Marketing Manager

Marketing Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Zoetermeer
 • 772 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Danone werkgeverspagina voor andere vacatures

Het merk Olvarit is er voor de allerkleinsten met lekkere groente- en fruithapjes. Vorig jaar is het merk opnieuw gelanceerd: een nieuw logo, nieuwe verpakkingen en een vernieuwde receptuur. Nu is het tijd om naar de toekomst te kijken. De Marketing Manager ontwikkelt de marketingstrategie voor de komende drie jaar en plukt de vruchten van de investeringen gedaan in de periode 2015-2016.

Danone

In 1919 is Danone opgericht door dokter Isaac Carasso, die het bedrijf heeft vernoemd naar zijn zoon Daniel Carasso. Danone was het eerste bedrijf dat yoghurt commercieel op de markt bracht. Daarvoor werd het vooral gebruikt als geneesmiddel. De commerciële insteek van Danone bleek een succes. Danone is uitgegroeid tot internationaal bedrijf en actief in vier business units: medische voeding, babyvoeding, verse zuivel en water. De business unit babyvoeding is in de markt beter bekend onder de merknaam Nutricia, Early Life Nutrition. Nutricia beheert drie grote merken: Nutrilon, Olvarit en Bambix. De laatste twee zijn de merken in de categorie Food en Nutrilon is het merk van het Drinks portfolio, dat bestaat uit melkpoeder en opvolgmelk. Essentiële producten voor de ontwikkeling van elke baby. Na Nutrilon maakt een kind kennis met vaste voeding, vaak in de vorm van de potjes van Olvarit. En Bambix is al sinds jaar en dag de kampioen van de ontbijttafel met allerlei verschillende soorten ontbijtpap en -koekjes.

Vacature Marketing Manager Olvarit

Dat Olvarit de allerkleinsten van onze samenleving bedient, wil niet zeggen dat ze niet groots kunnen denken. Vorig jaar heeft het merk een volledige re-launch doorgemaakt. David Jiscoot was de Marketing Manager voor Olvarit en heeft het merk van een nieuw logo, een nieuwe verpakking en een nieuwe receptuur voorzien. Hij maakt nu een stap naar Marketing Manager Drinks, waardoor zijn positie vrijkomt. Nu het merk volledig opnieuw gelanceerd is, is er behoefte aan een Marketing Manager die de langetermijnvisie vormgeeft en daarbij een passende marketingstrategie ontwikkelt en implementeert. De Marketing Manager heeft volledig vrij spel om dit in te richten. Veel vrijheid en weinig beperkingen. Wel een aantal uitdagingen: bijvoorbeeld de perceptie van veel moeders dat vers altijd beter is dan voeding uit een potje. Het achterhalen van de juiste communicatiestrategie en -boodschap om het verhaal van Olvarit goed te vertellen is dus cruciaal. Ook op het op-/inrichten van de datastromen is nog veel winst te behalen. Dit gebeurt Nutricia breed. De Marketing Manager kan daar wel een leidende rol in nemen. Daarnaast ligt er nog de vraag: wat te doen met online? Er is nu een app en er zijn verschillende, goedwerkende websites. Toch liggen er nog veel groeimogelijkheden waarop de Marketing Manager zich kan richten. Tot slot: de hele categorie is in ontwikkeling. Dit betekent betrokkenheid bij het verbreden van het portfolio, nieuwe productlanceringen en/of het herzien van de categorie visie.

Persoonlijkheid

 • Enthousiast
 • Ondernemend
 • Zelfstandig
 • Visionair

Ervaring

 • Ervaring in FMCG
 • Bij voorkeur met foods
 • All-round marketing ervaring
 • Leidinggevende ervaring

Interessant, want:

 • Het aanbrengen van de next level op een re-launched merk
 • Vorig jaar is er gezaaid, nu is het tijd om te oogsten

Marketing team

De Marketing Manager Olvarit rapporteert aan Sónia Penim, de Marketing Director Foods & Drinks. Ook zal er een intensieve samenwerking zijn met David Jiscoot omdat hij de afgelopen jaren vrij intensief bezig is geweest met het merk. De Marketing Manager stuurt zelf een Senior Brand Manager en twee Brand Managers aan. De Marketing Manager is gestationeerd in Zoetermeer, en zal een á twee dagen per week vanuit Brussel werken.

Contact

Marketing Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.