Omni-channel Campagne Manager

Omni-channel Campagne Manager

 • Sales
 • Consumer
 • Zaandam
 • 933 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Albert Heijn vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De eerste keer zelf boodschappen doen, nog nét voor sluitingstijd groente kopen, toch maar eens online bestellen en een bloemetje voor oma halen bij de AH to go – Albert Heijn speelt een belangrijke rol in het leven van veel Nederlanders. De supermarktgigant wil graag relevant zijn voor al die klanten – ongeacht waar en hoe ze boodschappen doen. Dat is de taak van de Omni-channel Campagne Manager: door middel van gepersonaliseerde campagnes maakt hij/zij Everybody Appie.

MijnBonus

De klanten van Albert Heijn zijn loyaal aan hun ‘Appie’. Dat komt door de geografische spreiding van de retailer, het uitgebreide assortiment, de uitstekende service en de sterke loyaliteitsprogramma’s. Met name die programma’s leveren Albert Heijn veel waardevolle data op, waardoor ze hun service nog verder kunnen verbeteren. Natuurlijk speelt de bonuskaart daar een belangrijke rol in, maar het is lang niet meer de enige databron. Ook ah.nl en de Appie app genereren waardevolle inzichten in klantgedrag. Tel daarbij op dat het door technologische ontwikkelingen mogelijk is verder te personaliseren, en het laat zich raden dat Albert Heijn goud in handen heeft. Een mooi voorbeeld is de Persoonlijke Bonuskaart, een toevoeging aan de Bonuskaart waarmee klanten op basis van hun aankoopgedrag in de winkel of op ah.nl voor hen geselecteerde aanbiedingen en privileges ontvangen. Altijd met de klant in controle. Voor dit programma heeft Albert Heijn in 2016 de award voor Beste Email Campagne gekregen.

Personal Digital Marketing & Services

De ontwikkeling van het Persoonlijke Bonuskaart programma gebeurt op de afdeling Personal Digital Marketing & Services bij Albert Heijn. De Data Analisten, Database Marketeers en Campagne Managers werkzaam op of voor deze afdeling zijn verantwoordelijk voor het maximaliseren van de customer lifetime value (loyaliteit). Zij hebben daartoe middelen tot hun beschikking zoals gepersonaliseerde promoties, een-op-een-marketingactiviteiten, landelijke spaaracties en andere digitale services. Onderdeel van de afdeling Personal Digital Marketing & Services is de divisie Campagnes. Een team van marketeers dat wordt aangestuurd door Maaike Slagter (Senior Manager Loyalty). Haar team ontwikkelt persoonlijke campagnes voor elk moment in de customer journey. Die campagnes leiden tot meer conversie – zowel in de winkels als online. Dit gebeurt in samenwerking met gespecialiseerde externe bureaus en partners.

Vacature voor een Omni-channel Campagne Manager

Door het succes van de Persoonlijke Bonuskaart en alle kansen die geïdentificeerd zijn omtrent het verder uitwerken en opschalen van gepersonaliseerde campagnes, is er ruimte voor een Omni-channel Campagne Manager. Deze persoon zal veel bezig zijn met het verder optimaliseren van het programma en de Customer Lifetime Value over de kanalen heen. Op basis van de informatie uit de Persoonlijke Bonuskaart ontwikkelt de Omni-channel Campagne Manager een single view on the customer en vertaalt dat naar (nieuwe) gepersonaliseerde campagnes en programma’s. Het is een datagedreven functie. De Omni-channel Campagne Manager gebruikt alle beschikbare data uit de customer hub waarbinnen alle relevante inzichten vanuit zowel online (web analytics en data uit de Appie-app) als offline (kassadata/bonuskaart) databronnen worden opgeslagen. Om dit succesvol te kunnen doen werkt de Omni-channel Campagne Manager intensief samen met de teams van ah.nl (eigen P&L), de Business Intelligence teams van Albert Heijn en met externe bureaus. De Omni-channel Campagne Manager zal op termijn ook innovatieve ideeën, concepten en/of voorstellen voor nieuwe kanalen inbrengen.

Persoonlijkheid

 • Extravert
 • Communicatief sterk
 • Analytisch
 • Bouwt sterk netwerk

Ervaring

 • Minimaal drie jaar ervaring in een digital CRM-omgeving op strategisch niveau
 • Online campagnes en promoties
 • De nieuwste ontwikkeling in digital marketing en analytics
 • SAS MA en/of Tableau
 • Budget-/projectmanagement
 • Affiniteit met retail en digital marketing

Interessant, want:

 • Werkt veel samen met veel verschillende teams
 • Zichtbare functie binnen Albert Heijn, wat veel groeipotentieel met zich meebrengt

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.