Marketing manager

Marketing manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1367 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Amplifon werkgeverspagina voor andere vacatures

Met behulp van technologie een verschil maken in het leven van mensen: daar draait het om bij Amplifon. In Nederland opereert het van oorsprong Italiaanse bedrijf onder de naam Beter Horen. De Marketing manager zorgt ervoor dat Beter Horen haar nummer 1-merkpositie verstevigt.

Over Amplifon 

Als pionier en expert op het gebied van hooroplossingen groeide de Amplifon Group in ruim zeventig jaar uit tot wereldwijd marktleider in de hoorzorg-retail. Met 11.000 winkels en 17.000 medewerkers in 26 landen zet de organisatie zich vol in om haar leidende positie in deze dynamische, complexe markt flink te verstevigen. De laatste jaren boekte Amplifon een indrukwekkende organische groei en werden bovendien diverse partijen overgenomen. In alle landen en alle lagen van de organisatie wordt enorm opgeschaald en geprofessionaliseerd.

In Nederland opereert Amplifon onder het merk Beter Horen, de eerste internationale overname van Amplifon. Met zo’n 200 verkooppunten en 750 medewerkers is Beter Horen de grootste speler in ons land. De klantgerichte aanpak en nadruk op (na)zorg zijn belangrijke redenen voor het succes van het bedrijf. 

Transformatie in volle gang
Amplifon is bezig met een enorme professionaliseringsslag. Ook in Nederland, waar het hoofdkantoor (zo’n 75 mensen) onlangs van Doesburg naar Utrecht verhuisde. Het zwaartepunt van de transformatie ligt op het aantrekken van getalenteerde mensen die Amplifon naar de volgende fase brengen. Die ambitie en drive verwacht de organisatie ook van de nieuwe Marketing manager. 

Vacature: Marketing manager 

De Marketing manager heeft een duidelijk doel: nieuwe klanten genereren. Dat is immers de manier om groei te realiseren. Klanten zijn doorgaans heel loyaal, maar de behoefte aan een constante stroom van nieuwe klanten blijft onverminderd groot in deze competitieve markt. De Marketing manager versterkt de kracht van het merk en zorgt ervoor dat Beter Horen haar leidende positie in de markt verder uitbouwt. Daarvoor zet zij/hij onder meer succesvolle (multi)mediacampagnes in. Beter Horen lanceerde onlangs een merkplatform om de nieuwe positionering goed over de bühne te krijgen. De Marketing manager is verantwoordelijk voor het uitbouwen van dit platform en weet het optimaal in te zetten om iedere dag weer nieuwe klanten aan te trekken. 

Performance-gedreven marketing
Klanten ‘aantrekken’ gaat uiteraard verder dan ze alleen over de drempel loodsen. De performance-gedreven Marketing manager brengt de klantreis helder in kaart en zorgt ervoor dat klanten de hele funnel succesvol doorlopen. Daarvoor moeten alle kanalen geoptimaliseerd zijn en het commerciële vizier scherpgesteld. Klanten moeten tijdens hun reis niet alleen plezierig en efficiënt bediend worden; ze moeten ook worden aangemoedigd om meer producten af te nemen. En ze moeten natuurlijk terug (blijven) komen. Een enorme schat aan beschikbare data geven de Marketing manager de insights die zij/hij nodig heeft om verbeterpunten te identificeren en om alle touchpoints optimaal te benutten. Om optimalisatie te garanderen, hanteert Beter Horen een werkwijze van testen, leren en voortdurend verbeteren.

Vanuit de rol van Marketing manager kun je na verloop van tijd mooie stappen in de organisatie maken, zowel in Nederland of een van de andere landen als op het hoofdkantoor in Milaan. Als we mensen aannemen, hebben we dat toekomstperspectief altijd in gedachten.” – Gijs Vermeulen, Head of Marketing Nederland

Die performance-gedrevenheid brengt de Marketing manager ook naar het marketingteam, en verankert deze in de cultuur en manier van werken. Behalve een focus op de korte termijn, heeft de Marketing manager ook een gedegen langetermijnvisie. De heldere, datagedreven analyses en plannen die daaruit voortkomen, deelt de Marketing manager proactief met Gijs Vermeulen, Head of Marketing, die de Marketing manager als zijn rechterhand beschouwt. Zelf stuurt de Marketing manager een Brandmanager, een Customer Experience Manager en één of twee stagiair(e)s aan. 

Stakeholdermanagement
De ideale kandidaat is een allround marketeer met ruime ervaring in consumer goods en de nodige kennis van tv- en digitale campagnes. Een teamplayer die goed samenwerkt met nationale en internationale collega’s, en als geen ander snapt hoe stakeholdermanagement werkt. Deze functie biedt een ambitieuze Marketing manager kansen om een enorme groei te realiseren in een internationale omgeving waarin het tempo hoog ligt. En daarmee echt een verschil te maken in mensenlevens.

 

Interesse? 

Amplifon werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.