Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Marketingmanager Retail

Marketingmanager Retail

  • Marketing
  • Consumer
  • Barneveld
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2298 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de DO IT ORGANIC werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Minimaal vijf jaar ervaring
  • Met marketing en branding
  • Binnen FMCG
  • Goed thuis in new product development

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

De toekomst is groen, en dat weten ze als geen ander bij Do It Organic. De Marketingmanager Retail zorgt dat de nieuwste biologische brands in elke supermarkt te vinden zijn, zodat nog meer mensen dagelijks voor duurzaam kiezen.

Over Do It Organic

De wereld verbeteren door verantwoorde voeding: dat is de ambitie van Do It Organic. Biologisch eten heeft een positieve impact op natuur en milieu. Daarom gaat het bedrijf voor 100% biologische en duurzame producten door de hele keten.

Ontstaan uit de droom van een Nederlandse bio-pionier, heeft Do It Organic inmiddels meer dan dertig jaar ervaring in duurzame FMCG en een business-to-businessnetwerk over de hele wereld. Do It Organic is een voorbeeld van een waardegedreven onderneming. Dit komt terug in volledige transparantie over herkomst van alle ingrediënten, in de focus op sociale projecten in diverse landen en in de eigendomsstructuur. De circa honderd medewerkers van Do It Organic profiteren van de positieve bedrijfsresultaten.

De liefde voor biologisch eten groeit bij steeds meer consumenten. Do It Organic wil biologische voeding bereikbaar maken voor iedereen. Met een huidige omzet van honderd miljoen euro, met name in de Benelux, heeft de organisatie de ambitie om wereldwijd uit te breiden binnen consumentenmarkt. Komend jaar introduceert Do It Organice een nieuw biologisch merk, toegankelijk voor een breder publiek.

Vacature: Marketingmanager Retail

De Marketingmanager Retail is een ondernemende marketeer, die de bestaande merken zoals Amaizin en La Bio Idea verder laat groeien. Minstens zo belangrijk: zij/hij is verantwoordelijk voor het toevoegen van succesvolle nieuwe merken. De missie is biologisch versnellen. De Marketingmanager Retail richt zich daarom de komende tijd sterk op new product development. Dit vraagt om een slimme en perfect getimede merkoperatie. De Marketingmanager Retail is in de lead voor de productintroductie, van het opstellen van de merkstrategie tot de distributie via retailkanalen. Dit proces weet zij/hij stap voor stap van concept tot uitvoering te brengen, van sourcing, design en marketing tot de keuze van het verpakkingsmateriaal.

De Marketingmanager Retail heeft een uitgebreide ervaring met het lanceren van A-merken. Daardoor is zij/hij bij uitstek in staat om de langetermijnvisie te ontwikkelen die de biologische merken een vaste plek geeft in de retail. Daarnaast staat de Marketingmanager Retail aan de wieg van succesvolle nieuwe groene productlijnen. Met als resultaat dat de hele consumentenmarkt wordt bereikt, jaar in jaar uit.

Vanzelfsprekend bouwt de Marketingmanager Retail haar/zijn aanpak op basis van een datagedreven analyse van het portfolio, de marktontwikkeling en consumententrends. Daarvoor verzamelt zij/hij op een creatieve manier de relevante gegevens. Eenmaal overtuigd van de juiste aanpak, weet de Marketingmanager Retail als vastberaden regisseur de juiste stakeholders mee te nemen in de te varen koers. Binnen het team geeft de Marketingmanager Retail leiding aan de Brand Manager.

“Honderd procent bio! Dat is onze visie op de toekomst van voeding. De Marketingmanager Retail is de bevlogen marketeer die onze merken voor alle mensen bereikbaar maakt.” – Erika Vermijs, Manager Consumer Products

De Marketingmanager Retail rapporteert aan de Manager Consumer Products en werkt nauw samen met teams van sales en productie. Deze functie is op het lijf geschreven van een Senior Product/Brand Manager die toe is aan een volgende stap met meer all round verantwoordelijkheid binnen een organisatie met een duidelijke purpose. Gezien de verwachte groei zijn de mogelijkheden binnen Do It Organic eindeloos. Voor een Marketingmanager Retail die niet alleen een merkenportfolio maar ook zichzelf tot bloei wil laten komen, is dit de springplank naar een duurzame toekomst binnen FMCG.

 

Interesse?

Do It Organic werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron via max.tasseron@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Marketingmanager Retail Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.