Online Marketing & E-commerce Manager

Online Marketing & E-commerce Manager

  • Marketing
  • Technology
  • Hoofddorp
  • 826 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de RB werkgeverspagina voor andere vacatures

Het meeste groeiperspectief voor RB Benelux ligt online, van marketing tot e-commerce. De Online Marketing & E-Commerce Manager is een voorloper binnen de organisatie. Het doel is online zo in de organisatie te integreren dat deze rol over twee jaar overbodig is.

Over twee jaar zit Digital in het DNA van RB Benelux en is de gehele online klantreis niet meer weg te denken uit de marketing mix. De Online Marketing & E-Commerce Manager is de drijvende kracht achter deze revolutie.

Online Marketing

De klantreis begint met het wekken van interesse voor de producten. Daarbij is een grote rol weggelegd voor online marketing. Deze Manager ontwikkelt in samenwerking met Brand Managers 360º marketing strategieën en is daarbij verantwoordelijk voor de plaats die online marketing daarin neemt – van Social Media, Display en SEO tot direct marketing en de websites van eigen merken. Voor de uitvoering stuurt de Manager gespecialiseerde bureaus aan.

E-commerce

In de beleving van de klant doet het verschil tussen een offline en een online winkel er niet toe. Daarom verbetert de Manager de integratie van deze kanalen door middel van een 360º activatiestrategie voor bijvoorbeeld bol.com en de websites van Albert Heijn, Jumbo en Carrefour.

Denk bijvoorbeeld aan de recente samenwerking van Durex met Tomorrowland. De Social Media campagne met #partywithlove sluit naadloos aan op de Outdoor experience en activatie op kruidvat.nl.

De ideale kandidaat

Dit is een strategische functie: visie, conceptueel denkvermogen en op basis van trends de juiste keuzes maken. Influencer skills en minimaal zes jaar ervaring met e-Commerce en online marketing zijn essentieel. Er geldt een tweeledige rapportagestructuur: voor Online Marketing aan de Marketing Directeur en voor e-Commerce aan de Sales Manager Food.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.