National Account Manager Superunie

National Account Manager Superunie

  • Sales
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 889 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Ecotone/Wessanen Benelux vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

2016 wordt voor Wessanen het derde jaar op rij met double digit groei. De stroomversnelling waar Wessanen nu in zit, wordt gekenmerkt door het uitbouwen van de merken, productinnovaties en optimalisatie van de winkelprestatie. Wessanen trekt ondernemend sales-talent aan om de commerciële ambities waar te maken.

Wessanen

In het eerste kwartaal van 2016 had Wessanen een omzet van 143 miljoen euro (dat is 8,5% groei ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar). De nettowinst over 2015 was 37,3 miljoen euro, 18% meer dan het jaar daarvoor. CEO Christophe Barnouin zegt erover:

“Er is een voedingsrevolutie aan de gang waarbij mensen overstappen van ‘big food’ naar gezondere duurzamere alternatieven. We hebben nog slechts het begin gezien van een langlopende trend en wij zitten in een unieke positie om daaraan bij te dragen.”

Vacature voor een National Account Manager Superunie

De National Account Manager (NAM) is het aanspreekpunt voor het Superunie hoofdkantoor en voert zelfstandig de jaaronderhandelingen. Om het gevoel met de business te behouden is de NAM zelf verantwoordelijk voor een aantal strategisch belangrijke leden, zoals Hoogvliet en Plus. De NAM is de schakel tussen de ‘winkelvloeren van Superunie’ en de interne organisatie van Wessanen. Hij/zij draagt ideeën aan die kunnen leiden tot productinnovaties, het uitbouwen van de merken of uitbreiding van het assortiment. De NAM stuurt twee Account Managers aan, zij onderhouden de relatie met de andere Superunie-leden.

Wessanenintekst

Wessanen is voor veel retailers de ‘category captain’ van de bewust-gezonde-keuze-categorie. In deze functie is dan ook veel ruimte voor verdieping op Category Management. De NAM schakelt proactief met het Superunie hoofdkantoor en de leden over de categoriestrategie. Hij/zij geeft advies over het indelen van de schappen, de locatie van de Wessanen-producten in de winkels en eventuele promoties. Een vraagstuk kan zijn: plaatsen we alle Zonnatura thee in het gezondheidsschap of verplaatsten we – zoals bij Albert Heijn – een deel van het assortiment naar het winkelschap voor de theeën? Hoogvliet is een van de klanten die graag samen met Wessanen pilots ontwikkelt en uitrolt op de winkelvloer. Om dit succesvol te kunnen doen heeft de NAM veel contact met de afdeling Trade Marketing bij Wessanen.

Out-of-home en internationaal

Een ambitieuze NAM werkt mee aan een go-to-market strategie voor de out-of-home (OOH) markt en het betreden van de markt in België. Han van Nieuwland (Sales Director Benelux) over OOH:

“We zijn gestart met een pilot bij benzinestations, daar kun je nu een aantal tussendoortjes van Zonnatura kopen. In de nabije toekomst zie ik voor me dat je in alle hippe koffie- en theezaakjes ook Clipper thee kunt bestellen.”

Wessanen heeft de eerste stappen gezet op het grondgebied van onze zuiderburen. Han van Nieuwland is bezig met het opbouwen van de relaties en het in kaart brengen van de markt. Dit project staat nu nog in de kinderschoenen, de NAM kan dit project samen met andere ambitieuze collega’s bij Wessanen oppakken.

Werken bij Wessanen

Bij Wessanen wordt gewerkt in multidisciplinaire teams op basis van de merken. In een team werken sales-, finance- en marketingprofessionals samen aan bijvoorbeeld de introductie van een nieuw product. Door deze manier van werken is iedereen van kop tot staart betrokken, wat maakt dat iedereen zich een beetje ondernemer voelt.

Wessanen is een hard groeiend, innovatief bedrijf waar veel mogelijk is en waar ambitieuze professionals snel stappen kunnen zetten en ondernemend kunnen zijn. Dit is het ideale moment om in te stappen en mooie dingen neer te zetten bij Wessanen.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.