Marketing Manager

Marketing Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Nijkerk
 • 799 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Arla werkgeverspagina voor andere vacatures

‘Al het goeie komt van Melkunie koeien!’ Daarbij denkt iedereen aan Melkunie, maar het is tijd voor vernieuwing. De Marketing Manager ontwikkelt een innovatieve merkstrategie voor Melkunie en bepaalt de toekomst van de categorie Yoghurt. Het is een strategische functie waarbij de Marketing Manager gemakkelijk schakelt tussen conceptuele thema’s, deze vertaalt naar een concreet marketingplan en (multidisciplinaire) teams aanstuurt voor de executie. 

Vacature voor Marketing Manager

De Marketing Manager is eindverantwoordelijk voor het merk Melkunie (het grootste merk van Arla Foods, naast onder andere Arla, Lurpak en Castello). Het merk kent een breed productportfolio: van melk, karnemelk en yoghurt tot pap, kwark en vla. In 2016 is gestart met een strategie om de veelzijdigheid van het merk Melkunie beter te communiceren, in 2017 wordt daarop geëxcelleerd. De Marketing Manager leidt de verdere strategieontwikkeling, speelt een cruciale rol in het uitrollen van de merkstrategie, vult de marketingfunnel 2018/2019 en bouwt een vooruitstrevende NPD-kalender.

“We zijn een competente challenger in de markt. We werken met korte lijnen waardoor we de snelheid kunnen behouden.” – Ernesto Kerkhof, Marketing Directeur

Melkunie is een lokaal merk, dat geeft de Marketing Manager veel vrijheid in het ontwikkelen en implementeren van onder andere nieuwe merkproposities, productinnovaties en campagnes. Dit betekent ook dat de Marketing Manager end-to-end verantwoordelijk is en nauw betrokken bij conceptontwikkeling op basis van marktontwikkelingen en shopper insights, budgettering en het waarborgen van de overkoepelende belangen. De Marketing Manager heeft toegang tot alle resources die Arla Foods Global te bieden heeft, maar is zelf in the lead.

Categorie Yoghurt

De Marketing Manager bepaalt de strategische visie voor de categorie yoghurt en vertaalt dat naar een effectieve categorieaanpak. Het productportfolio is breed: van de biologische producten van Arla en Skyr, tot de toetjes van Melkunie, het eiwitrijke PROTEIN en de private label producten. De Marketing Manager stuurt een multidisciplinair categorieteam aan en zorgt ervoor dat alle professionals (van twee tot acht jaar ervaring) op de juiste plek staan en op het juiste moment betrokken worden in het proces. 

Naast deze Marketing Manager staat een Marketing Manager Arla, Susan den Boer. Zij is verantwoordelijk voor het merk Arla en de Business Manager voor de categorie Melk. Beide Marketing Managers rapporteren aan de Marketing Directeur, Ernesto Kerkhof.

Leiderschap

Sterke leiderschap skills zijn cruciaal voor deze functie. Het Melkunie-team bestaat uit vier talentvolle Brand Managers (junior, medior en twee senior) wat vraagt om sterk, verantwoordelijk en inspirerend leiderschap. Het categorieteam is groter en georganiseerd in een matrix-structuur. Dat brengt een hoge mate complexiteit met zich mee.

Het doel is het aanjagen van de business, zorgen dat het team hun goede, innovatieve ideeën snel kunnen uitwerken en overgaan tot implementatie. Deze persoon zorgt ervoor dat data-driven decision-making wordt geïntegreerd in de organisatie, waardoor Arla Foods de inhoudelijke sparringpartner blijft voor de retailers.

Internationaal werkveld

Recent heeft Arla Foods een internationale reorganisatie doorgemaakt waardoor best practices snel te identificeren zijn en lokaal uitgerold kunnen worden. Een mooi voorbeeld daarvan is PROTEIN, een nieuw product speciaal ontwikkelt voor sporters die veel eiwitten willen eten. In Scandinavië deed PROTEIN het goed, en hoewel het niet helemaal in de strategische jaarplanning stond van Melkunie kon deze kans niet blijven liggen. De Marketing Manager is in de lead voor het identificeren en uitrollen van dit soort kansen. Hij/zij is het aanspreekpunt en de sparringpartner voor de internationale counterparts.

Persoonlijkheid

 • Een sterke leider
 • Resultaatgericht
 • Commercieel
 • Strategisch

Ervaring

 • FMCG
 • Marketing Management
 • Category management
 • NPD

Interessant, want

 • Opnieuw positioneren van groot merk in de Nederlandse markt
 • Internationale doorgroeimogelijkheden

Contact

Marketing Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.