Marketing Director

Marketing Director

 • Marketing
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 16 november 2021
 • Vanaf 12 jaar werkervaring
 • 880 views

Kandidaatsprofiel*

 • Meer dan 12 jaar werkervaring
 • Ervaren Performance Marketeer
 • B2C
 • Conversie en e-commerce
 • Creatief en out of the box
 • Analytisch
 • Strategisch
 • Leidinggevend

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

De Marketing Director is verantwoordelijk voor alle B2C-marketing van aansprekende labels als VakantieVeilingen.nl en ActievandeDag.nl. Zij/hij bepaalt het marketingbeleid voor alle merken van Emesa/Talpa eCommerce, ook internationaal, en geeft (indirect) leiding aan zo’n dertig fte. De Marketing Director krijgt alle ruimte om de marketingstrategie aan te scherpen en haar/zijn creatieve ideeën toe te voegen.

Over Emesa/Talpa eCommerce

Met veilingsites VakantieVeilingen.nl en SlaJeSlag.nl en dealsite ActievandeDag.nl maakt Emesa/Talpa eCommerce online shoppen leuker en spannender. Door een verrassend aanbod tegen een scherpe prijs aan te bieden, scoren consumenten altijd een goede deal of bepalen zij zelf de prijs. Daarmee worden klanten winnaars.

Via haar platformen veilt het bedrijf fysieke producten en alles waar men een voucher voor moet kopen: van dierentuinen en pretparken, tot wellnesscentra, theaters, festivals, weekendjes weg en complete vakanties. Zo creëert Emesa/Talpa eCommerce met haar labels nieuwe verkoopkanalen voor haar partners: topmerken uit de vrijetijds-, retail- en reiswereld.

Met VavaBid in België en Aladoo in Duitsland is Emesa/Talpa eCommerce ook internationaal actief. Het bedrijf is marktleider in de Benelux op het gebied van dynamic pricing in leisure. Het veilingsysteem is een van de belangrijkste drijvers achter het succes. Emesa/Talpa eCommerce benut big data en marketing-intelligence om de juiste producten op de juiste momenten onder de aandacht te brengen.

Bij Emesa/Talpa eCommerce werken zo’n 250 professionals onder andere in informatietechnologie, marketing en sales. In 2017 is het bedrijf onderdeel geworden van Talpa Network. Het beschikt nu over de nodige financiële slagkracht en een ongekend bereik. Emesa/Talpa eCommerce ziet nog voldoende ruimte voor verbetering en groei en heeft alles tot haar beschikking om die ambities waar te maken. 

Als onderdeel van Talpa Network profiteren wij van hun enorme bereik en hun commerciële en creatieve expertise. Dat geeft ons extra power om met onze strategie, groeiplannen en investeringsbudgetten op volle snelheid vooruit te kunnen.” – Caroline Ammerlaan, CEO

Vacature: Marketing Director

De Marketing Director is verantwoordelijk voor het B2C-marketingbeleid van alle online labels van Emesa/Talpa eCommerce. Zij/hij definieert de marketingstrategie en leidt de implementatie van de plannen. Een belangrijke opdracht aan de Marketing Director is om te zorgen dat klanten vaker terugkomen naar de platformen, onder andere door hen met creatieve, nieuwe uitingen te verrassen en te prikkelen. Daarnaast ligt er veel focus op de herpositionering van ActievandeDag en de positionering van Aladoo in de Duitse markt. Beide vormen een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van Emesa/Talpa eCommerce. De Marketing Director werkt intensief samen met Buying/Sourcing (verantwoordelijk voor B2B content sourcing), Category Management (verantwoordelijk voor het assortiment) en met het bureau van Talpa Network. De Marketing Director rapporteert aan de CEO en is onderdeel van het MT van Emesa/Talpa eCommerce.

De Marketing Director stuurt een afdeling van zo’n dertig mensen aan, opgedeeld in vier teams: twee Performance Teams, gericht op CRM en online marketing, het Brand & Communications Team, gericht op branding en content van de websites, visual design en campagnemanagement, en een Customer Intelligence Team. De Marketing Director zorgt voor persoonlijke ontwikkeling en inspireert de teams met nieuwe ideeën. Zij/hij positioneert zich intern – samen met het Category Team – als voice of the customer met name door de goede analyses en inzichten vanuit het Customer Intelligence Team nadrukkelijker in de organisatie naar voren te brengen en te vertalen in concrete acties.

We willen klanten verrassen met mooie content. Onze marketing moet daarop aansluiten met vernieuwende campagnes, gestoeld op data en analyses. Om dat te realiseren, brengt de nieuwe Marketing Director visie, sturing en een flinke dosis creativiteit.” – Caroline Ammerlaan, CEO

Emesa/Talpa eCommerce heeft de basis goed op orde. Het bedrijf is de laatste jaren met name geroemd om haar CRM en behaalt een goede ROI op marketing. Toch is er nog voldoende dat de Marketing Director verder kan brengen. Zij/hij richt zich daarvoor op campagnes, branding, performance marketing, het activeren van huidige klanten, loyalty en het vergroten van de actieve base.

De Marketing Director krijgt alle ruimte om zelf de marketingstrategie uit te diepen. Zij/hij kan daarbij ook gebruikmaken van het bereik van Talpa en op termijn mogelijk ook dat van RTL. Daarmee is de groeipotentie enorm en heeft de Marketing Director veel aanknopingspunten om de ambities waar te maken.

 

Interesse? 

Emesa/Talpa eCommerce werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Marlies Hoogvliet via 
marlies.hoogvliet@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Marketing Director

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Business Lead Hypotheek24DGN Groep
Volgende vacature
Head of Data StrategyKPN

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.