Operations Manager

Operations Manager

 • Operations
 • Health
 • Amsterdam
 • 647 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de AniCura vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Elk jaar geven we in Nederland weer meer uit aan medische zorg voor onze huisdieren. Het afgelopen jaar is dat bedrag opgelopen tot 550 miljoen euro. Ook het aantal huisdieren neemt toe, van 25 miljoen in 2014 tot 33 miljoen in 2017. En AniCura groeit mee. Deze internationale aanbieder van veterinaire zorg heeft inmiddels ongeveer 4.000 medewerkers in dienst, verspreid over 200 klinieken in zeven Europese landen. Sinds 2015 is AniCura ook actief in Nederland. Om de groei in ons land gestructureerd te laten plaatsvinden, is Anicura Nederland op zoek naar een Operations Manager.

Over Anicura Nederland

Met ca. 70 vestigingen, ca. 700 medewerkers en een marktaandeel van bijna vijftien procent is AniCura de kwaliteitsleider van veterinaire zorg in Nederland. Bovendien is AniCura franchise gever van nog ca. 60 zelfstandige vestigingen binnen Sterkliniek Dierenartsen. Sterker, de organisatie laat de concurrentie op dit gebied ver achter zich. Zo is AniCura de enige veterinaire zorgverlener met landelijke dekking en wordt het bedrijf ondersteund door een internationale organisatie met vestigingen in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Maar AniCura is van mening dat het altijd beter kan – daarom zet de organisatie vol in op de verdere verbetering van de dienstverlening. Bijvoorbeeld door de landelijke dekking fijnmaziger te maken met meer nieuwe klinieken, zowel eigen vestigingen als franchisenemers.

Vanuit dat oogpunt neemt de organisatie ook andere ketens over, zoals onlangs Sterkliniek Dierenartsen. De groei van AniCura wordt mede mogelijk gemaakt door investeringen van internationale partners als Nordic Capital, die zijn belang in AniCura inmiddels heeft verkocht aan Mars Petcare. Mars Petcare is wereldwijd marktleider in veterinaire zorg, met de beste dierenziekenhuizen en meer dan 50.000 dierenartsen en -assistenten in Amerika. AniCura wordt het platform voor de Europese expansie van Mars Petcare.

Aantrekkingskracht van Anicura

Dierenartsen die zich aansluiten bij AniCura ontvangen op diverse vlakken extra ondersteuning. Ze profteren onder andere van kennisdeling, administratieve ondersteuning en efciëntere inkoop. Op personeelsvlak zijn er mogelijkheden voor bijscholing en zijn ondernemers verzekerd van de continuïteit van hun praktijk. Omdat de dierenklinieken onderdeel zijn van een groot netwerk, kunnen ze ook hun werkdruk verdelen en zich specialiseren. Dierenartsen die zich aansluiten, bepalen zelf hun doelstellingen. Bijvoorbeeld op welke gebieden ze zich willen specialiseren en voor welke (administratieve) taken ze extra mankracht of kennis nodig hebben.

Vacature Operations Manager

De Operations Manager is volledig P&L-verantwoordelijk voor alle operationele activiteiten van AniCura Nederland voor een cluster van vijftien tot twintig dierenklinieken. Gezien de omvang van de verantwoordelijkheid, vraagt dat om professionals met senioriteit en autoriteit. De Operations Manager begeleidt praktijken in de overgangsfase van zelfstandige onderneming naar lid van de Anicura-familie, en zorgt dat dierenartsen optimaal ondersteund worden bij onder andere HR-, Finance- en Sales-werkzaamheden. Dat betekent dat deze professional indirect 250-300 medewerkers aanstuurt. Op deze manier ontzorgt de Operations Manager ook de Country Manager Nederland, Jakko Vinken. Hij is momenteel verantwoordelijk voor alle dierenklinieken in Nederland, waarvan de Operations Manager dus een deel overneemt. Daarbij rapporteert de Operations Manager aan Jakko Vinken en is hij/zij onderdeel van het  Management Team Nederland.

“De Operations Manager is verantwoordelijk voor het langetermijnbeleid en het in de praktijk brengen daarvan. Hij/zij is bovendien de contactpersoon voor de praktijk bij operationele zaken.” – Jakko Vinken, Country Manager AniCura

Lange termijn en ad hoc

Het takenpakket is tweeledig. Enerzijds rolt de Operations Manager het langetermijnbeleid uit. Deze rol zorgt dat iedereen op de hoogte is van de nieuwe manier van werken die dit met zich meebrengt, zowel intern als bij de klinieken en toeleveranciers. Adviezen en keuzes met betrekking tot dergelijke plannen vertaalt hij/zij door naar de werkvloer: is het plan uitvoerbaar? Kan ik de klinieken meekrijgen? Anderzijds helpt de Operations Manager de aangesloten klinieken bij het oplossen van ad hoc vraagstukken. Denk aan vragen over de planning en eventuele fnanciële gevolgen van een praktijkverbouwing, of over de voordelen van de nieuwe patiëntenkaart. Projecten zoals de uitrol van de financiële backoffice en patiëntenkaart begeleidt de Operations Manager van A tot Z, waarbij goede communicatie met alle betrokkenen en met name de praktijkhouders essentieel is. De Operations Manager voorziet hen ook – gevraagd en ongevraagd – van advies en fungeert als sparringpartner.

Profiel

 • Empatische leiderschapstijl
 • Communicatief sterk
 • Zelfstandig
 • Strategisch én pragmatisch

Ervaring

 • WO-Niveau
 • Minimaal 10 jaar ervaring
 • Strategy of Management Consulting
 • Of Business Development
 • P&L verantwoordelijk

Anicura werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Operations Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.