Operationeel Directeur

Operationeel Directeur

  • General Management
  • Consulting
  • Utrecht
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 2447 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Normec werkgeverspagina voor andere vacatures

Normec is de nummer één op het gebied van testen, inspecteren, certificeren en compliance. De Operationeel Directeur is eindverantwoordelijk voor het optimaliseren van het operationele proces en het waarborgen van de hoge kwaliteit waar de certificeringstak van de Normec Group voor staat. 

Over Normec

Sinds Normec in 2015 het levenslicht zag, groeide het uit tot de nummer één op het gebied van testen, inspecteren, certificeren en compliance. In de continu veranderende wereld ondersteunt de organisatie haar klanten in hun innovatieproces en helpt ze door middel van testen, inspecties, certificeringen en compliance-diensten om risico’s te voorkomen. Niet sec als leverancier van benodigde tests of certificaten, maar als oprechte sparringpartner die proactief met klanten meedenkt. Die persoonlijke, betrokken benadering maakt Normec onderscheidend en zorgde ervoor dat het in korte tijd een leidende positie op de markt veroverde.

Buy & Buildstrategie
De ambities van Normec zijn groot. Zeker sinds eerder dit jaar private equity-partij Astorg een meerderheidsbelang verwierf, kreeg de drang naar nationale en internationale expansie een impuls. Een succesvolle buy & buildstrategie – die Normec al sinds het begin van haar bestaan voert – en een resultaatgedreven Business Unit Director zijn enkele van de key success factors waarmee de ambitieuze doelstellingen gerealiseerd moeten worden.

Vacature: Operationeel Directeur

De Operationeel Directeur werkt op het kantoor van Normec Certification, alwaar zo’n zo’n vijftig medewerkers werken. Samen met de Algemeen Directeur is de Operationeel Directeur eindverantwoordelijk voor het optimaal functioneren van Normec Certification.

De Operationeel Directeur richt zich op de dagelijkse gang van zaken, waarin het monitoren van inspectie- en auditactiviteiten en het bewaken van accreditatie- en kwaliteitssystemen de boventoon voeren. De Operationeel Directeur zoekt continu manieren en middelen om systemen en processen te optimaliseren. Binnen Normec Group wordt getoetst aan de hand van een operationeel kwaliteitssysteem. De Operationeel Directeur zorgt ervoor dat Normec Certification te allen tijde aan alle gestelde normen en eisen voldoet. Daarnaast ondersteunt de Operationeel Directeur de Algemeen directeur ook met enkele HR- en financiële taken. De P&L-verantwoordelijkheid ligt bij de Operationeel Directeur.

“De Operationeel Directeur is zowel intern als extern de drijvende kracht achter Normec Certification die ervoor zorgt dat de organisatie de doelstellingen realiseert. Zij/hij maakt concreet impact op de organisatie en op de koers die gevaren wordt.” – Judith Berentsen, Algemeen Directeur

Concrete impact op de organisatie
Als eerste aanspreekpunt voor de klanten van Normec Certification speelt de Operationeel Directeur zowel extern als intern een sleutelrol. Door de directe lijn naar de klant krijgt de Operationeel Directeur waardevolle insights die zij/hij terugkoppelt naar de Algemeen Director, aan wie direct gerapporteerd wordt. Op die manier oefent de Operationeel Directeur concreet invloed uit op de strategie en bedrijfsvoering van de onderneming.

Het overzicht behouden en goed vooruit kunnen kijken is essentieel om succesvol te kunnen zijn in een high-paced organisatie als Normec. Het team bestaat overwegend uit jonge mensen die behoefte hebben aan een stevige, sturende leider met een niets ontziende helikopterview. Hen kunnen inspireren, motiveren en kunnen coachen zijn voor de rol een vereiste.

De ideale kandidaat is een enthousiaste, prestatiegerichte people manager die op elk niveau kansen voor verbetering ziet, en gemakkelijk mensen kan enthousiasmeren en motiveren om daarin mee te gaan. Sterke communicatieve vaardigheden zijn onmisbaar, evenals een analytisch, strategisch en empathisch brein.

Normec werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Daan Bouman.

Contact

Daan Bouman Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.