Online Marketing Manager

Online Marketing Manager

 • Marketing
 • Amsterdam
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 753 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Elevation Group werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 5 jaar ervaring
 • Met online marketing
 • In een groeiende organisatie
 • Multichannel
 • Multibrand
 • Datagedreven

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Elevation Group streeft ernaar op het gebied van IT staffing de hoogste kwaliteit te behalen. Om verdere groei mogelijk te maken, zet het bedrijf in op een sterke onlinemarketingstrategie. De gestructureerde Online Marketing Manager zet alle merken met een kraakheldere boodschap en uitstraling via verschillende online kanalen in de markt.

Over Elevation Group

Met de merken Elevation Partners, The.NextGen en TNG-staffing is IT-detacherings- en recruitmentbedrijf Elevation Group actief in Amsterdam, Den Bosch en Düsseldorf. In de markt is Elevation Group uniek omdat het klanten een full-servicepakket biedt. Klanten kunnen kiezen voor volledige ontzorging in recruitment, maar Elevation Group levert ook doelgerichte searches voor detachering. Daarbij maakt het bedrijf gebruik van het ‘hyperniche-’model, waarbij salesconsultants gespecialiseerd zijn in een inhoudelijke doelgroep binnen een regio.

Naar werknemers – zowel personeel als gedetacheerden – is Elevation Group uiterst transparant. Alles rondom verloning, bonusstructuren en de criteria voor promotie is vanaf het begin voor iedereen duidelijk. Dit geeft medewerkers controle over hun carrièrepad en creëert een gelijk speelveld, waardoor talent zich gewaardeerd en serieus genomen voelt. Het bedrijf heeft een sterk kloppend commercieel hart en elk succes wordt gevierd. Het succes, dat volledig organisch en zonder investeerders tot stand is gekomen, inspireert medewerkers dagelijks om nog meer initiatief te nemen en verder te bouwen.

De ondernemersgeest wordt bij Elevation Group sterk gestimuleerd en is in alle merken voelbaar aanwezig. De snelle groei van de organisatie is hiervan het bewijs: het bedrijf bestaat ruim tien jaar en heeft anno 2023 tweehonderdvijftig IT’ers in detachering. Deze groei was tot nu toe vooral gebaseerd op sterke sales en goede resultaten in de markt. Nu is het tijd om de organisatie te professionaliseren en de marketingafdeling strategisch op te tuigen, zodat verdere groei op systematische en datagedreven wijze aangejaagd kan worden.

Vacature: Online Marketing Manager

De Online Marketing Manager ontwikkelt en implementeert de online marketingstrategie. De focus ligt op het optimaliseren van de online aanwezigheid van Elevation Group en haar labels, het creëren van relevante content, en het behalen en analyseren van meetbare resultaten. Ook beheert de Online Marketing Manager de online kanalen en -systemen en past waar nodig de architectuur aan om deze toekomstbestendig te maken. Zij/hij rapporteert aan de Marketing Director en opereert daarmee direct onder C-level. De Online Marketing Manager geeft leiding aan een klein maar groeiend team van momenteel drie fte, waarin op den duur twee Channel Marketeers, een UX & SEO/SEA Marketeer en een Social Media Marketeer zullen plaatsnemen.

De Online Marketing Manager zorgt dat de merken van Elevation Group online uitstekend zichtbaar zijn en dat deze zichtbaarheid leidt tot grotere naamsbekendheid onder klanten en talenten. Het uiteindelijke doel is hoge conversie op zowel new business als recruitment (voor interne en externe functies), zodat Elevation Group blijft groeien. Hiertoe ontwerpt de Online Marketing Manager verschillende campagnes en stuurt het team aan in de uitvoering ervan.

“Het neerzetten van volwassen websites, het volledig benutten van socialmediakanalen, maar ook het kiezen van de juiste systemen: allemaal focusgebieden van de Online Marketing Manager. Daarbij zorg je als Online Marketing Manager voor eenheid en het waarborgen van een overkoepelende visie, kwaliteit en merkuitstraling over de verschillende kanalen heen. In deze functie met interessante B2C- en B2B-component, zie je de impact van je werk razendsnel terug.” – Michiel Mulder, Marketing Director

Vanuit een holistische visie creëert de Online Marketing Manager de strategische planning op de verschillende merken. Zij/hij beheert en optimaliseert de websites van alle labels – inclusief systeembeheer – en zorgt ervoor dat systemen en activiteiten schaalbaar worden en de gebruikservaring geoptimaliseerd wordt. Onder leiding van de Online Marketing Manager start het team met performance marketing en SEO, en stelt het een socialmediastrategie op. Met het team zorgt de Online Marketing Manager ook voor het monitoren en bijsturen van de online reputatie van de verschillende merken, en koppelt reviews terug naar de business.

De juiste kandidaat voor deze functie is een ervaren online marketeer die sterk datagedreven werkt en bekend is met de verschillende domeinen van online marketing. Zij/hij verzamelt en analyseert data en rapporteert daar tijdig over, zodat inzichten gegenereerd en gedeeld worden, en online prestaties kunnen worden verbeterd. Hiermee zet de Online Marketing Manager een standaard neer voor het team en coacht dit team vervolgens in deze manier van werken. De ideale kandidaat kan uitstekend samenwerken met de commerciële salesprofielen binnen het bedrijf, en kiest voor een gestructureerde en strategische aanpak van online marketing. Zij/hij krijgt in het groeiende team de kans haar/zijn leiderscapaciteiten verder te ontwikkelen, ondersteund door trainingen van de in-house Elevation Academy.

Interesse?

Elevation Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron at Max.Tasseron@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Max Tasseron Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.