National Account Manager

National Account Manager

  • Sales
  • Consumer
  • Utrecht
  • 797 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de JACOBS DOUWE EGBERTS Professional vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Koffie: de onmisbare brandstof voor veel studenten om ’s ochtends op gang te komen. En om ’s avonds nog even door te gaan. Veel alumni zullen zeggen dat ze hun scriptie niet hadden kunnen inleveren zonder koffie. Voor JDE Professional een reden om eens dieper te duiken in de koffie-wensen van de student van nu. Uit onderzoek blijkt dat zij graag wat extra betalen voor een goede kop koffie en het prettig vinden om samen koffie te drinken. Beleving staat hierbij voorop.

Koffie tijdens het studeren

De tijd van goedkope koffie of thee is voorbij. Studenten willen kwalitatief goede koffie en lekkere thee. Een stevige bak in de tentamenweek en een smaakvolle latte macchiato om het college mee te starten op maandagmorgen. Universiteiten en Hogescholen op hun beurt willen zoveel mogelijk tevreden studenten en elk schooljaar weer een nieuwe lichting binnenhalen. En laat goede koffie en nieuwe studenten nu net hand-in-hand gaan. “Nou… dat is wel heel ongenuanceerd,” zegt Daphne van Stiphout (Sales Manager bij JDE Professional). Ze vertelt:

“Uit onderzoek blijkt dat onderwijsinstellingen vaak beoordeeld worden op hun faciliteiten. De kwaliteit van het onderwijs wordt verondersteld als goed. Dus kijken studenten verder: goede studieplekken en restaurants, Coffee Corners en fijne plekken om te ontspannen zijn criteria waarop universiteiten en hogescholen beoordeeld worden door de student van nu. Koffie wordt een middel om je te kunnen onderscheiden.”

JDE Professional wil een kwalitatieve adviesrol aan kunnen nemen ten opzichte van hun klanten in het onderwijs. Daarom hebben ze onderzoek gedaan naar waar studenten behoefte aan hebben. Op basis daarvan heeft JDE Professional drie innovatieve concepten ontwikkeld die ze groots willen introduceren op de Nederlandse markt. Deze zijn gericht op snelheid: tussen de colleges door toch een lekkere koffie scoren. Opladen: sterke koffie als middel om nog even door te kunnen en dat tentamen wél te halen. En samen zijn: studenten vinden het fijn om koffie-momentjes in te lassen. Samen koffie drinken in de pauze, want student zijn blijft toch ook een sociale aangelegenheid. Dat vinden ze zelf althans. Voor JDE Professional daarentegen is het een strategische pijler waar heel veel groeipotentieel ligt en de komende jaren dan ook flink in geïnvesteerd wordt. De verschillende concepten worden in de komende maanden voor het eerst geïntroduceerd.

Vacature voor National Account Manager

De National Account Manager is een conceptuele sales-professional. Dat betekent dat hij/zij naast goed relatiemanagement en het voeren van stevige onderhandelingen ook het grotere plaatje ziet en nadenkt over de lange termijn. Deze persoon verkoopt de nieuwe concepten van JDE niet op basis van een goede prijs en een sterke onderhandeling, maar door een goed verhaal. De National Account Manager neemt zijn/haar klanten mee in het denken vanuit de behoefte van de student en geeft objectief advies aan de klant. Daphne van Stiphout:

“JDE Professional heeft de kennis en wil nu meer en meer een partner worden voor de onderwijsinstellingen. Samen met hen de nieuwe marktbenadering optimaliseren. We willen continu onderzoek blijven doen en we denken zelfs na om zelf college te gaan geven aan klanten over de bevindingen.”

Door de intensievere relatie met de klant zal de National Account Manager zorgen voor meer omzet per klant. Daarnaast heeft hij/zij het doel om meer klanten aan te trekken. De National Account Manager is verantwoordelijk voor zuid Nederland (Zuid-Holland, Utrecht Zeeland, Brabant en Limburg) en rapporteert aan Daphne van Stiphout.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.