Online Marketing Manager

Online Marketing Manager

 • Marketing
 • Consulting
 • Amsterdam
 • Vanaf 2 jaar werkervaring
 • 1490 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Top of Minds – vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Meer dan ooit concurreren bedrijven om schaars talent. De beste kandidaten zijn vrijwel nooit actief op zoek naar een nieuwe baan en moeten dus geprikkeld worden met een goed verhaal. Het bedrijf dat haar Employer Brand het meest overtuigend en inspirerend over weet te brengen, wint. Top of Minds helpt bedrijven hierbij. De Online Marketing Manager bouwt zelfstandig het recruitment marketing concept verder uit. 

Top of Minds: jong, ambitieus en snelgroeiend

Top of Minds draait om succesvolle recruitment. Het bedrijf, gevestigd in een mooie villa in Amsterdam Zuid, levert Executive Search diensten, bemiddelt in Interim diensten en heeft een eigen Employer Branding bureau. Top of Minds groeit snel en is in 2017 onderscheiden door FD Gazellen als een van de snelgroeiende organisaties in Nederland. Het succes zit hem grotendeels in de succesvolle Content Marketing en Employer Branding campagnes van het bedrijf. Alle content die wordt gemaakt is erop gericht om het verhaal achter bedrijven en vacatures zo aantrekkelijk en duidelijk mogelijk weer te geven. Top of Minds creëert én verspreidt deze inspirerende (online) content voor en over haar klanten, zodat zij in contact komen en blijven met de beste kandidaten.

“Recruitment is all about stories. Met een goed verhaal werf je goede mensen. Met een beter verhaal werf je betere mensen. In de huidige war for talent is er slechts één manier om je te onderscheiden. Als werkgever moet jouw verhaal beter zijn dan dat van je concurrent.” – Esther de Kruijk, Managing Director Employer Marketing bij Top of Minds

Great stories attract great people

In de loop der jaren heeft Top of Minds een onderscheidende expertise opgebouwd in het neerzetten van een krachtige employer brand dat aansluit op de juiste doelgroep in de markt. Tot 2018 alleen als onderdeel van een Executive Search traject, maar door het grote succes is de organisatie recent gestart met het inzetten van Employer Marketing als losstaande dienst. Onder leiding van Esther de Kruijk, Managing Director Employer Marketing, helpt Top of Minds bedrijven met het ontwikkelen én in de markt zetten van een krachtige Employer Brand.

Meer informatie over Top of Minds en de introductie van deze nieuwe propositie kun je teruglezen in dit recente interview op consultancy.nl.

Vacature: Online Marketing Manager

De Online Marketing Manager bouwt vanuit eigen inzicht de recruitment marketing dienstverlening verder uit. Hiervoor kan geprofiteerd worden van al bestaande klanten; tevens heeft Top of Minds het doel om het klantportfolio sterk uit te breiden. Alle ingrediënten, denk aan: creatieve expertise, kennis van recruitment, sterk netwerk van klanten, budget, eerdere succescases, zijn al voorhanden. De Online Marketing Manager weet deze elementen met elkaar te verbinden tot een schaalbare succesformule.

Met rake beelden, strakke vormgeving, een verhaal dat uitdaagt om het gesprek aan te gaan én verspreiding via de juiste online kanalen, levert het Employer Marketing team maatwerk voor zowel start-ups, scale-ups als corporates. Top of Minds vertaalt het unieke verhaal van haar klanten naar teksten, beelden en video’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan materiaal voor op de bedrijfswebsite en werken-bij-site, vacatureteksten en aan campagnes op social media. Dit doet Top of Minds met een specialistisch team van creatives, marketeers en recruitmentexperts. De Online Marketing Manager speelt een cruciale rol in dit team en bouwt een sterk Employer Brand op voor klanten door de juiste doelgroep via verschillende online marketing kanalen te bereiken.

Klanten zijn op zoek naar nieuwe manieren om hun werkgeversmerk en vacatures online zo effectief mogelijk onder de aandacht te brengen van nieuw talent. Soms gaat het om een eenmalige campagne voor een vacature, soms betreft het de activatie van een volledig werkgeversmerk. De Online Marketing Manager vertaalt zelfstandig de klantwens naar een innovatieve online marketingstrategie, voert deze uit en evalueert de resultaten samen met de klant. En de learnings van elk project worden direct weer meegenomen in elk volgend project – zo bouwt de Online Marketing Manager hands-on aan de succesformule.

Hij/zij schakelt intensief met collega’s om een optimaal vliegwiel te creëren met de overige Employer Marketing,  Executive Search en Interim diensten van Top of Minds. De Online Marketing Manager rapporteert direct aan Managing Director Esther de Kruijk.

Kandidaatprofiel

De ideale kandidaat is een ambitieuze zelfstarter die goed in het dynamische team van Top of Minds past. De Online Marketing Manager is analytisch maar ook ondernemend en proactief: hij/zij blijft niet hangen in de data maar vertaalt deze naar kansen en concepten. Deze kansen creëert de Online Marketing Manager zelf en geeft zo invulling aan deze nieuwe functie.

Ervaring
 • Brede kennis van online marketing en online campagnes
 • Ervaring aan bureauzijde of zakelijke dienstverlening
 • Kennis van recruitment of employer branding
 • Kunnen schakelen tussen big-picture en uitvoering
Persoonlijkheid
 • Zelfstartend
 • Nieuwsgierig
 • Proactief
 • Ondernemend
 • Klantgericht

Neem voor meer informatie contact op met Esther de Kruijk, via esther@topofminds.com.

Contact

Online Marketing Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.