Marketing Manager

Marketing Manager

 • Analytics
 • Financial Services
 • Amsterdam
 • 686 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Tradus werkgeverspagina voor andere vacatures

Tradus is een start-up in Amsterdam die kopers en verkopers van gebruikte trucks, opleggers, trekkers, tractoren en aanhangwagens met elkaar verbindt. De ‘venture’ is onderdeel van de OLX Groep – een wereldwijd netwerk van classifieds portals en een van de belangrijkste investeringen van Naspers. Tradus is live sinds begin 2017 en op dit moment bieden honderden professionals hun producten aan op de site. Tradus telt momenteel duizenden bezoekers per dag en groeit snel door slim gebruik te maken van het bestaande OLX netwerk en een agressieve groeistrategie. Het effectief acquireren van online gebruikers is essentieel om verdere groei te kunnen realiseren. De Marketing Manager krijgt de unieke kans om met een significant marketingbudget de business met een factor tien te laten groeien binnen één jaar.

Tradus

In 2016 is het idee voor Tradus ontstaan en verder uitgewerkt door onder andere Martin Scheepbouwer (CEO Classifieds bij Naspers). Op Tradus.com kunnen handelaren en andere professionals hun gebruikte voertuigen en machines aanbieden aan een internationaal netwerk van geïnteresseerde kopers. Tradus is een business-to-business platform dat helpt bij het maken van de connectie tussen koper en verkoper.

Naspers heeft een significant budget vrijgemaakt voor Tradus, waarmee de komende twaalf maanden een effectief groeiplan uitgerold wordt. Tradus is ondergebracht bij de OLX Group, de grootste classifieds speler van de wereld met merken als OLX, Letgo en Dubizzle.com. Jorre Bonjer (ex-Bain & Company en sinds 2013 werkzaam bij de OLX Group) is de General Manager van Tradus en stuurt onder andere de development, sales en customer support teams aan. De teams werken op dit moment vanuit Nederland, Roemenië, Polen en Portugal. Als Tradus de beoogde groei realiseert zal het internationale team meegroeien.

“Tradus biedt het beste van twee werelden: we hebben de vrijheid van een start-up, de financiële support van Naspers én de expertise van het OLX netwerk als dat nodig is.” – Jorre Bonjer, General Manager Tradus

Vacature voor Marketing Manager

De Marketing Manager ontwikkelt de groeistrategie voor Tradus en is ook verantwoordelijk voor een snelle en effectieve executie hiervan. Om dit succesvol te kunnen doen duikt de Marketing Manager in de huid van de doelgroep om te achterhalen hoe zij op dit moment zaken doen en welke campagnes en kanalen daar goed bij zouden passen. De Marketing Manager richt in samenwerking met externe bureaus de kanalen in en volgt vanzelfsprekend een traject van continue optimalisaties. De verwachting is dat nog veel geleerd kan worden van het gedrag van de klanten. Daarom zal de Marketing Manager ook een actieve bijdrage leveren aan het optimaliseren van de website en het genereren van waardevolle inzichten die de groei nog verder helpen versnellen.

“De Marketing Manager zal zowel strategisch als tactisch flink uitgedaagd worden. Strategische vraagstukken en deep dives in het AdWords account zullen elkaar afwisselen. In deze rol heb je vrijheid en verantwoordelijkheid.” – Jorre Bonjer, General Manager Tradus

De positie van Marketing Manager is cruciaal voor het toekomstig succes van Tradus. Het doel is om het platform binnen twaalf maanden te vertienvoudigen. De Marketing Manager is daar verantwoordelijk voor en heeft een budget met zes nullen tot zijn/haar beschikking. Dit budget wordt voornamelijk gebruikt voor het opzetten van paid search en brand building in vakbladen. Een groot bedrag, maar om de ambitie te kunnen realiseren – met de aanwezige concurrentie – zal de Marketing Manager hier slim mee om moeten gaan.

De Marketing Manager is de eerste marketeer binnen het Tradus-team en zal dus alles from scratch opbouwen. Hij/zij is betrokken bij het ontwikkelen bij offline marketingactiviteiten en verzorgt de PR. Daarnaast is Marketing Manager verantwoordelijk is voor het aannemen van talent en het team ontwikkelt tot een volledige marketing afdeling.

Persoonlijkheid

 • Hands-on
 • Analytisch
 • Resultaatgericht
 • Innovatief
 • Commercieel

Ervaring

 • Performance Marketing
 • SEO kennis en expertise
 • Ervaring met AdWords
  • Google certificering AdWords Fundamentals en AdWords Search Advertising is een pre
 • B2B en/of classifieds ervaring
 • Budget management

Doorgroeimogelijkheden

De ideale kandidaat voor de functie van Marketing Manager heeft de potentie mee te groeien met het bedrijf en is een zelfstandig en hands-on professional. Iemand die het volledige online marketing apparaat stap voor stap opbouwt vanuit een commercieel oogpunt en ondersteunend aan de groeiambities van Tradus.

Contact

Marketing Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.