Marketing Manager

Marketing Manager

  • Marketing
  • Energy
  • Den Bosch
  • 547 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Energiedirect.nl werkgeverspagina voor andere vacatures

Vacature voor Marketing Manager

De Marketing Manager is van kop tot staart verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de online en offline campagnes voor energiedirect.nl. Dat gaat als volgt in z’n werk: vanuit de afdeling Strategic Marketing & Commercial Planning (onder leiding van Dorkas Koenen) ontvangt de Marketing Manager de merkidentiteit. Voor energiedirect.nl is dat simpelweg te vatten in ‘Lekker Direct’. De Marketing Manager ontwikkelt dit verder tot een merk-en marketingstrategie. Denk daarbij aan het ontwikkelen van een marketing jaarplan, de content strategie en in kaart brengen welke media daar het best bij passen. De focus ligt op het aantrekken van nieuwe klanten en het verhogen van de klantloyaliteit. Vervolgens wordt de strategie vertaalt naar energieke online en offline campagnes. De uitvoering ligt met name bij het Marketing- en Communicatieteam (4 fte) en bij de externe bureaus waar energiedirect.nl veel mee samenwerkt.

Marketing en Communicatieteam

De Marketing Manager is de leidinggevende van het Marketing- en Communicatieteam. Dit team bestaat uit twee senior Communicatiespecialisten en twee medior Communicatiespecialisten.

Het Marketing & Communicatieteam valt binnen het Formule-team voor Energiedirect.nl dat wordt aangestuurd door Jorrit Pijlman (Head of Marketing Energiedirect.nl), de Marketing Manager rapporteert direct aan hem. Jorrit Pijlman rapporteert op zijn beurt aan Mark van Zon (Commercieel Directeur B2C). De Formule Energiedirect.nl kent naast Marketing- en Communicatie ook nog een team voor Marketing Activatie (6 fte) en Digital (10 fte). Marketing Activatie berekent de proposities, schakelt intensief met sales en levert strategische inzichten aan de Marketing Manager. Digital beheert de hele website en alle social mediakanalen.

Externe bureaus en interne stakeholders

Deze functie vraagt om een sterke, volwassen persoonlijkheid. Waarom? Omdat de Marketing Manager naast het aansturen van zijn/haar eigen team, ook intensief schakelt met externe bureaus. Energiedirect.nl werkt veel met reclame- en campagnebureaus. Daarnaast heeft deze persoon intensief contact met andere collega’s binnen Energiedirect.nl/Essent, bijvoorbeeld het Marketing Activatieteam en het Strategie Marketing & Commercial Planning team. Er worden soms heftige discussies gevoerd en het is belangrijk dat de Marketing Manager niet gemakkelijk omver wordt geblazen.

Contact

Marketing Manager Solliciteer
Lubbe - COO Top of Minds

Meer dan 98% van onze leden blijft lid. Sluit je aan en blijf op de hoogte van gewilde functies.

Lubbe - COO Top of Minds

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Zodat we je een gepersonaliseerde nieuwsbrief kunnen sturen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.