Online Marketing Manager

Online Marketing Manager

 • E-commerce
 • Financial Services
 • Amsterdam
 • 512 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de 1%Club werkgeverspagina voor andere vacatures

Drie aspecten waar ambitieuze professionals naar op zoek zijn komen samen in deze functie: focus op online, werken bij een start-up én iets goeds doen voor de wereld. De 1%Club is een online crowdfunding platform waarop mensen van over de hele wereld bij elkaar komen om de wereld nét dat stukje beter te maken. De uitdaging voor de Online Marketing Manager is het ontwikkelen en implementeren van de marketingstrategie.

1% Club

1%Club is een online crowdfunding platform voor mensen die een do-good project willen starten, of hun bijdrage willen leveren aan een liefdadig project in de vorm van geld, tijd of kennis. Het businessmodel van de 1%Club is gebaseerd op de partnerships met grote bedrijven en gemeenten. Bijvoorbeeld de samenwerking met Booking.com. Booking.com biedt medewerkers (+14.000 wereldwijd) de mogelijkheid om één dag per jaar te spenderen aan een goed doel. Via de website die 1%Club heeft ontwikkeld kunnen medewerkers bekijken welke projecten inmiddels zijn gestart, of zij daarbij willen aansluiten of liever hun eigen project starten. Een voorbeeld van een dergelijk project is het opruimen van een strand op een van de locaties waar Booking.com accomodaties aanbiedt. Andere klanten van de 1%Club zijn onder andere Rabobank (aandeelindebuurt.nl), Accenture (studentbattle.nl) en de gemeente Rotterdam (crowdfunding010.nl). Lees hier meer over werken bij de 1%Club.

Vacature voor Online Marketing Manager

Dit is een nieuwe functie. De Online Marketing Manager ontwikkelt de online marketingstrategie om de B2B business verder uit te breiden. Dat kan bijvoorbeeld door de naamsbekendheid van 1%Club te vergroten en bedrijven en gemeenten beter te informeren over de dienstverlening. Het doel is het genereren van leads en het bouwen van thought leadership over sociale verantwoordelijkheid van ondernemingen en betrokkenheid van werknemers. Om dit succesvol te doen wil 1%Club inzetten op online vindbaarheid doormiddel van SEO en SEA. Idealiter komen mogelijke partners binnen op een landingspagina waarvan de conversie-ratio minimaal 10% is. Ook een sterke PR-strategie en het lanceren van social media campagnes zijn middelen om online potentiële partners te bereiken. Zijn ze bekend met 1%Club? Dan is het zaak hen verder bij de onderneming te betrekken door middel van interessante content die onder andere wordt verspreid via email. De Online Marketing Manager ontwikkelt dus ook de email marketing strategie en zal regelmatig high-fiven met de Mailchimp Monkey.

Persoonlijkheid

 • Affiniteit met social impact en crowdfunding
 • Zelfstandig
 • Klantgericht
 • Creatief
 • Analytisch

Ervaring

 • Brand management
 • Online marketing / campagne management (Google Analytics, Mailchimp, etc.)
 • Stakeholder management
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Interessant, want:

 • Ontwikkelen en implementeren van volledige (online) marketingstrategie
 • Zowel een strategische als hands-on positie
 • Een Amsterdamse start-up met een missie

De organisatie

Op het hoofdkantoor van 1%Club, gevestigd in het West-Indisch huis in hartje Amsterdam, werken zo’n 30 professionals. De organisatie is opgedeeld in drie afdelingen: Business, Account en Product. Op de afdeling Product werken Front- en Backend Developers, UX Designers en Web Developers om het online platform continu te optimaliseren én websites te bouwen voor klanten. De afdeling Account bestaat uit Key Account Managers en Community Managers die het contact onderhouden met initiatief- en deelnemers van de projecten. Zij zijn ook het directe aanspreekpunt voor de bedrijven en gemeenten die partner zijn van de 1%Club. Tot slot, de afdeling Business. Deze afdeling is de motor van 1%Club en bestaat uit de twee Founders, drie (Sr.) Business Developers en straks ook de Online Marketing Manager. Ook de staff-functies behoren hiertoe, onder andere de Communicatie Manager waar de Online Marketing Manager ook intensief mee zal samenwerken.

Contact

Online Marketing Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.