Operationeel Directeur

Operationeel Directeur

 • Operations
 • Consumer
 • Delft
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 1813 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Senf vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 7 jaar ervaring
 • Met financiële en operationele bedrijfsvoering
 • Verandermanager
 • Strategisch
 • Procesmanager
 • Ondernemend

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Senf wil theaterproducenten, gezelschappen en artiesten een zo groot mogelijk podium en publiek bieden. In de continu veranderende theaterwereld is een efficiënte bedrijfsvoering essentieel. Door processen te optimaliseren en een projectmatige manier van werken te implementeren, leidt de Operationeel Directeur Senf naar de volgende groeifase. Een mooie rol voor een gedreven professional die impact wil maken binnen live-entertainment.

Over Senf

Wat hebben Edwin Evers, Juf Roos, Igone de Jongh en Maarten van Rossem met elkaar gemeen? Juist, ze werken allemaal samen met Senf. Jaarlijks organiseert en produceert Senf meer dan vijfduizend concerten, theatervoorstellingen en shows in Nederland en België, die door 2,5 miljoen mensen bezocht worden.

De Senf Groep bestaat uit twee business units: Impresariaat en Productie. De organisatie maakt afspraken met podia op het gebied van productie, creatie, financiering en administratie. Omdat zij dit transparant en efficiënt regelen, hoeven artiesten dat niet meer te doen. Door effectieve marketingcampagnes zet Senf de artiesten en voorstellingen op verschillende manieren zoveel mogelijk in de spotlights. Ook ontwikkelt Senf zelf voorstellingen.

Dit alles maakt Senf voor artiesten, theatergezelschappen en producenten al meer dan 45 jaar de aangewezen partij om een groter publiek te bereiken. Senf heeft een breed scala aan artiesten en gezelschappen onder haar hoede en produceert daarnaast eigen voorstellingen in vele genres. Musical, dans, cabaret, toneel, muziek, opera en infotainment: bij Senf verdient dit allemaal een podium.

De theaterwereld is dynamisch, niet in het minst door de mix van gesubsidieerde en commerciële projecten. In die voortdurend veranderende wereld is innovatief blijven essentieel. Daar slaagt Senf heel goed in: zijn vooruitstrevende karakter leverde het bedrijf een marktleidende positie en status als gewaardeerde sparringpartner op.

Vacature: Operationeel Directeur

In het continu veranderende landschap is het belangrijk om adequaat op ontwikkelingen en kansen in te spelen, maar als organisatie ook steady te blijven opereren. Daarmee is de belangrijkste opdracht van de Operationeel Directeur duidelijk: anticiperen op de waan van de dag en tegelijkertijd een gedegen financiële- en operationele langetermijnstrategie uitstippelen en implementeren.

Processen optimaliseren en daar waar mogelijk automatiseren vormen speerpunten van de strategie die de Operationeel Directeur implementeert. Zij/hij licht bestaande processen door, wijst pijn- en verbeterpunten aan, en richt nieuwe processen in. In de praktijk vertaalt dat zich naar de implementatie van een datagedreven, projectmatige manier van werken. Onder de coachende Operationeel Directeur gaan teams gestructureerder samenwerken en wordt de dagelijkse operatie efficiënter. Samen met de Financieel Directeur waarborgt zij/hij de stevige financiële basis van de organisatie.

De Operationeel Directeur schakelt met veel verschillende mensen, waaronder producenten, artiesten en interne medewerkers. Om draagvlak voor ideeën te creëren, zijn overtuigende communicatieve vaardigheden en een verbindende persoonlijkheid onmisbaar. Die verbindende people-skills gebruikt de Operationeel Directeur ook om de cultuur van Senf te versterken. Hier werken meer dan vijftig bevlogen professionals met een grote passie voor hun vak. Die intrinsieke motivatie en drive voelt de Operationeel Directeur zelf ook, en jaagt deze door de hele organisatie verder aan. Op inspirerende wijze bewaakt zij/hij de kernwaarden – veelzijdig, inclusief en betrokken – en zorgt zij/hij ervoor dat alle collega’s zich in de cultuur thuis voelen. De meeste collega’s – waaronder Finance, Marketing, Sales en HR – werken net als de Operationeel Directeur vanuit Delft, terwijl een team van zo’n tien mensen vanuit de Amsterdamse hub werkt. In de hoofdstad is tevens het creatieve laboratorium gevestigd.

“De theaterwereld is volop in beweging. Zo’n dynamisch werkveld vraagt om continue toetsing en aanscherping van onze strategie. Als Operationeel Directeur ben je tactisch scherp en wendbaar genoeg om mee te bewegen met ontwikkelingen, maar altijd met het vizier op groei en succes op de lange termijn” – Matthijs Bongertman, CEO

De ideale kandidaat is een daadkrachtige verandermanager die weet wat nodig is om in een weerbarstige markt succesvol te blijven. Wat de theaterwereld zo mooi maakt, zijn de gepassioneerde mensen die zich elke dag vol overgave inzetten om voor het publiek iets moois te maken. Met die mensen werkt de Operationeel Directeur, die zelf minstens zo bevlogen is, elke dag samen. De rol biedt een geweldige kans om impact te maken op een snelgroeiende organisatie en het miljoenenpubliek dat haar voorstellingen bezoekt.

 

Interesse?

Senf werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.