National Account Manager Ahold

National Account Manager Ahold

 • Sales
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 825 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Red Bull vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Red Bull is een functionele drank speciaal voor momenten die vragen om prestatie. Een tweede kenmerk van Red Bull: het is een impulsaankoop. Hoewel het niet vaak op het boodschappenlijstje staat vliegt het de winkels uit. Vorig jaar groeide Red Bull in Nederland met 12%. Dit zijn de twee uitgangspunten waar de National Account Manager Ahold mee aan de slag gaat en zorgt dat Red Bull binnen alle formules van Ahold, zowel online als offline, stevig op de planken staat.

Vacature National Account Manager

Suzanne Wortman was tot voor kort National Account Manager (NAM) voor het Ahold-account en is sinds februari 2017 Sales Manager Retail, waardoor de positie van NAM Ahold vrijkomt. Naast de NAM Ahold bestaat het team van Wortman uit nog een NAM en een Key Account Manager.

De NAM Ahold is verantwoordelijk voor Albert Heijn, AH to go, ah.nl, Etos en Gall&Gall. Een van de uitdagingen op dit account is het feit dat Red Bull in al deze formules een andere positie heeft. Bij Albert Heijn wordt Red Bull vaak op het laatste moment nog meegenomen: ‘lekker, voor onderweg.’ Een echte impulsaankoop. Datzelfde geldt voor AH to go, waar Red Bull een van de best verkochte producten is. Online is een uitdaging: daar worden minder vaak impulsaankopen gedaan dan op de winkelvloer. Hoe zorg je er toch voor dat Red Bull op het boodschappenlijstje komt? Ahold heeft Red Bull verkozen als strategisch online partner om dit soort vraagstukken in nauwe samenwerking op te pakken. Tot slot, Etos en Gall&Gall: daar ligt nog veel groeipotentieel wat de NAM Ahold verder zal ontginnen. Samenvattend: de NAM Ahold ontwikkelt een customer-centric sales strategie gericht op de verschillende formules. Hij/zij vertaalt deze strategie naar effectieve accountplannen, onderhoudt nauw contact met de verschillende Category Managers bij Ahold, gaat op zoek naar interessante partnerships en voert zelfstandig de jaaronderhandelingen.

Red Bull & Ahold

De categorie frisdrank staat onder druk, dat is geen geheim. Veel frisdrankfabrikanten zoeken hun heil in het ontwikkelen van producten met minder suiker of focussen op gezondere varianten zoals water met een smaakje. Red Bull daarentegen focust op de functionaliteit van hun product. Met resultaat: gedreven door Red Bull, groeit energiedrank als één van de weinige segmenten binnen de categorie frisdrank.

“We willen dat mensen bewust zijn van het effect van Red Bull en hiervoor kiezen wanneer het functioneel is. Bijvoorbeeld tijdens een lange autorit, voor of na het sporten of als je nog iets langer door moet op kantoor.” – Suzanne Wortman, Sales Manager Retail

Ahold profileert zich als retailer met het meest gevarieerde, gezonde en duurzame assortiment van Nederland. Daarom is het op dit account zo belangrijk goed uit te leggen wat de functionaliteit van energiedrank is. De NAM Ahold is een overtuigend en analytisch persoon en laat zien waarom Red Bull niet mag ontbreken in de formules van Ahold. Het doel is zowel aan de consument als aan de klant helder uitleggen waar energiedrank voor bedoeld is. Denk aan een artikel in de Allerhande, (online) acties of promoties rondom sportactiviteiten en een betere positionering van Red Bull in de AH to go’s.

Objectief sparringpartner

De NAM Ahold werkt intensief samen met Trade Marketing waardoor hij/zij goed geïnformeerd is over de categorieën energie- en frisdranken, over data beschikt op het gebied van aankoopgedrag en zicht heeft op trends en marktontwikkelingen. Dat maakt Red Bull een objectieve sparringpartner voor de retailers. Een voorbeeld van een succesvolle samenwerking met Albert Heijn: binnen een aantal nieuwe formules was geen plek voor de gekoelde frisdranken opgenomen. Een groot gemis voor de shopper, de retailer en voor de fabrikanten, want een koud blikje heeft meer marge en speelt in op de behoeften van de shopper. Dus ontwikkelde Red Bull een koeling die wel past binnen de nieuwe winkelinrichting en tevens ruimte biedt aan andere frisdranken zoals cola, sinas en water.

“We denken altijd vanuit de shopper. Het is belangrijk om relevant te blijven en te komen tot de beste samenwerking met de retailer. Ik ben op zoek naar iemand die dat spel begrijpt en slim genoeg is om data te doorzien en een case in cijfers aan kan tonen.” – Suzanne Wortman, Sales Manager Retail

Kandidaatsprofiel

 • Energiek
 • Commercieel
 • Analytisch
 • Resultaatgericht

Ervaring

 • Minimaal zes jaar commerciële werkervaring
 • Academisch werk- en denkniveau

Interessant, want:

 • In 2016 is de omzet uit retail flink gegroeid en voor 2017 wordt nog meer groei verwacht
 • Intensief, datagedreven en strategisch samenwerken met de grootste retailer van Nederland en met je collega’s binnen Red Bull
 • Open, informele werksfeer bij Red Bull

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.