Marketing Manager

Marketing Manager

  • Marketing
  • Financial Services
  • Amsterdam
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 1766 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de IMC werkgeverspagina voor andere vacatures

Het innovatieve IMC is alles behalve een traditionele effectenhandel. Hier is cutting-edge technologie de sleutel. Vooral in de strikte financiële sector vraagt dit om ‘s werelds beste ‘techies’. Om hiervoor te zorgen creëert de Marketing Manager een doeltreffende recruitmentmarketingmachine.

Over IMC

IMC is een high-frequency proprietary trading firm en marktmaker met een belangrijke USP: het handelt op basis van algoritmen. Het bedrijf is opgericht in 1989 onder de naam International Marketmaker’s Combination in Amsterdam, op de handelsvloer van ’s werelds oudste effectenbeurs. Waar de koop- en verkoopprijzen toen handmatig werden berekend, zien twee beurshandelaren als een van de eersten het belang van technologie. Een gouden zet, want inmiddels zijn tech en de aandelenhandel onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Innovatieve technologie zit diep in het DNA van IMC verankerd. Als handelshuis annex technologiebedrijf is IMC actief in nieuwe markten en alle belangrijke activaklassen op meer dan 100 handelsplatformen. Om dit in goede banen te leiden, werkt IMC multidisciplinair samen en vindt er op de handelsvloer veel kruisbestuiving plaats tussen de handelaren en developers. Samen werken zij continu aan het vormgeven van de meest effectieve handelsstrategie op basis van geavanceerde algoritmen, software, hardware en netwerken.

De handelsgeest van het Amsterdamse IMC is intussen neergedaald in Chicago en Sydney. In deze vier kantoren delen dagelijks meer dan 800 collega’s innovatieve ideeën, expertisen en systemen. Al met al is het geen wonder dat ’s werelds best graduates uit onder andere de econometrie, mathematica en tech zich aan IMC willen verbinden. Om dit zo te houden, is recruitmentmarketing één van de belangrijkste pijlers van het bedrijf. Aan de Marketing Manager de taak om de succesvolle employer brand te behouden én te versterken.

Vacature: Marketing Manager

De Marketing Manager is een kei in het creëren van employer brand awareness. Als geen ander weet zij/hij de uitblinkers van topuniversiteiten als Oxford, Cambridge en Trinity College aan IMC te koppelen. Voor een succesvol recruitmentproces van de campus en experienced hires gaat zij/hij zowel strategisch als operationeel aan de slag. Zo bezoekt zij/hij een aantal keer per jaar specifieke internationale events om de juiste doelgroep te pinpointen. Aan de hand hiervan denkt de Marketing Manager een passende online strategie uit voor kwalitatieve leads, ontwikkelt de bijbehorende campagnes en voert deze uit. Grondige kennis van digitale marketing én projectmanagement is daarom essentieel.

In deze uitdagende rol krijgt de Marketing Manager te maken met een bijzondere doelgroep binnen een ambitieus bedrijf. Zij/hij weet de juiste vertaalslag te maken, schakelt snel en denkt adaptief. Alles bij IMC draait om meetbaarheid, bij de Marketing Manager dus ook. Zij/hij analyseert de KPI’s en ROI’s, haalt hier verbeterpunten uit en koppelt deze terug aan de juiste stakeholders. Overigens is zij/hij niet alleen extern, maar ook intern de brand guardian en stelt het overkoepelende strategische marketingplan (per jaar en kwartaal) op. Al deze verantwoordelijkheden inclusief het bijbehorende budgetmanagement vragen om een doordachte getting things done-mentaliteit en veel eigen initiatief.

De marketingactiviteiten van de Marketing Manager richten zich op heel Europa. Naast de vele eigen verantwoordelijkheid en inbreng, werkt zij/hij regelmatig samen met de Global Marketing Manager. De Marketing Manager weet de door hem opgestelde mondiale plannen eenvoudig te vertalen naar lokale activiteiten. Andere belangrijke interne stakeholders zijn het graduate recruitment team (drie personen), de Global Digital Marketing Manager, Marketing Managers van andere IMC-kantoren en externe bureaus. De kandidaat draait daarom haar/zijn hand niet om voor het aanknopen van goede en veelzijdige relaties. Engels is de voertaal.

Onder de traditionele handelshuizen onderscheidt IMC zich met een cultuur die zich sterk richt op hechte samenwerkingsverbanden. De Marketing Manager voelt zich daarom thuis in een platte organisatie met een open, nuchtere, en benaderbare sfeer. Een omgeving waarin best practices en ideeën delen centraal staan. Zij/hij werkt vanuit het unieke kantoorgebouw Inifity in de Amsterdamse Zuidas. Al vindt zij/hij het ook geen probleem om zo nu en dan internationaal te reizen.

 

Interesse?

Wavin werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis
via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.