop), Münster, Rosbach en Leicester (design en verkoop) werken circa 250 medewerkers dagelijks aan marktgerichte innovatie. Het doel is om klanten over de hele wereld voortdurend innovatieve, duurzame en kostenefficiënte oplossingen en hoogwaardige service te bieden.

“In deze MT-rol kun je de strategische supply chain agenda uitzetten en implementeren, en de operations verder optimaliseren.” – Jack Pieterson, Managing Director Smurfit Kappa Zedek

Smurfit Kappa Zedek is een financieel zeer gezonde organisatie, zowel door langdurige relaties met klanten als door een goede samenwerking met andere bedrijven uit de Smurfit Kappa- organisatie. Binnen de Benelux staat Smurfit Kappa Zedek bekend als de innovator, zowel op methodiek als equipment. In recente jaren is geïnvesteerd in het integreren van de LEAN-methodiek en daar plukt het team nu de vruchten van.

Vacature: Operations Manager

Als lid van het Managementteam ontwikkelt de Operations Manager een visie op en strategie voor optimalisatie en automatisering van de Plant voor de komende jaren en zorgt dat deze wordt uitgevoerd. Daarbij zoekt hij/zij de hechte samenwerking met de salesorganisatie op, begrijpt de vraag van de klant goed en neemt een adviserende rol in.

Verantwoordelijkheden

De Operations Manager is verantwoordelijk voor de gehele supply chain en de dagelijkse leiding over de Plant inclusief veiligheid, kwaliteit, inkoop, productiviteit en investeringen. Samen met het commerciële team is de Operations Manager ook verantwoordelijk voor de groei van de business en het behalen van de strategische doelstellingen.

De Operations Manager rapporteert rechtstreeks aan de Managing Director, geeft leiding aan een team van zeven direct reports en stuurt indirect een organisatie van 175 FTE aan. Het gaat daarbij om de volgende afdelingen:

 • Productie
 • Expeditie – interne logistiek (warehousing)
 • Inkoop & logistiek
 • Technische werkvoorbereiding
 • Technische dienst
 • Display assembly
 • Innovatie
Visie & strategie

Door de focus op consumentgerichte producten wordt de bedrijfsdynamiek gekenmerkt door korte levertijden. De LEAN-werkwijze is daarbij een uitkomst. De Operations Manager streeft ernaar om in deze dynamische omgeving meer rust en verbinding te brengen. Hij/zij optimaliseert en automatiseert de supply chain verder met de nieuwste innovaties én met behoud van personeel. Daarnaast doet de Operations Manager investeringsvoorstellen voor de groei van de Plant en pitcht deze binnen de internationale groep.

Ook zal er genoeg aandacht zijn voor het optimaliseren van de bedrijfsprocessen. Een belangrijk element daarvan is het bewaken van het spanningsveld tussen Sales, Finance en Operations. Bijvoorbeeld door een efficiënte trade-flow van 16 M€ te organiseren die sales ondersteunt en kosten minimaliseert; door geavanceerde forecasting in te zetten als stuurinformatie en door strategisch capaciteitsmanagement (make-or-buy-beslissingen). Dat alles vergt nauwe samenwerking met de Salesafdeling om het ordertraject strakker te maken, maar ook met zusterbedrijven en andere partners om grotere projecten efficiënter en effectiever uit te kunnen voeren.

Kandidaatprofiel

 • Minimaal 10 jaar relevante ervaring in een vergelijkbare rol
 • Ervaring binnen de maakindustrie
 • P&L-verantwoordelijkheid binnen een multinational
 • Visieontwikkeling voor een productielocatie, inclusief technologie en make/buy/build-beslissingen
 • Analytisch, datagedreven, resultaatgericht
 • Verbinder met proactieve communicatiestijl
 • Ervaring met LEAN en projectmanagement
 • Veiligheid- en kwaliteitstandaarden kunnen borgen en verder uitbouwen
 • Ervaring met business cases en investeringsaanvragen opstellen

Smurfit Kappa werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.