Marketing Manager

Marketing Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Amsterdam / Enschede
  • 952 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Grolsch werkgeverspagina voor andere vacatures

Bier met karakter

De smaak, iconische beugelfles en creatieve advertenties zoals ‘Op een dag drink je geen bier meer, maar drink je Grolsch’ tonen de unieke visie van Grolsch. Dat geldt ook voor de werknemers van Grolsch: karakter tonen en vol overtuiging vasthouden aan de eigen ideeën – nu en in het verleden. Zo weigerde reclameman Gerard Brummer in de jaren ‘60 de leus ‘Vakmanschap is Meesterschap’ te veranderen. Gelukkig, want het werd de langstlopende en meest succesvolle commercial allertijden. Ter ere van hem en het 400 jaar bestaan, introduceert Grolsch Jubileumblikken die met hun design verwijzen naar de tijd van Brummer en alle anderen die Grolsch hebben gemaakt tot wat het nu is: bier met karakter.

Onderdeel van SABMiller

Sinds 2008 is Grolsch onderdeel van SABMiller, de een-na-grootste bierbrouwer ter wereld. Mede door deze internationale achtergrond kan Grolsch lokale, buitenlandse bieren introduceren en laten groeien op de Nederlandse markt. Onder andere Peroni, Pilsner Urquell en Lech Premium komen uit de internationale koker. Succesverhalen uit het buitenland, die steeds meer interesse wekken bij het Nederlandse publiek.

Blik op de toekomst

Steunend op ervaring en een rijke historie, kijkt Grolsch graag vooruit. Merken als Grolsch Radler, het Italiaanse Peroni en Kornuit zijn de toekomst. De ambitie is om juist die merken in de schijnwerpers te zetten. De Marketing Manager gaat aan de slag voor rising stars Kornuit en Peroni, twee geweldige bieren met ieder hun eigen identiteit. De combinatie tussen het hippe, stoere Kornuit en het elegante Peroni maakt deze baan uitdagend en afwisselend. Gisela Rule, Marketing Director bij Grolsch zegt: “De nieuwe merken zoals Kornuit en Peroni zijn de ‘growth engine’ van Grolsch, en dat lijkt me geen verkeerd startpunt voor een ambitieuze Marketing Manager!”

Over de functie

De Marketing Manager van rising stars Kornuit en Peroni is creatief, ambitieus, een challenger en thuis in de non-traditional marketing. Twee bieren met een eigen identiteit en enorm groeipotentieel, die een plek verdienen in de Nederlandse markt.

Kornuit

Kornuit is een buitengewoon merk en dat vraagt om buitengewone campagnes. Een partnership met een worstmaker die hetzelfde soort hop gebruikt en co-created content op grote online platforms. Een dosis lef en creativiteit heeft de Marketing Manager nodig om heel Nederland kennis te laten maken met Kornuit. Op festivals en op het terras, maar vooral in de supermarkt. De Marketing Manager maakt namelijk de slag van het Out-of-Home- naar het Retailkanaal. De marktpenetratie van Kornuit moet verder gaan reiken dan de Randstad en de bekendheid moet worden verhoogd. De middelen om dit te bereiken? Een gedegen merkstrategie, een activatieplan en slimme marketingcommunicatie.

Peroni

Peroni is het elegante, Italiaanse bier bij Grolsch. Op internationaal niveau zijn veel marketing materialen en insights beschikbaar. De Marketing Manager bepaalt wat geschikt is voor de Nederlandse markt en stimuleert de groei van Peroni in Nederland. Op dit moment loopt een originele fotografiecampagne op social media die het verhaal achter de Peroni-drinker vertelt. De Marketing Manager zorgt voor meer naamsbekendheid en bepaalt vervolgens de strategie om Peroni verder uit te rollen in heel Nederland.

De Marketing Manager

De Marketing Manager is creatief en heeft ervaring met non-traditionele marketing zoals online (social) mediacampagnes en is idealiter bekend met media management. Bovendien is lokale marketing ervaring binnen het retailkanaal een eis. De Marketing Manager stuurt een Senior Brand Manager en een Junior Brand Manager aan: twee high-potentials die een stevige leider verwachten. Overtuigingskracht en stakeholdermanagement zijn essentieel.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.