Marketing Manager Jumbo Online

Marketing Manager Jumbo Online

Veghel

E-commerce, Retail

Marketing, Digital

Publicatie: 16 november 2017

Onder leiding van een koersvaste top maakt Jumbo een ongekende groei door. Naast overnames groeit Jumbo ook autonoom. Vooral online is daarbij een belangrijk kanaal. Jumbo transformeert tot dé omnichannel food expert van Nederland. Door Jumbo Online op alle mogelijke manieren te verbinden aan de winkels, en vice versa.

Ambitie Jumbo Online

Deze MT-functie is een zware marketing-managementpositie. Niet zozeer vanwege het aantal reports (nu vier, straks dertien), maar vanwege de ingezette groei en de enorme stretch die dit voor de organisatie oplevert. Jumbo heeft een reputatie hoog te houden en alle benodigde resources zijn voorhanden. Er is geen handrem; niet financieel, niet politiek en zeker niet qua ambitie. Deze functie is een verademing voor een zware Marketing Manager/Director die in zijn/haar groei geremd wordt door zijn/haar omgeving.

“Jumbo gaat online foodretail veranderen, wij zijn er nu al altijd en overal voor klanten. De manier waarop gaat snel veranderen. #ChangeFoodRetail #MakeItMatter #BeBold.” – Roy van Keulen, Directeur Online

Echt omnichannel

Omnichannel in Retail loopt vaak spaak doordat de verschillende kanalen met elkaar concurreren. Niet bij Jumbo. Hier worden de franchisers met hun fysieke winkels onderdeel van het succes van Jumbo.com, dankzij een waaier aan maatregelen die genomen wordt.

Marketing x content = conversie
In het team van de Marketing Manager Jumbo Online worden marketing en content samengebracht. Zo worden de twee cruciale componenten voor conversie samengesmeed en wordt de impact van de rol gemaximaliseerd. Bovendien is het speelveld niet alleen Jumbo.com, maar ook de online marketing van de fysieke winkels.

De Marketing Manager Jumbo Online is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering en optimalisatie van het online-marketingbeleid voor alle formats van Jumbo. Uiteraard in lijn met de formule en de marketingstrategie. Hij/zij zorgt voor online en offline traffic, aantrekkelijke en actuele content en de digitale vertaling van de themacampagnes van Jumbo. Zo werft de Marketing Manager Jumbo Online actief nieuwe klanten en zorgt hij/zij voor de bestedingsgroei van bestaande klanten.

Werkzaamheden

De Marketing Manager Jumbo Online is met het team verantwoordelijk voor:

1. Visie en Strategie – Uitdragen van een duidelijke visie en strategie op het gebied van content, social media, platformen en de overige kanalen, zodat alle medewerkers begrijpen wat hun bijdrage is binnen marketing, Jumbo.com en Jumbo als geheel.

2. Performance marketing – Ontwikkelen en implementeren van het framework voor online marketing met de juiste KPI’s. Een always-on campagne die traffic, e-fulfilment, capaciteit en de last-mile optimaliseert. Middelen zijn SEO, SEA, Affiliate en social media. Meten, bijsturen en reflecteren op de prestaties van de online marketingactiviteiten.

3. Jaarplan en budget – Beheren van het totale online-marketingbudget.

4. Content – Vertalen van marketingboodschappen naar online.Ontwikkelen van content die bijdraagt aan traffic, interactie, loyaliteit en versterking van imago en bekendheid. Content is leidend en draagt bij aan een optimale foodexperience.

5. Awareness – Aandacht voor het merk en de producten genereren door content via interne en externe kanalen te bieden. Zowel landelijk als lokaal, gebaseerd op de formule of evenementen, aangehaakt bij successen of calamiteiten. Betaald, organisch, user-generated en op platformen.

6. Conversie – Optimaliseren van de online klantreis in nauwe samenwerking met de UX-teams.

7. Engagement en retentie – Verhogen van de activiteit van primaire en secundaire klanten. Fans creëren. Vasthouden van klanten door herhaling van conversie te verhogen.

8. Relatiemanagement – Opbouwen en onderhouden van relaties met interne partijen. Structureren, vastleggen en monitoren van gemaakte afspraken en bijsturen waar nodig.

9. Supplier management – Selecteren van en onderhandelen met reclamebureaus, onderzoeksbureaus en overige leveranciers, instrueren van deze partijen en toezien op het nakomen van afspraken binnen het budget.

10. Kennisontwikkeling – Bijhouden van informatie die relevant is voor het vakgebied Digital Marketing door middel van contact met vakgenoten; interne kennisdeling tussen afdelingen en het sturen en stimuleren van de ontwikkeling van het eigen team.

Doel van de functie
Deze rol bestaat uit twee componenten: bouwen aan een toekomstbestendig marketing- en contentframework en tegelijkertijd lanceren van succesvolle campagnes die vandaag al bijdragen aan de ambities van Jumbo en aansluiten op de hoge verwachtingen van klanten.

TEAM & RAPPORTAGE

De Marketing Manager Jumbo Online start met een team van vier campagnecoördinatoren en een Team Lead. De bedoeling is dit team fors uit te breiden tot 13 man in 2018 en nog veel meer daarna. De roadmap ligt in handen van de nieuwe Manager. De uitvoering van performance campagnes ligt bij bureaus (team van 40 fte) en voor de ontwikkeling van het platform staat (straks) de Jumbo Tech Campus met 200 IT’ers ter beschikking.

De positie is onderdeel van het vijfkoppig MT Jumbo Online en rapporteert aan Directeur Jumbo Online Roy van Keulen.

Recruiter Top of Minds Amsterdam

Auke Bijnsdorp

Managing Partner

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

Ontmoet Jumbo

Ed van de Weerd

Commercieel Directeur bij Jumbo

Veghel, 15-07-2015 | Ed van de Weerd is Commercieel Directeur bij Jumbo sinds de zomer van 2011. Hij startte zijn carrière bij Procter & Gamble.... Lees meer