Marketing Intelligence Analyst

Marketing Intelligence Analyst

Doesburg

Retail

Marketing

Publicatie: 27 juli 2017

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

Niet meer kunnen genieten van muziek, gesprekken niet meer kunnen volgen – slechthorendheid is een onzichtbare handicap en kan zorgen voor een sociaal isolement. Toch stellen consumenten de aankoop van een hooroplossing lang uit: de acceptatie is een emotioneel proces. De missie van Beter Horen is om mensen te helpen bij het vinden van een juiste hooroplossing zodat zij weer kunnen genieten van de dingen die belangrijk zijn in hun leven. Marketing speelt daarbij een centrale rol. Om hierin een datagedreven werkwijze op te zetten trekt Beter Horen een initiatiefrijke Marketing Intelligence Analyst aan.

Over Beter Horen

Nachtenlang technovlinderen. Vooraan staan bij een concert waar de speakers zo luid zijn dat je de muziek in je borst voelt dreunen. Of het volume van je koptelefoon een tikje harder zetten om het verkeer op straat te overstemmen. Gehoorschade kun je altijd en overal oplopen. En dat overkomt ook steeds meer mensen. Voorkomen is beter dan behandelen. Beter Horen ziet dan ook veel potentie in de markt voor gehoorbescherming en speelt daarop in met een brede range aan oordoppen voor verschillende situaties.

Ook hoortoestellen zijn een groeimarkt. Op dit moment zijn er ruim 1,6 miljoen slechthorende Nederlanders. Gemiddeld duurt het zeven jaar voordat mensen met een hoorapparaat de hulp van een audicien hebben opgezocht. Daarnaast is er groep mensen die gemiddeld al 11 jaar met gehoorproblemen kampen, maar nog steeds geen toestel hebben. Jammer, want hoe langer je wacht, hoe moeilijker het voor de hersenen wordt om weer te wennen aan alle prikkels. En het is niet zo makkelijk om opnieuw het onderscheid te leren maken tussen achtergrondgeluiden en dingen die je wel wilt horen. Voorlichting en marketing kunnen een belangrijke rol spelen in het ontsluiten van deze doelgroepen.

Beter Horen maakt deel uit van de Amplifon groep, de wereldwijde marktleider in hooroplossingen. Lees meer over werken bij Beter Horen.

Marketingteam

In april 2017 is Pamela Slettenaar aangetrokken als Marketing Directeur, die ruime ervaring meebrengt vanuit o.a. FrieslandCampina, AB Inbev, PepsiCo en Bavaria. Bij Beter Horen is Slettenaar verantwoordelijk voor marketing (10 fte) en klantcontact (30 fte).

Centraal in haar strategie staan het bouwen aan een sterker Beter Horen merk en het centraal stellen van de  klantbeleving in alle fases van de Customer Journey: awareness, consideration, decision en loyalty.

“Ik heb bewust voor Beter Horen gekozen omdat wij echt het verschil maken in de kwaliteit van leven van onze klanten door hen weer beter te laten horen.”- Pamela Slettenaar, Marketing Directeur Beter Horen

Binnen het Marketingteam is op dit moment een vacature voor een stevige Marketing Intelligence Analyst.

Vacature: Marketing Intelligence Analyst

Dat er een enorme, groeiende markt voor oordoppen en hoortoestellen is, valt niet te betwisten. Uitzoeken hoe deze markt het beste bewerkt kan worden, dat is de kern van de vacature voor Marketing Intelligence Analyst. Een rol voor een initiatiefrijke kandidaat die nieuwe werkwijzen kan introduceren en daardoor veel impact kan hebben.

Hij/zij verdiept zich in alle beschikbare klant-, markt- en concurrentiegegevens om structuren, verbanden tussen verschillende vraagstukken, trends, kansen en bedreigingen te ontdekken. Zowel bij kwantitatieve als kwalitatieve analyses voelt deze analist zich als een vis in het water. Om op basis van die inzichten zowel gevraagd als ongevraagd advies te kunnen geven aan collega’s zijn people skills heel belangrijk.

De organisatie bevindt zich in een stroomversnelling, en de Marketing Intelligence Analyst krijgt vanaf het begin de kans om de werkomgeving en systemen zo efficiënt mogelijk in te richten en media zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten. Denk aan het opzetten van marketingdashboards en campagnerapporten om de data te vertalen naar toepasbare inzichten. Expertise, eigen ideeën en initiatief zijn daarbij een must. Dit vraagt om iemand die niet alleen de theorie leest en kritisch is, maar die ook het volgende hoofdstuk schrijft.

De Marketing Intelligence Analyst gaat rapporteren aan en samenwerken met een ervaren Customer Journey Manager. De Marketing Intelligence Analyst ontwikkelt klantprofielen op basis waarvan de Customer Journey Manager klantreizen en doelstellingen uitwerkt. De Marketing Intelligence Analyst implementeert vervolgens de tools om klantreizen en campagnes (zowel offline als online) meetbaar te maken en analyseert de resultaten, zodat de Customer Journey Manager deze verder kan optimaliseren.

Daarnaast werkt de Marketing Intelligence Analyst ook samen met het Data Analyse teams binnen Beter Horen en Amplifon Global in Italië. Door deze betrokkenheid en exposure krijgt de Marketing Intelligence Analyst de kans om doorgroeimogelijkheden voor zichzelf te creëren.

In het kort

Ervaring

 • Master in analytische richting
 • Minimaal 3 jaar ervaring met datamining en analyse

Persoonlijkheid

 • Initiatiefrijke zelfstarter met hoog energiepeil
 • Creatief en innovatief bouwer
 • Resultaatgerichte probleemoplosser
 • Nauwkeurige analyticus
 • Communicatieve teamplayer

Vaardigheden

 • Databasebeheer en datatooling
 • Google Analytics
 • Advanced Excel
 • Ervaring met Marketingcloud is een pre

Recruiter Top of Minds Amsterdam

Annelijn Nijhuis

Consultant

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

Inspirerend interview

Marketing Intelligence Analyst

Niet meer kunnen genieten van muziek, gesprekken niet meer kunnen volgen – slechthorendheid is een onzichtbare handicap en kan zorgen voor een sociaal isolement. Toch... Lees meer