Ontwikkelingsmanager

Ontwikkelingsmanager

  • Strategy
  • Zwolle
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 1960 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de VanWonen werkgeverspagina voor andere vacatures

VanWonen is een van de grootste onafhankelijke gebieds- en projectontwikkelaars van Noordoost-Nederland. Sinds de oprichting in 2017 maakte het ondernemende bedrijf een enorme groei door, waarvan het einde nog lang niet in zicht is. De Ontwikkelingsmanager speelt een cruciale rol in het verwezenlijken van de groeiambities voor de toekomst. 

Over VanWonen

VanWonen is een van de grootste onafhankelijke gebieds- en projectontwikkelaars in Noordoost-Nederland. Aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Zwolle – gevestigd in het door Gerrit Rietveld ontworpen kantoorpand ‘Schrale Beton’ – zetten 45 medewerkers zich dagelijks in om ‘woningen en leefomgevingen te creëren waarin iedereen zich thuis voelt’. In drie jaar tijd groeide VanWonen uit tot een gezaghebbende speler in de vastgoedmarkt in Noordoost-Nederland.

De persoonlijke en klantgerichte benadering, de korte lijnen en het gegeven dat beslissingen snel genomen kunnen worden, maakt VanWonen een organisatie waar klanten – gemeenten, beleggers, corporaties en toekomstige bewoners – graag mee in zee gaan. Met als resultaat een goedgevulde, brede portefeuille waar ze in Zwolle gepast trots op zijn.

Duurzaam wonen
Duurzaamheid en innovatie spelen een belangrijke rol in de projecten die VanWonen ontwikkelt. Zo tekende het bedrijf een duurzaamheidsmanifest, waarin het uiteenzet hoe VanWonen een bijdrage wil leveren aan een duurzame maatschappij. De organisatie streeft ernaar zoveel mogelijk inclusieve woonwijken te ontwikkelen, die zo CO2-neutraal mogelijk zijn.

Op dit moment verkoopt VanWonen zo’n 800 woningen per jaar. Gelet op de ontwikkelingen in de markt en de ondernemende organisatie die VanWonen is, is de ambitie om elk jaar minimaal 1000 woningen of projecten te verkopen. Een haalbare doelstelling, want VanWonen is volop bezig met nieuwe projecten en initiatieven. Om de ambities waar te maken en landelijk meer dekking te realiseren, trekt het bedrijf een nieuwe Ontwikkelingsmanager aan.

Vacature: Ontwikkelingsmanager

De Ontwikkelingsmanager – waarvan er momenteel zes in dienst zijn – draagt verantwoordelijkheid voor de eigen regio. De nieuwe collega richt zich voornamelijk op de provincie Flevoland. Zij/hij is in dit gebied continu op zoek naar nieuwe, interessante projecten en naar manieren om het netwerk uit te breiden.

Van analyse tot masterplan
Bij gebiedsontwikkelingen speelt de Ontwikkelingsmanager een centrale rol. Dat begint bij een grondige analyse van het gebied en duurt voort totdat het uiteindelijke masterplan tot stand gekomen is. Ook daarna blijft de  Ontwikkelingsmanager op projectniveau betrokken.

De Ontwikkelingsmanager is ook financieel goed onderlegd: een financieel-economische analyse opstellen is geen probleem. Ook business cases opbouwen behoort tot haar/zijn verantwoordelijkheden, eventueel in samenwerking met planeconomen of kostendeskundigen. Gedurende het ontwikkel- en bouwtraject houdt de Ontwikkelingsmanager een scherp oog op budgetten en planningen, en rapporteert hier regelmatig over aan betrokken stakeholders.

Samenwerking en teamspirit zijn een groot goed binnen VanWonen. Zo werkt de Ontwikkelingsmanager in projectteams nauw samen met verkoopmanagers en projectontwikkelaars. In geval van een tender in de regio van de Ontwikkelingsmanager, is zij/hij het directe aanspreekpunt en sparringpartner van het tenderteam om samen tot het beste resultaat te komen. Gedegen stakeholdermanagement, sterke communicatieve vaardigheden en een lange adem zijn voor deze rol essentieel.

“De Ontwikkelingsmanager heeft een heel duidelijk beeld van de wensen en behoeften van klanten in haar/zijn regio. Tegelijkertijd snapt zij/hij het spel van de markt als geen ander. Daardoor weet de Ontwikkelingsmanager precies wanneer een project interessant is om verder te onderzoeken, en wanneer niet.” – André ten Vergert, Directeur Acquisitie

Vooruitziende blik
Kennis van de markt en weten wat de trends en ontwikkelingen in de regio zijn, is eveneens essentieel. De Ontwikkelingsmanager beschikt over een omvangrijk netwerk, een heldere visie en een vooruitziende blik die helpt om kansen tijdig te spotten, en daar vervolgens adequaat op in te spelen. Zij/hij rapporteert direct aan de Directeur Acquisitie, André ten Vergert.

De ideale kandidaat gedijt goed in een professionele, ondernemende omgeving waarin nog niet alles in beton gegoten is. Naast een ondernemende mindset, heeft de kandidaat ook een energieke drive en een hands-on mentaliteit. De rol komt met veel verantwoordelijkheid, maar ook met veel vrijheid: het resultaat telt. Dat resultaat levert immers een wezenlijke bijdrage aan de verdere groei van VanWonen.

 

Interesse? 

VanWonen werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.

Contact

Ontwikkelingsmanager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.