Online Marketing Manager

Online Marketing Manager

 • Marketing
 • Consulting
 • Amsterdam
 • 783 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Minder.nl werkgeverspagina voor andere vacatures

Minder.nl is een scale-up met een missie: de zakelijke energiemarkt eerlijker, eenvoudiger, en beter maken. Op het online platform kunnen ondernemers binnen twee minuten zonder gedoe zakelijke energiecontracten vergelijken en afsluiten. Met een garantie op de beste deal. En dat werkt: klanten beoordelen de succesvolle scale-up gemiddeld met een 8.9. De business case staat als een huis, dus het is tijd om op te schalen – een groei waar de nieuwe Online Marketing Manager een onmisbare rol in speelt.

Eerlijker, eenvoudiger en beter

Het idee voor Minder.nl is bij Founder Rob Leek ontstaan tijdens zijn carrière bij NUON. In de markt van energievergelijkers bestonden er al platformen voor consumenten en MKB maar niet voor de grootzakelijke markt. Dat maakte het voor die ondernemers enorm tijdrovend om alle leveranciers op een goede manier in kaart te brengen. Daarnaast zijn er veel tussenpartijen in de markt die als intermediair bemiddelen tussen afnemers en leveranciers. Maar veel van hen opereren niet onafhankelijk, waardoor de klant niet altijd de beste deal krijgt. Het gevolg: onnodig hoge energierekeningen. Dat moest in de ogen van Leek anders kunnen. Eerlijker, eenvoudiger en beter. Samen met IT-partner Isatis startte hij Minder.nl: een onafhankelijk online platform waar grootzakelijke klanten zonder gedoe hun energiecontracten kunnen vergelijken en afsluiten. Nadat de site live ging in het najaar van 2015 versterkte oud-Nuon collega Arno Feenstra als compagnon het team om samen met Leek richting te geven aan de groei van Minder.nl.

Onafhankelijk = klant is koning

Op het online platform wordt de situatie van ondernemers zo volledig mogelijk in kaart gebracht. Want de realiteit van iedere ondernemer is anders, zeker in de grootzakelijke markt. De situatie van een ondernemer in de landbouw is niet te vergelijken met die van een bank of retailer. Daarom worden complexe aanvragen opgevolgd door de accountmanagers van Minder.nl. Zij verzamelen extra informatie en voorzien zo klanten van het beste advies.

“Het klinkt cliché, maar ik denk dat klanten ons waarderen omdat bij ons de klant echt koning is. Onze accountmanagers worden getraind op dienstverlening in plaats van sales. Zij pushen niet, zoeken naar een win-win en helpen ondernemers geld te besparen. Daarnaast hebben zij geen incentive om een bepaalde aanbieder naar voren te schuiven. Daardoor is ons advies echt onafhankelijk. ” – lees hier meer over Minder.nl

Deze zeer succesvolle tandem van (online) marketing en sales werpt zijn vruchten af. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot twintig FTE en richt zich ook op kleinere ondernemers en ZZP’ers. De afgelopen jaren verdubbelde de omzet en er staan zwarte cijfers onder aan de streep. Dat betekent dat Minder.nl nu sterk inzet op verdere groei, voornamelijk via online kanalen. Daarom is er binnen het team van Minder.nl nu ruimte voor een ondernemende Online Marketing Manager.

Vacature: Online Marketing Manager

Het business model van Minder.nl heeft zichzelf bewezen, dus nu is het tijd om de volledige potentie van het platform te benutten. De Online Marketing Manager zorgt er voor een forse groei in het online kanaal en krijgt de vrijheid om dit zelf vorm te geven. Hij/zij brengt de markt verder in kaart en test diverse aannames en strategieën om zowel traffic als conversie te verhogen. Daarbij richt hij/zij zich op bestaande platformen, maar zoekt ook proactief naar andere traffic-bronnen.

Met A/B-testen brengt de Online Marketing Manager in kaart waar ruimte voor verbetering zit in zowel het genereren van traffic als UX en conversieoptimalisatie. Daarbij maakt hij/zij maximaal gebruik van beschikbare data en tools als Hotjar en Adwords. Daarnaast is de Online Marketing Manager P&L verantwoordelijk voor het online marketingbudget en zorgt ervoor dat deze zo efficiënt mogelijk wordt ingezet.

De Online Marketing Manager rapporteert direct aan Rob Leek, Directeur en Founder van Minder.nl. Daarnaast werkt hij/zij intensief samen met de Lead Generation teams en content marketeer.

Cultuur en toekomst

Het team van Minder.nl werkt vanuit een prachtig kantoor aan de grachten in Amsterdam aan de transitie in de zakelijke energiemarkt. Er is een informele en open cultuur, waar veel ruimte is voor plezier zonder dat ze het resultaat uit het oog verliezen. De energiemarkt is volop in beweging, wat betekent dat er veel mogelijkheden zijn voor verdere groei. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid of via internationale uitbreiding. De Online Marketing Manager speelt een cruciale rol in de groei van Minder.nl en heeft daarmee een perfecte uitganspositie om door te groeien naar Head of Marketing of Head of Growth.

Kandidaatsprofiel

Persoonlijkheid

 • Ondernemend
 • Gedreven en resultaatgericht
 • Analytisch
 • Creatief

Ervaring

 • 1 – 5 jaar ervaring in allround online marketing, idealiter in een start- of scale-up
 • Ervaring in conversie optimalisatie, UX,
 • Kennis van SEO-optimalisatie
 • Ervaring met inkoop van ad-word campagnes is een pre

Minder.nl werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker via viviandendekker@topofminds.com.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.