Operations Director

Operations Director

 • Scale-up
 • Technology
 • Amsterdam
 • 554 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de iLost werkgeverspagina voor andere vacatures

iLost

Zonnebril, paspoort, smartphone of lievelingsknuffel – op dit moment zijn meer dan 600 miljoen mensen op zoek naar hun verloren voorwerpen. Slechts 7% van de voorwerpen vindt zijn weg terug naar de eigenaar. En dat terwijl 80% wordt gevonden. Veelal door organisaties zoals hotels, pretparken en bioscopen. De afhandeling hiervan kost deze bedrijven veel tijd en inspanning. Hoewel dit niet hun core business is, heeft dit wel grote impact op de klanttevredenheid. De oplossing is simpel: iLost. Via de website of app deelt de vinder een foto van het gevonden voorwerp. De eigenaar typt in wat hij kwijt is en ziet waar en wanneer alle hits gevonden zijn. Is er een match? Dan wordt het de volgende dag thuisbezorgd. De kans dat een voorwerp terugkomt stijgt met 500%.

Businessmodel

Op dit moment maken vele organisaties gebruik van de oplossing van iLost voor het beheren en terugbezorgen van gevonden voorwerpen. Het verdienmodel is helder: zakelijke klanten betalen een maandelijkse fee om gebruik te maken van de software, en er is een marge op de bezorgkosten.

Schaalbaarheid

iLost speelt in op het netwerkeffect. De groei van aanbieders en verliezers jagen elkaar aan. Daarnaast is er sprake van een vliegwiel: hoe groter het bereik van het platform, hoe meer er geïnvesteerd kan worden in uitbreiding en hoe harder het platform zal groeien. Die exponentiële groei vergt schaalbaarheid van de organisatie. Daarom investeert iLost op dit moment in een Operations Director die de organisatie naar het volgende niveau tilt.

Vacature voor een Operations Director

Dit is een rol voor iemand die al eens eerder de scale-up van een start-up heeft meegemaakt. Iemand die weet wat er moet gebeuren en daar gemakkelijk het voortouw in neemt.

Type werkzaamheden

De Operations Director neemt verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de interne organisatie, van technologie-ontwikkeling tot juridische zaken, van finance tot HR en recruitment. De Operations Director is een volwaardig sparringpartner voor oprichter Hanneke Stegweg. De Operations Director is nauw betrokken bij strategische beslissingen en stuurt samen met Sales Director Bas Rogaar de organisatie. Het versterken en verder uitbouwen van het team is een kerntaak. In de komende fase van sterke groei springt de Operations Director daar waar nodig ook hands-on bij in de operatie.

Perspectief

De ambities van iLost zijn grenzeloos, dus die van de ideale Operations Director ook. Uiteraard moeten kandidaten zich thuisvoelen in een start-up omgeving. Vanwege de fase waarin iLost zich bevindt heeft het compensation package duidelijke ondernemende kenmerken. De goede vooruitzichten zijn echter solide en hard werken zal dan ook zeker beloond worden. Participeren in de onderneming behoort tot de mogelijkheden.

In het kort

 • Voorliefde voor het optimaliseren van processen
 • Observerend en scherpzinnig
 • Ondernemend
 • Motivator en aanjager

Ervaring

 • Vergelijkbare rol
 • Binnen een start-up omgeving
 • Naast operations is ook finance ervaring nuttig

Contact

Operations Director Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.